Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kicsi mellé pici? fórum

Kicsi mellé pici? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kicsi mellé pici?

1 2 3 4 5
67. mandy (válaszként erre: 66. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 16:22

Rám is nagyon rámférne. De én nem fogytam, csak a derekam fájdult meg :)

vagy inkább: :-/

66. dzsigg (válaszként erre: 65. - Ében11)
2009. nov. 19. 16:19
Na az ràm is ràm fog férni:)
65. ében11 (válaszként erre: 64. - Mandy)
2009. nov. 19. 16:14
:D hát igen.olyan 10 kg-ig én még bírtam.ami jó volt hogy fogytam a sok cipekedésbe.
64. mandy (válaszként erre: 63. - Ében11)
2009. nov. 19. 16:08
...de csak egy darabig. Az én lányom legalábbis 4 kilósan született, három hónaposan már majdnem 7 kiló volt (aztán szépen visszavett a hízásból). Mikor 7 már kiló húzta a vállamat, már nem szaladgáltam olyan könnyen ;-)
63. ében11 (válaszként erre: 55. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 16:00
jó lesz a testvérkocsi-az enyém még 3 évesen is el tudott fáradni+boltba és egyéb helyen jól jött a kocsi gyorsabban közlekedtem és a gyerek se kószált el-tudott benne akár aludni is.amit még ajánlok egy hordozó kendő vagy valami hasonló-látom a többgyerekes anyukáknak apukáknak milyen praktikus a legkisebb benne van közben mehetnek a nagyobbal...
62. ében11 (válaszként erre: 48. - Aprajafalva)
2009. nov. 19. 15:57
azért gondolom nem pattantál fel szülés után-mert én simán szültem és rögtön sétáltam stb.szóval nálam nem lehettél gyorsabb :)
61. dzsigg (válaszként erre: 60. - Ice kuszi)
2009. nov. 19. 15:47

Elöször is köszönöm a hozzàszolàsodat.A védekezés gumival történt igen.Sajnos nem tudom megmondani hogyan lettem ezek mellett terhes.Bàr tudnàm!Én sem kivàntam gyereket egyàltalàn màr,de 5-6 éven belül meg még jobban nem.

Ha a gumi elszakadt volna,valoszinü azt észrevesszük.A pàrom lehet ügyetlenül vette le?Esetleg hibàs volt a gumi?Nem tudom.A dokim viszont nem csodàlkozott.Ö egyböl azt kérdezte hogy MIÉRT pont gumival védekeztünk?Hàt én azért mert elöször is nem akartam tablettàt szedni,feledékeny vagyok.Van spiràl,de féltem hogy gyulladàst okoz majd nàlam,elég érzékeny vagyok.Injekcios megoldà lehetett volna még,de az nem olcso mulatsàg igy vàrtunk,és pàrom ugy gondolta velem együtt:biztos,és olcso:gumi.

Nem akarok erröl senkit lebeszélni,de ebböl tanultam!Soha gumi,legalàbbis magàban nem.Persze nem bàntam meg hogy babàt vàrok,de nem terveztem..

2009. nov. 19. 15:40

Először is Gratulálok a pici lányodhoz, és a bátorságodhoz, hogy ilyen hamar bevállalod a másodikat!!!

Nekem egy 18 hós lányom van, és nem szeretnénk több babát! Elárulnád hogy sikerült teherbe esned óvszer mellett? Ezt az egyet nem egészen értettem a történetben, de szöget ütött a fejemben, mert mi is így védekezünk!

Amit tanácsolnék: készítsd fel jó előre a párodat, hogy milyen nehéz feladatra vállalkoztatok, és próbáljátok megosztani a teendőket, már amennyire az ő ideje is engedi. Az én kislányom eléggé "problémás" gyerek, sok időt és türelmet igényel (főleg az első évünk volt nehéz, nem volt időm magamra, szét voltam esve teljesen), így-bár nem volt egyszerű kiharcolni-de a férjemnek is be kell segíteni a házimunkában.

A másik, amin csodálkoztam, hogy császárral akarsz szülni: JÓL GONDOLD ÁT!!! Szülés után én is ezt mondtam, ha lesz még gyerekem, csak császárral! Aztán megláttam hogy mozog a császáros szobatársam: nem tudott egyedül felkelni, ülni, a járás pokoli fájdalom, stb. Rájöttem, hogy sokkal jobban jártam! Szóval szerintem kérdezz meg olyanokat, akik császárral szültek, tuti lebeszélnek róla. Arról nem is beszélve, hogy a babának mi a jobb...

Erőt, egészséget, kitartást Neked a két gyerkőccel!

59. dzsigg (válaszként erre: 57. - Katus3)
2009. nov. 19. 15:38

Igen,én is arra gondoltam hogy a fellépönek sok hàtrànya van.

Hàt nekem anyàm nemigen segétkezne hetekig,habàr beigérte magàt a szülés idejére,lehet addig még bàrmi.

58. katus3
2009. nov. 19. 15:16
babakocsit! Bocsi.
57. katus3 (válaszként erre: 55. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 15:15
Jobb a testvérbabakocsi,mint a fellépő. Barátnőmnek fellépő van,és alig tudja tolni a babakocsot,mert nem fér hozzá rendesen. Fiam 2 éves,és bizony még babakocsizunk. Másfél évesen elfárad szerintem,neki is kell,hogy ülhessen hosszabb utaknál. Másik barátnőm császárral szült,hetekig az anyja csinált helyette mindent,úgy fájt a seb.
56. mandy (válaszként erre: 55. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 15:13

Én is ajánlanám a testvérbabakocsit!

