Kihasználós család (beszélgetés)
eppen itt van a lenyeg. en soha nem szamoltattam el a paromat, es nem is zavart volna, hogy a kettonk kozos kiadasain felul o barmire is kolt rendszeresen. tokmindegy, mire
milyen ne tegyenek felre? a csaj itt hol tesz felre?
ha ketten keresnenek 300 ezret, amibol a srac 100 ezret a csaladjanak ad, es nem hajlando valtoztatni, akkor azt mondom, ertheto, ha a csaj kibukik, es nem vallalja be a naszt
ha a csaj keres 80 ezret, a srac 440 ezret, amibol o 50 ezret ad a csaladjanak, mi koze a csajnak ehhez, es miert kell kiakadni, mintha legalabbis a srac noket eroszakolo rablogyilkos lenne, akivel nem lehet kozos jovot tervezni?
pluszban ehhez jon hozza, hogy elvileg a csaj is jol fog majd(!?) keresni, tehat mi a problema? az jobb helyzet, ha ket minimalberes tengodik kilatasok nelkul egymassal, es bar senkinek nem adnak egy fillert se, de ho vegen vajaskenyeren elnek?
Persze, hogy nem vette észre. Te észrevetted, hogy mire és mennyit költ a párod, mielőtt a párod lett volna?
Azért ne tegyenek félre, és azért ne legyen saját lakásuk, mert sok más fiatal nem engedheti meg magának?
de ha jozanul nezed a dolgokat, a legtobb fiatalnak ennyi penze sincs, ilyen korulmenyei sem, egy alberletet sem tudnak fizetni, ami mellett meg lakaskasszaznak is. ugyhogy kar a srac penzen rugozni, mert jobb helyzetbol indultak alapbol, mint az atlag vagy altalanos
es azert a csaj a gaz, mert ahogy irtad, nem az anyagiak lenne a lenyeg. lehetne pusztan arrol szo, hogy a srac apja vagy anyja alkoholista, a csaj nem akar hozzajuk menni. nem kotelezo, ertheto. de megtilthatja a sracnak, hogy latogassa az anyjat vagy apjat? nem. ertheto, ha amiatt hagyja el, mert a srac nem akarna teljesen megszakitani a kapcsolatot a szuleivel, de redukalna az utazast hozzajuk? nem. nyilvan rogton az merul fel az emberben, hogy nem a sraccal vagy a hozzaallasaval van baj, hanem a csaj sumakol, ennyi
ezt mibol gondolod? a csaj eszre sem vette, nem is tudta, hogy a srac segiti a csaladjat, anyagiakbol sem vette eszre, mert megvolt nekik, ami kellett. mar miert elt volna a csaj fizujabol a srac csaladja? azzal teljes mertekben o rendelkezik (nem ugy, mint a parja fizujaval)
ilyen feltetelezesekkel azt is lehetne feltetelezni, hogy a srac csaladja nyer a lotton, es a csaj abbol elt volna :D
én azt mondtam, hogy idővel a lány fizujából is a srác családja fog élni!!!
valóban belefér, hogy egyszer egyszer kisegítjük a másikat, na de amikor ez már rendszer... igenis joga van eldönteni a lánynak, hogy részese akar-e lenni ennek, vagy sem, szerintem.
szerintem azért ez így már erős írjunk sztorit... nem tudhatjuk milyen pontosan a csaj, vagy a srác ennyire.
Én pl azt tudom, hogy nekem ez fura, ha iylen havi szinten pénzeli valaki a felmenőit, úgy, hogy nincs semmilyen igazából. A fizetéssel az a gond, hogy míg lakhatás stb nem megoldott, egy egyszerű betegség keresztbetehet... Nekem ez massziv felelőtlenség így. Szóval igen, nem a pénz a gond a történetben., az csak az amin kibukott a kettőjük közti nézetkülönbség valószínűleg.
en neztem a masik oldalt is, ezert gondolom, hogy a csajnak nem a srac a fontos. es ha nem az, es a fo problema az anyagiak, akkor nyilvan a penz volt fontosabb ebben a kapcsolatban
az eselyt sem adta meg a sracnak, elegge valoszinu, hogy akar mas jatszott a kepben, vagy fulbeduruzsolas, hogy talalsz te jobbat, aki nem herdalja el a "te" vagy "ti" penzeteket
nem veletlen, hogy sok nonek eszebe nem jutna kiakadni azon, ha kiderulne, hogy a pasija, aki eltartja, jobban keres, mint gondolna, es a csaladjanak is ad belole. mas meg verszemet kap rogton es rosszul lesz, ha kiderul, hogy a "kozos" penzbol a parja masnak is ad. vannak ilyen meg olyan emberek. nyilvan mindket tipus megtalalhatja, megtalalja a hozza illo embert
csak ehhez nem a masikat kell ocsarolni, hiszen nyilvanvaloan a sracban nem talalt semmi rosszat. nem lehetett idaig sok kapcsolata, lehet, azt hiszi, amit a korulotte elok is sugallnak, hogy minden pali igy all kabe, mint az o pasija, csak masok rendesen az asszonyra koltik a lovet :D
na látod, nálunk nem vesznek pst, márkás ruhákat, st felnőtteknek :D Mindenki vesz magának amit szeretne.
