Kicsi mellé pici? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kicsi mellé pici?
Rám is nagyon rámférne. De én nem fogytam, csak a derekam fájdult meg :)
vagy inkább: :-/
Elöször is köszönöm a hozzàszolàsodat.A védekezés gumival történt igen.Sajnos nem tudom megmondani hogyan lettem ezek mellett terhes.Bàr tudnàm!Én sem kivàntam gyereket egyàltalàn màr,de 5-6 éven belül meg még jobban nem.
Ha a gumi elszakadt volna,valoszinü azt észrevesszük.A pàrom lehet ügyetlenül vette le?Esetleg hibàs volt a gumi?Nem tudom.A dokim viszont nem csodàlkozott.Ö egyböl azt kérdezte hogy MIÉRT pont gumival védekeztünk?Hàt én azért mert elöször is nem akartam tablettàt szedni,feledékeny vagyok.Van spiràl,de féltem hogy gyulladàst okoz majd nàlam,elég érzékeny vagyok.Injekcios megoldà lehetett volna még,de az nem olcso mulatsàg igy vàrtunk,és pàrom ugy gondolta velem együtt:biztos,és olcso:gumi.
Nem akarok erröl senkit lebeszélni,de ebböl tanultam!Soha gumi,legalàbbis magàban nem.Persze nem bàntam meg hogy babàt vàrok,de nem terveztem..
Először is Gratulálok a pici lányodhoz, és a bátorságodhoz, hogy ilyen hamar bevállalod a másodikat!!!
Nekem egy 18 hós lányom van, és nem szeretnénk több babát! Elárulnád hogy sikerült teherbe esned óvszer mellett? Ezt az egyet nem egészen értettem a történetben, de szöget ütött a fejemben, mert mi is így védekezünk!
Amit tanácsolnék: készítsd fel jó előre a párodat, hogy milyen nehéz feladatra vállalkoztatok, és próbáljátok megosztani a teendőket, már amennyire az ő ideje is engedi. Az én kislányom eléggé "problémás" gyerek, sok időt és türelmet igényel (főleg az első évünk volt nehéz, nem volt időm magamra, szét voltam esve teljesen), így-bár nem volt egyszerű kiharcolni-de a férjemnek is be kell segíteni a házimunkában.
A másik, amin csodálkoztam, hogy császárral akarsz szülni: JÓL GONDOLD ÁT!!! Szülés után én is ezt mondtam, ha lesz még gyerekem, csak császárral! Aztán megláttam hogy mozog a császáros szobatársam: nem tudott egyedül felkelni, ülni, a járás pokoli fájdalom, stb. Rájöttem, hogy sokkal jobban jártam! Szóval szerintem kérdezz meg olyanokat, akik császárral szültek, tuti lebeszélnek róla. Arról nem is beszélve, hogy a babának mi a jobb...
Erőt, egészséget, kitartást Neked a két gyerkőccel!
Igen,én is arra gondoltam hogy a fellépönek sok hàtrànya van.
Hàt nekem anyàm nemigen segétkezne hetekig,habàr beigérte magàt a szülés idejére,lehet addig még bàrmi.
Én is ajánlanám a testvérbabakocsit!
Nekünk sajnos nincs, mert nem férne be a liftbe, de nap mint nap van is emiatt nehézség. Ha megteheted, akkor szerintem vegyél!
Szia Dzsigg :)
Nehéz, de nagyon szép időszak lesz a két kicsivel!!!!!
Nekem is kis korkülönbség van a két kicsi között (és van egy nagy, 10 éves is), de mi így terveztük. A férjemnek van egy egy évvel fiatalabb öccse, és a legjobb barátok voltak mindig. Jó az, ha együtt nőnek fel, és bármi történjen is, mindig ott lesznek egymásnak!
Tehát a gyerekek szempontjából abszolut jó a kis korkülönbség. Az hogy féltékenység lesz, nem biztos. Nálunk nincs.
Az hogy fárasztó lesz, tény. De meg lehet oldani.
Majd összerázódtok!
