Kiengednétek a macskát? (beszélgetés)
Nem nem! A cicák a hámtól először félnek, lefekszenek meg sem mozdulnak. Aztán szépen megtanulnak közlekedni.
Mögötte kell menni, úgy megy legjobban. Legalább is az enyém. Nekem is benti cicám van, kb. 2 éve én kiengedem. Na eddig egy szóra visszajött az udvarból, pont tegnap és ma már egyszer ellépett a kapun keresztül a hátsó udvarban. Nagy megszidtam és most büntiben van. De eddig soha nem ment el. egy szóra bejött, mint egy kutya. Szinte hihetetlen volt. Balatonra elvisszük magunkkal, akkor én is hámmal sétáltatom az udvaron, meg kiteszem a kertben, úgy hogy a hámot kikötöm. Megszokta és nincs vele semmi gond elnézegelődik.
Semmiképp sem engedném ki!
Én is a hámot + pórázt javaslom.
Ha anyagilag megengedhetitek, csináltassatok a kertbe egy kis kifutót. Tudok ajánlani szuper szakembert, aki ráadásul nem is túl drága. Így a cicák levegőn lehetnek, de a legfontosabb, hogy biztonságban!
kösz szépen a válaszokat, tanácsokat. A Picike egyelőre szobacica marad, a jövő héten szerzek hámot.
( Most különben alszik a "kinti levegőn", a szúnyogháló mellett )
Én nem merném kiengedni.
Ha otthon vagy és felügyeled, a szúnyogháló mellett szippanthat friss levegőt, de esetleg pont a beáramló illatok felizgathatják, főleg, ha nincs ivartalanítva.
Ha kicsit nem figyelsz, esetleg ki tudja bontani a szúnyoghálót is.
Napozni üvegen át is lehet, ők nem akarnak lebarnulni.
nem tudom, de kösz hogy írtad, egy próbát megér. de elég fürge állat, rohanhatnék utána fél Szegeden keresztül.
Kösz a tippet.
Hát ez nem kérdés . Akárki akármit mond a cicának szüksége van arra, hogy kint is lehessen. Viszont a biztonsága a legfontosabb! Tehát ha annyira forgalmas az utca ahol laktok, lehet jobb lenne neki , ha benn maradna. A baleset kocsi által volt? Akkor meg valószínű ovatos lesz azok után.
Nekem is a 3-ból csak 1 mehet ki a szomszéd német juhásza miatt. Sajnálom őket, de nem akarom, hogy őket is elkapja! Pandának szerencséje volt, a saját kertünkbe kapta el észre vettük azonnal.
OK , csak háztetőkön kéményeken és fákon nem tudok olyan ügyesen közlekedni mint a Picike
Szivem szerint elkisérném...
4 éves kandurom van, novemberben baleset érte. Azóta nem volt
a lakásból kiengedve, nemcsak a túlféltés miatt, hanem a város egyik legforgalmasabb útján lakunk, hetentee látok elütött macskákat. De ebben a szép időben fáj a szivem, tudom hogy kimenne, de nem tudok hogy dönteni, főleg hogy holnap húsvéthétfő. Amikor itthon vagyok, velem bent jól elvan, nyitott ablaknál, szúnyogháló mellett napozik. Ti mit tennétek ?
További ajánlott fórumok:
- A macskatartás titkai
- Küldj egy macskát ! 🐱
- Miért lett "divat", hogy a kutyát vagy macskát gyermekeinknek szólítsuk?
- Mért van, hogy sokan sajnálni tudnak macskát kutyát..és ki tudja mit de egy embert már nem annyira?
- Te vinnél haza temetőböl macskát?
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?