ezt mondom más rendszer.
de lasd be, hogy tenyleg te is, es akik hasonlot szajkoztak vegig, valahogy az anyagi fuggetlenseget, egyaltalan onmaga eltartasat a lanynal figyelembe se vette, sot evidenskent kezeltetek, hogy amit a srac keres, az kozos jovedelem, es a lanynak joga van azt teljes mertekben beosztani es megszabni, mire kolthet belole a masik
a sracnal viszont nem vettetek figyelembe, hogy anyagilag fuggetlen, jol keres, es joga van arra kolteni, amire akar, amire o jonak latja
az egy dolog, hogy te vagy en vagy mas feltelezi, hogy biztos cigire es piara kolti a csaladja a penzt, de ez egyreszt nem teny, mert nem arra kerik, masreszt mindegy, ha a srac akarmiert penzt akar adni a csaladjanak.
ilyen esetekben nemcsak az anyagaiakrol van szo, mert ha en elvarom a masiktol, hogy amit o keres, azt koltse teljes egeszeben ram, kettonkre, o miert ne varhatna el, hogy a masik tekintettel legyen ra, es ha az o szamara fontos valami, azt toleralja
nem kell mindenben mindig egyeterteni, teljesen termeszetes, hogy ami nekem fontos, az masnak esetleg nem, sot nem is ert vele egyet. de az az emberi kapcsolatok, jo kapcsolatok alapja, hogy mert a masik fontos nekem, elfogadom a donteset. ilyen egyszeru, nem kell tulragozni, szetcincalni a csaladjat, mert olyan, amilyen, nem kotelezo sem elfogadni, sem a csajnak tamogatni oket. de a parjat "kotelezo" lett volna tamogatni, errol is szol a hazassag, nemcsak az anyagaiakrol
a szemellenzot leveve ti is lathatnatok, hogy a sraccal nincs gond, lehet a csaladjat biralni, de a csaladja nem fog megvaltozni, a srac viszont valtozott, es tett a csajert, akinek ez keves volt. tehat nem is lett volna ebbol jo hazassag, ha az egyik fel nulla toleranciaval all a masikhoz, mig a masik probal megfelelni
Nekem meg simán belefér:D
Ha én vehetem neki a PS-t, az x boxot, a márkás ruhákat, stb. Életem végéig, akkor simán belefér, ha vesz nekem cigit vagy bármit....
Persze, nálunk ez nem kihasználásként megy, de pl. simán felhívom a gyereket, hogy hozzon nekem cigit, az apjának sört, és még esetleg csokit is, és nem adom vissza az árát.
olvasd el a hszeim, nem arra biztattam amit írsz.
az anyagi függetlenség azért fontos, mert ha tényleg baj van, így tényleg tudunk segíteni is akár egymásnak.
És gondolhatod, hogy nem véletlen írom, hogy az én családomban mindenki dolgozik. hidd el, lehúzós családokban sokszor nem dolgoznak... Vagy ne hidd el, nem a hit a lényeg.
azért a vegye a gyerekem a cigimet, nekem nem a szerető család kategória.
Nem arról van szó, hogy tökéletes, de az biztos, hogy a problémáinkat nem itt fogjuk kibeszélni, ráadásul ha valami gondunk van egymással, akkor nem tanácsoljuk másoknak, hogy ők is ezt tegyék.
Nálunk nem csak a kis családunk (férj, feleség, gyerek, gyerekek) tartanak össze, hanem a nagyobb család is, amiben benne vannak a testvérek, nagynénik, unokatesók, stb.
Nálunk is mindenki dolgozik, nem is értem ebben most mi a nagy szó...
Ja, bár csodálkozom, hogy neked fontos, hogy nálatok mindenki független anyagilag és mindenki dolgozik, de azért másoknál, pl. a fórumindtó unokahúgánál, közösnek kell lennie minden fillérnek és simán belefér, hogy egy jelenleg alig kereső eltartassa magát, sőt! számolgassa más pénzét.