A szülésről még annyit, hogy siess majd a kórházba, mert ha az első ilyen gyorsan megszületett, a második méggyorsabban fog (tapasztalat) :)
Minden jót Nektek!
bocsi nem olvastam vissza lányod vagy fiad van és merre laksz?
enyémeket is benyomtam az ágyukba mindkettő külön szobába a kicsi velünk alszik mármint a mi szobánkba mert ő nem alusza végig az éjszakát most szépen rájuk csuktam az ajtót egyenlőre mindkettő szól nem baj lecsitulnak pl a nagy 6 kor kel este 8 kor fekszik de hat-fél hétkor az ébresztő be van adva ijenkor csinálok egy teát vagy kakaót beviszem a szobánkba persze ojan hangos hogy felkelti a kicsit is azt felöltöztetem tisztába teszem ekkora elfogy a cumisüveg tartalma is a nagyot is átöltöztetem majd megetetem a kicsit jön egy órás játék közösen közbe odateszem a reggelit a kicsit visza fektetem a nagyot megetetem majd ujra tisztába teszem:)megint játék,bekészítem az ebédet,mosást stb felkel a kicsi megetetem pelus csere:) megjönnek anyósomék mert szinte naponta bekukkantanak sajnos apum nagyon messze van meg a nagyszüleim is őket egy évben max 2 szer látom:( anyósomék elviszik a nagyot egy két órára ha ráérnek,én megfőzök elmosogatok rendbe teszem a szétszórt játékokat játszom a kicsivel főzök nekik külön,gyümölcslét készítek megjön a nagy ujabb etetés peluscsere és lefektetem őket na innetől kezdve kb 2 órám van amit szabadon kihasználok netezésel:D és kezdődik minden előlről este fürdés,vacsi és fekvés ha ráérünk napközben játszótér csavargás csak ugy mi hármasban hétvégén a párommal és velük el szoktunk menni levegőzni szóval igy telik el még kb 2 és fél évem:D
Szia!
Fel a fejjel abszolút megéri,a gyerekek kárpótolnak mindenért.Én már csak tudom.A kislányom 11hónapos és 3 hetes volt amikor a kicsi fiam megszületett császárral,de nekem a felépülés sokkal könnyebb volt , mint azoknak akik simán szültek.Hajtott a tudat,hogy most már két!apróság várja a mamit!!
A szülésre vissza térve ne válaszd a császárt ha nem muszáj, mert sokkal nehezebb belőle felépülnöd és két gyerek mellett nem érsz rá azzal foglalkozni hogy itt fáj-ott fáj, inkább fájon néhány órán át a vajújáskor ami akkor úgy is csak rólad, rólatok szól mint utána hetekig a két gyerek mellett segítség nélkül egyedül.
Egyébként második szülés gyorsabb és könnyebb. ;)
Szia! Mintha a saját történetünket olvastam volna, csak annyi különbséggel, hogy engem a párom 3-szor megkért hogy vetessem el. Én meg mondtam, hogy nem, ha kell egyedül végig csinálom, de meg nem fogom öletni a gyerekem és ezzel a tudattal leélni az életem. A végén mikor megszületett már nagyon örült a babának, én meg naná jól az orra alá dörgöltem többször is, hogy te meg még meg akartad öletni. Hát szégyelte is magát rendesen.
Nálunk 29 hónap van a két gyerek között, de látom neked még ennyi se lesz, hát nem lesz könnyű hallod-e az biztos. Ma az a legrosszabb hogy baromi féltékenyek, de a kicsi talán még féltékeneyebb mint a nagy erre nem számítottam anno. Ill. nagyon sok a konfliktus a picur nálunk már hisztis korszakba van és minden apróság miatt visít és hisztizik a nagy meg azért is szekálja, szóval hangos a ház. Ez néha, ha nagyon fáradt vagyok azért nehéz.
Azért nagyon nagyon sok erőt, boldogságot egészséget és könnyű szülést kívánok neked!
További ajánlott fórumok:
- Kicsi mellé megérkezett a pici:)
- Visszatérés a munkába kicsi gyerek mellett, avagy csevely a mindennapokról
- Kicsi gyerek mellett tanulni...
- Kicsi baba mellett, milyen pénzkereseti lehetőséget tudtok ajánlani?
- A termékek csomagolásán mit jelent a tömeg mellett feltüntetett 'e'-hez hasonló jel (a jobb és bal széleken kicsit meg van vastagitva)?
- Tud valaki vízpart melletti nyaralóhelyet, ahova kicsivel lehetne menni?