Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kiengednétek a macskát? fórum

Kiengednétek a macskát? (beszélgetős fórum)


1 2
ápr. 22. 14:53
Szerintem meg kegyetlen dolog egy macskát amit a természet csavargásra, vadászásra teremtett lakásban tartani évek, évtizedeken keresztül. Gondoljatok csak bele ha titeket zárnának be csupán csak jóindulatból egész életetekre egy lakásba. Kapnátok enni-inni oszt jó van. Lakásban nem tartanék, de míg családi házban éltünk volt macskánk. Ha akart bent volt ha akart kint. Tény és való hogy a kinti tartású macskák nem élnek annyi ideig mint a lakásban tartottak de legalább színesebb élvezetesebb, és állítom hogy boldogabb életet élnek.
23. Ramcsika (válaszként erre: 8. - L.luiselotte)
ápr. 22. 12:48

Nem nem! A cicák a hámtól először félnek, lefekszenek meg sem mozdulnak. Aztán szépen megtanulnak közlekedni.

Mögötte kell menni, úgy megy legjobban. Legalább is az enyém. Nekem is benti cicám van, kb. 2 éve én kiengedem. Na eddig egy szóra visszajött az udvarból, pont tegnap és ma már egyszer ellépett a kapun keresztül a hátsó udvarban. Nagy megszidtam és most büntiben van. De eddig soha nem ment el. egy szóra bejött, mint egy kutya. Szinte hihetetlen volt. Balatonra elvisszük magunkkal, akkor én is hámmal sétáltatom az udvaron, meg kiteszem a kertben, úgy hogy a hámot kikötöm. Megszokta és nincs vele semmi gond elnézegelődik.

ápr. 22. 12:16
Nem .Benti macska és hatalmas lelkitrauma lenne ha elkezdeném kintre sétáltatni.át kell gondolni,mint ahogy mi emberek,ők ugyan úgy éreznének.
ápr. 22. 12:14
Nem fura macskát lakásban tartani? Tudom sok panelban is vannak macskák. De egy macskának a fára mászás, a karmok élesítése, a mászás, ugrás, vadászat egérre, madarakra, stb az élete. Nem? Ha valami baja lesz, még van 8 élete a 9-ből. Én sajnálom őket bezárva.
20. l.luiselotte (válaszként erre: 18. - Guruljka)
ápr. 21. 22:37
kösz szépen, én is gondolkodtam már ilyesmiben.
ápr. 21. 21:36
ki én!
ápr. 21. 21:09

[link]


Érdemes itt-ott érdeklődni, macskaháló a neve.

ápr. 21. 17:26

Semmiképp sem engedném ki!

Én is a hámot + pórázt javaslom.

Ha anyagilag megengedhetitek, csináltassatok a kertbe egy kis kifutót. Tudok ajánlani szuper szakembert, aki ráadásul nem is túl drága. Így a cicák levegőn lehetnek, de a legfontosabb, hogy biztonságban!

16. Perla del Mar (válaszként erre: 9. - L.luiselotte)
ápr. 21. 17:21
Huu az nem jó, ha nem fél az autóktól , úgy nagy a veszélye , higy elütnék.
ápr. 21. 17:12
Ha azt mondjuk, hogy engedd ki, akkor megteszed? :) Amúgy lehet pórázon sétáltatni is a macskát, sok lakótelepi macskát így mozgatnak, hogy ne menjen el különböző okok miatt.
ápr. 21. 16:34

kösz szépen a válaszokat, tanácsokat. A Picike egyelőre szobacica marad, a jövő héten szerzek hámot.

( Most különben alszik a "kinti levegőn", a szúnyogháló mellett )

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Guruljka)
ápr. 21. 16:20
A hám jó ötlet.
12. Guruljka (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
ápr. 21. 16:19

Én nem merném kiengedni.

Ha otthon vagy és felügyeled, a szúnyogháló mellett szippanthat friss levegőt, de esetleg pont a beáramló illatok felizgathatják, főleg, ha nincs ivartalanítva.

Ha kicsit nem figyelsz, esetleg ki tudja bontani a szúnyoghálót is.

Napozni üvegen át is lehet, ők nem akarnak lebarnulni.

ápr. 21. 16:06
Az én Kittykém kezdetektől (kb egy éves korában) kapott hámot.Ahogy az idő engedi pórázon kint van napi 10órát is. Vize van, kétszer behozom enni.Árnyéka van, nézelődik, szeret kint lenni.
10. ab65a971c2 (válaszként erre: 5. - L.luiselotte)
ápr. 21. 16:00
:D Az enyém nyugisabb, a közelemben marad. Látom, ajánlották a hámot. Az sem rossz ötlet. Egy nagyobb ketrecet nem tudsz beszerezni? Ha egyik sem válik be, inkább ne engedd ki, nehogy baja essen! :(
9. l.luiselotte (válaszként erre: 6. - Perla del Mar)
ápr. 21. 15:29
Sajnos csak a kukás autótól fél, az ősszel egy kutya vagy nagyobb macska harapta meg,nagyon csúnyán. Ha állok ki kocsival, még kijáratos volt a macska - félnem kellett, hogy el ne üssem.
8. l.luiselotte (válaszként erre: 7. - Ec345d5c45)
ápr. 21. 15:27

nem tudom, de kösz hogy írtad, egy próbát megér. de elég fürge állat, rohanhatnék utána fél Szegeden keresztül.

Kösz a tippet.

ápr. 21. 15:25
Nem tudom működne-e a cicáddal, de láttam már olyat, hogy hámmal sétáltatták a cicát, ha nem akarod az utcára úgy kivinni, akkor az udvarban, feltéve, ha jól gondolom, hogy kertes-házban laksz?!
6. Perla del Mar (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
ápr. 21. 15:10

Hát ez nem kérdés . Akárki akármit mond a cicának szüksége van arra, hogy kint is lehessen. Viszont a biztonsága a legfontosabb! Tehát ha annyira forgalmas az utca ahol laktok, lehet jobb lenne neki , ha benn maradna. A baleset kocsi által volt? Akkor meg valószínű ovatos lesz azok után.

Nekem is a 3-ból csak 1 mehet ki a szomszéd német juhásza miatt. Sajnálom őket, de nem akarom, hogy őket is elkapja! Pandának szerencséje volt, a saját kertünkbe kapta el észre vettük azonnal.

5. l.luiselotte (válaszként erre: 4. - Ab65a971c2)
ápr. 21. 15:09

OK , csak háztetőkön kéményeken és fákon nem tudok olyan ügyesen közlekedni mint a Picike


Szivem szerint elkisérném...

4. ab65a971c2 (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
ápr. 21. 14:56
Kísérd el!
ápr. 21. 14:54
szerintem is, nagyon féltjük. Különben most rohant el egy jugó busz a ház előtt, városban, legalább 180-nal.
ápr. 21. 14:51
Én nem engedném ki. Nálunk cicabiztos az udvar, már ha lehet ilyet mpndani, de csak akkor vagyok nyugodt ha bent vannak a házban.
ápr. 21. 14:42

4 éves kandurom van, novemberben baleset érte. Azóta nem volt

a lakásból kiengedve, nemcsak a túlféltés miatt, hanem a város egyik legforgalmasabb útján lakunk, hetentee látok elütött macskákat. De ebben a szép időben fáj a szivem, tudom hogy kimenne, de nem tudok hogy dönteni, főleg hogy holnap húsvéthétfő. Amikor itthon vagyok, velem bent jól elvan, nyitott ablaknál, szúnyogháló mellett napozik. Ti mit tennétek ?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook