Kihasználós család (beszélgetés)
De pont az van, hogy a fiú is lakást akar venni. Közös jövőről beszél neki az első perctől fogva. És házasságban hogy gondolod, a lány fizeti, és kettőjük nevén lesz? Ez nevetséges.
Én a magam részéről annak örülnék amúgy, ha külön mennének. 22 évesen még fiatal, akár egyedül is összehozza majd. És ő is tudja magáról, hogy képtelen kompromisszumot kötni, ez a kor még nem a kompromisszumkötések kora, főleg az ő helyzetében.
Terelgettem errefelé is, de azt mondja, szereti nagyon, és lát benne esélyt.
De azért kérdezzem meg itt.
Hát azt tettem...
Igen, ez lenne a jó megoldás. A jelen helyzetben nincs is más: vagy ez, vagy a szétválás.
Másképp közös jövőt tervezni nem lehet.
de úgy nem lesz lakás...
lakás csak úgy lesz, ha mindkét fél belead minden pénzt...
Egyre inkább azt érzem, hogy ez a majdan piacképes szakmával rendelkező lány egy pióca. Épp, hogy összekerültek és máris azon töri a fejét, hogy tudná rátenni a fiú összes pénzére a kezét....
Remélem a srác köt majd házassági szerződést....
Ha ilyen nagyon jó ez a lány, akkor miért nem keres már ő is ennyit? Miért nem teszi el ő a pénzét, vesz lakást, hogy független maradjon és nem más pénzére építkezne?
Ha a fiamnak egy ilyen barátnője lenne, akkor én (egyébként nem szoktam beleszólni) biztos ellenezném a kapcsolatot.
Attól, hogy nem szalagon fog három műszakban dolgozni, még nem kell másokat lenyúlnia.
Ha a srác úgy érzi jónak, hogy támogatja a családját, akkor tegye, ehhez senkinek semmi köze, majd magától abba hagyja, ha gondolja.
Más meg szórakozik a gimiben?
Hát...elég érdekesen álltok a dolgokhoz!
Egyébként, hiába a piacképes szakma, ha nem tud majd elhelyezkedni, mert nincs tapasztalata....
Szerintem ennyi, másodkézből származó információból nehéz véleményt mondani. Mit gondol a fiú? Miért teszi, amit tesz?
Beszéltek erről? Kerestek megoldást? Beszélt a fiú a családdal?
Nem a diplomák száma, hanem a piacképes végzettség a lényeg. De abban ugye egyet értünk, hogy szalagnál a nettó 80-ért dolgozva előbb kerülhet padlóra.
(Nem mellesleg erre is kell tartalékolni, kettőjüknek, hogy átmeneti esetleges állástalanságot megoldjanak.)
biztos nagyon rendes fiú, nem is mondtam mást.
de a pereputty dolog jön vele, nincs mit tenni.
Igen, ebben a helyzetben jó lenne megkérdezni a srácot is.
Nálunk közös volt a kassza, közösek voltak a céljaink, vannak olyanok akik meg a külön kasszára esküsznek. Ebben lehet, hogy nem egyezik a véleményük...
A srác forszírozta az eljegyzést, még az egyetem alatt elvenné, csak a lány ki szeretné várni a diplomát (van ám ilyen is.)
Nem egy kötődésre képtelen alfahím, ő a "szemüveges fiú a szomszédból" kategóriás fiú.
A kérdés nagyon jó.
Ő az aki úgy szocializálódott, hogy legyen kib...szottul hálás, amiért felnevelték.
még az is lehet, h a srác nem is akar annyira nősülni...
tervezni pedig azzal lehet, amit mi magunk teremtünk meg, más pénzével nem.
Jobb ezt előbb letisztázni, nehogy a közös gyermekeknél is fontosabbak legyenek a szülők, testvérek. Én egy ilyen házasságba nem mennék bele.
Az is furcsa nekem, hogy amikor a közös jövő lehetősége a tét (lakásvásárlás), akkor nem arra akar gyűjteni, hanem a szülők kirándulására, másnak autóra... Itt nem az a kérdés, hogy nem tudják kifizetni a rezsit...
További ajánlott fórumok:
- Hagyod magad, hogy kihasználjon a munkáltatód?
- Mit tennétek, ha azt látnátok hogy a gyerek kihasználja a szülőt?
- Nem találok normális barátot, mindenki csak kihasznál.. és már ezek miatt nagyon bizalmatlan vagyok... Nem hívok meg senkit hozzám ..
- Ez segítség vagy kihasználás?
- Garzon lakás jó kihasználása-tippek, trükkök?
- Kihasznál a családom. Mit tehetnék?