Nem értelek! Ha nálatok fontos, hogy dolgozzon mindenki és független legyen anyagilag, akkor mást miért biztatsz arra, hogy máshogy csinálja?
csikarta a fene. ő már rég otthagyta volna őket a francba sokkal hamarabb, én nem hittem el milyenek. Mert az én családomban hasonló sincs.
nálunk mint írtam volt, mindenki független anyagilag. És mindenki dolgozik ;)
De nem baj channa szivem, tudjuk te családod tökéletes, jobbról balról, mindenki repülő :D szóval te megmondhatod a frankót, más meg ne fórumozzon ;)
Ja, tényleg nem! A férjedé....Akkor neked sikerült kicsikarni a férjedből a család megtagadást. Értem, hogy miért írogattál!
Így tényleg tudsz tapasztalatot átadni, hiszen rutinos vagy már benne....
Nem én szoktam ilyeneket írni. Valakivel összekeversz:S
De pont te ne szólalj meg, aki 2 néven írogat, és ráadásul miket!
Egyébként, én nem töltöm itt az időmet, de te biztos nem veszel észre olyat, hogy hétvégén itt sem voltam.
ő nem az én családom ;) sose volt az, mint mondtam volt.
az én családom rendben van. És köszönik szépen jól vannak.
Hát értem, látod, én is vállalom a hszeim, nem csak te. És ha nem szállsz be, minek szóltál bele, ráadásul egy másik fórumon??
És mi vagy channa, valami nagy megmondó, ki mihez szólhat hozzá??
csak akkor szólhatnék hozzá, ha pénzelném a lehúzós kényszerrokonokat? :D
Nem, én nem szoktam itt senkivel priviben bratyizni, nem az én stílusom. Vállalom a hozzászólásaimat.
Én aztán nem szállok be a sódba:D Csak néhányba beleolvastam, és nem mindbe, de bőven elég volt.
Az ilyen, ne adjon senkinek tanácsot. Azt sem tudod, hogy milyen egy család, mert a tiedet nem lehet annak nevezni.
Na igen, a szomszéd az jöhet, de a sógornő az egyesszámú közellenség:DDDD
Nem vicces, de te igen.....
En azt tanacsoltam fogjanak ossze a lannyal es epitsenek sajat eletet. Hidd el az en tehenen nem doglott meg ;) sot ahogy a szomszedaim nezem ugyanis jobanvagyunk ovek se :)
De amugy te most beszalltal chanba a monika showba??? Tudod lehet az ilyez priviben is hat ez nem topiktema... de gondolom neked is kell a nyilvanossag burnuszttepni martirkodva hogy uristen milyen embereket kellett latnod :))
Haha... alszentseg jeles ;) ha nem erdekel minek olvasod?
Ponthogy erdekes ha olyan ir aki hasonloba tenyerelt. Ilyen lenne a lany jovoje a klassz csaladdal :) szerencsere az en ferjem nem olyan volt mint a srac. Nem is burja a dilipapiros huga meg az eloskodo csaladja mar 11 eve negemeszteni.
Jajj, jajj... bantja a kis stepfordi felesegek kirakatat a valosag? Sajnalom. Az élet ilyen is. Aki akar csinaljon úgy mintha minden mindenhol tökéletes lenne. Aki meg akar éljen. Én inkább élek. És ha időnként fórumokon kell kicsit irogatni az nem egy nagy ár azért hogy távoltartsam magunktól meg a gyerekeimtől az eloskodo zaklato rokonokat.
Ne olvasd ha nem akarod. Itelkezz ha akarsz. Huledezz ha jolesik. Attol se a helyzet se masok elete nem valtozik hogy te adod az alszent ha nincs kenyer egyen kalacsot a paraszt dumat...(marie antoanette idezet ;) :)
En us drukkolok a fiunak hogy legyen ereje otthagyni a "csaladot" . A csalad ugyanis tamogat. Anyagilag meg nem folynak igy egymas eletebe.
Hja es rohejes egy veszekedos nicktol olvasni hogy jajj ilyet latnia kell welcone to the real world :)
Na, az ilyeneknek, mint amilyen vagy, nem kellene beleszólni egy ilyen témába. Te nem vagy családba való, így ne is okoskodj bele mások életébe. Attól, hogy a tied sz@r, nehogy már másé is az legyen. Vagy azt gondolod, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Álmomban sem gondoltam volna, hogy léteznek annyira egyszerű emberek, akik egy nyilvános portálon beszélik meg a családi életüket az utálatos családtaggal. Az ilyenektől milyen tapasztalatot/tanácsot kaphat valaki? Nagy valószínűséggel egy olyat, amivel pont olyan vacak életet érhet el, amilyen a tanácsadónak van....
Ez tényleg Mónikasó filing....
A fórumindító is hasonló ívású, mint te, és ez a szerencsétlen fiatal lány is ilyenek között nevelkedett.
Változatlanul a fiúnak drukkolok, hogy ne kerüljön be egy ilyen "családba".
A lánnyal kapcsolatban, ja és a nénikéjével is, csak szép emlékei lesznek, mert megmentették őt a szakítással egy borzalmas élettől:DDDD
Szerintem is jól tette. Pár év múlva mosolyogni fog ezen.
Aztán biztosan lesz majd más férfi, azzal lesznek nyilván más gondok. De: Azt mindenki maga tudja, hogy neki mi az, ami nem fér bele. Ezt kívülről diktálni nem lehet. (Legjobb barátnőmnek pl. özvegy pasi gyerekkel nem fért volna bele, akkor sem, ha színaranyból van neki, nála ez elvi kérdés volt lánykorában, azóta is mondogatja nekem. Nálam pedig belefért, és jól sült el, ez van.)
Nyilván lesz olyan lányzó, akinek belefér a széplelkű pasika a lehúzós családjával. Ő pedig boldog lesz a sráccal.
Ennyi.
Én is így gondolom. Okos lány.
A büdös életben nem tudta volna leépíteni a kunyeráló családot, mert a fiú nem volt elég erős ahhoz, hogy a saját életét, családját helyezze előtérbe.
Bocs, hogy én válaszolok, nem engem kérdeztél, de: én csak főiskolára jártam nappalin, de azért ha ott egy összeszokott társaság, azért nem ugyanaz, ha külsőst is visz az ember. Főleg a külsősnek sem mindig jó. Ez olyan, mint a céges bulik, van, amikor kijelentik, hogy lehet hozni külsőst, és van, amikor nem. Akkor is lehet persze, de nem érzi jól magát.
De nem ez volt a lényeg, szerintem kár ízekre szedni a kérdezőt.
Én azt mondom, így tette a lány a legjobban. Itt azért nem egy háromgyerekes házasságot kell megmenteni, mindössze most kezdődik az élete. Nincs az a pasi, akiért önként bele kellene másznia a ………-ba, hogy aztán húsz év múlva sírhasson, hogy elcseszte.
Egész hátralevő életükben az lenne, hogy a fiú megteszi, megmondja, lemeccseli a családjával, csak éppen a világfájdalom ott ül(ne) az arcán, mert ő ettől rosszul érzi magát. Még ha külföldön próbálnának szerencsét együtt, akkor is. Mert nem a család(tól való megszabadulás) a megoldás kulcsa, hanem a pasika.
Egyébként én mindig azt mondtam, hogy a hirtelen eljegyzés mögött általában valami stikli van a pasi részéről. Azért ép eszű és ép lelkű férfi nem jegyez el hamar és hirtelen.
Az ember lánya sok mindent önmagának gyárt le, hogy azután jól belepusztulhasson. Nem árt leszokni róla. (22 évesen pedig egy vicc lenne belehajszolni magát, és ebből is látszik, hogy pont nem a pénzre és a jómódra megy, illetve nem más hátán akar felmászni rá).
Biztos hosszabb folyamat lesz. De egy felnőtt meglett ember is így lenne, azért a Dunába biztos nem ugrik.
Én becsülöm, a fejlemények ismetetében ekkora sz...-ba ne másszon bele.
Hamarosan vizsgaidőszak, aztán 2. félév, nyár, és indulhat.
Fiatal még, annyi egyetemi program is volt, amiből önként kimaradt, most kicsit átrendeződnek a dolgok. Pont ma, amikor 30 alatt el sem szokás köteleződni, tényleg hülyeség lett volna.
Az ösztöndíj úgy volt, ahogy írod. Lebegtetve volt, és azért nem ment, mert nem akartak távol lenni ennyit, Aztán a dolgok változtak.
Ez nem Neked szól most:
Aki még akar, kössön, bele minden szóba nyugodtan: Nagyon jó alapja van a vitának, ha feltételezi pár nagyokos, hogy a másik fél hazusik eleve:)))
További ajánlott fórumok:
- Hagyod magad, hogy kihasználjon a munkáltatód?
- Mit tennétek, ha azt látnátok hogy a gyerek kihasználja a szülőt?
- Nem találok normális barátot, mindenki csak kihasznál.. és már ezek miatt nagyon bizalmatlan vagyok... Nem hívok meg senkit hozzám ..
- Ez segítség vagy kihasználás?
- Garzon lakás jó kihasználása-tippek, trükkök?
- Kihasznál a családom. Mit tehetnék?