Nekünk sajnos nincs, mert nem férne be a liftbe, de nap mint nap van is emiatt nehézség. Ha megteheted, akkor szerintem vegyél!

55. dzsigg
2009. nov. 19. 15:08
Köszi Mandy és Katus3!Ez is egy jo dolog ha a màsodik szülés hamarabb eltellik.A testvérkocsira gondoltam én is,de sok ismerös leakar beszélni,mondvàn a nagy addigra màr jàrni fog.Csak nem hinném hogy képes lesz 1-2 orahosszàt jàrni egy màsféléves,mert én annyit màszkàlok naponta,ha kedvem van.Tudom van az a bizonyos fellépö is,de mi van ha majd jön a hideg,vagy forrosàg van,akkor nem védi a fejét semmi.Még 3 éveseket is làtok babakocsiban ülni,ugyhogy én is ugy gondolom kel a testvérbabakocsi.
54. dzsigg (válaszként erre: 51. - 5e76004fb5)
2009. nov. 19. 15:05
Nem,mert màr az elsö honap utàn nem volt tejem:(Szerintem a sajàt hibàmbol nem volt tejem,mert nem ettem eleget,nem volt étvàgyam,stresszes voltam,fàradt satöbbi...
53. katus3
2009. nov. 19. 15:04
Szia! Gratulálok,jól döntöttél. Eleinte tényleg nem lesz egyszerű,de nézd a jó oldalát.Egyszerre felnőnek,nem kell pár év múlva újra kezdeni mindent. 2 kicsi gyerek mellé ajánlanám a testvérbabakocsit.Sokat segíthet. Császár? Nem tudom. Nekem első szülés 16,5 óra volt,második 4 .Sokkal könnyebben ment. Nekem 3 év van köztük.
52. mandy
2009. nov. 19. 14:54

Szia Dzsigg :)

Nehéz, de nagyon szép időszak lesz a két kicsivel!!!!!

Nekem is kis korkülönbség van a két kicsi között (és van egy nagy, 10 éves is), de mi így terveztük. A férjemnek van egy egy évvel fiatalabb öccse, és a legjobb barátok voltak mindig. Jó az, ha együtt nőnek fel, és bármi történjen is, mindig ott lesznek egymásnak!

Tehát a gyerekek szempontjából abszolut jó a kis korkülönbség. Az hogy féltékenység lesz, nem biztos. Nálunk nincs.

Az hogy fárasztó lesz, tény. De meg lehet oldani.

Majd összerázódtok!

A szülésről még annyit, hogy siess majd a kórházba, mert ha az első ilyen gyorsan megszületett, a második méggyorsabban fog (tapasztalat) :)

Minden jót Nektek!

51. 5e76004fb5 (válaszként erre: 47. - Dzsigg)
2009. nov. 19. 14:47
Nem gondoltál még arra, hogy a második baba miatt apadt a tej?
2009. nov. 19. 14:39

bocsi nem olvastam vissza lányod vagy fiad van és merre laksz?

enyémeket is benyomtam az ágyukba mindkettő külön szobába a kicsi velünk alszik mármint a mi szobánkba mert ő nem alusza végig az éjszakát most szépen rájuk csuktam az ajtót egyenlőre mindkettő szól nem baj lecsitulnak pl a nagy 6 kor kel este 8 kor fekszik de hat-fél hétkor az ébresztő be van adva ijenkor csinálok egy teát vagy kakaót beviszem a szobánkba persze ojan hangos hogy felkelti a kicsit is azt felöltöztetem tisztába teszem ekkora elfogy a cumisüveg tartalma is a nagyot is átöltöztetem majd megetetem a kicsit jön egy órás játék közösen közbe odateszem a reggelit a kicsit visza fektetem a nagyot megetetem majd ujra tisztába teszem:)megint játék,bekészítem az ebédet,mosást stb felkel a kicsi megetetem pelus csere:) megjönnek anyósomék mert szinte naponta bekukkantanak sajnos apum nagyon messze van meg a nagyszüleim is őket egy évben max 2 szer látom:( anyósomék elviszik a nagyot egy két órára ha ráérnek,én megfőzök elmosogatok rendbe teszem a szétszórt játékokat játszom a kicsivel főzök nekik külön,gyümölcslét készítek megjön a nagy ujabb etetés peluscsere és lefektetem őket na innetől kezdve kb 2 órám van amit szabadon kihasználok netezésel:D és kezdődik minden előlről este fürdés,vacsi és fekvés ha ráérünk napközben játszótér csavargás csak ugy mi hármasban hétvégén a párommal és velük el szoktunk menni levegőzni szóval igy telik el még kb 2 és fél évem:D

49. dzsigg (válaszként erre: 48. - Aprajafalva)
2009. nov. 19. 14:36
Na elsö ellentmondàs:)Akkor van akinek a csàszàr nem is volt olyan rossz...
2009. nov. 19. 14:31

Szia!

Fel a fejjel abszolút megéri,a gyerekek kárpótolnak mindenért.Én már csak tudom.A kislányom 11hónapos és 3 hetes volt amikor a kicsi fiam megszületett császárral,de nekem a felépülés sokkal könnyebb volt , mint azoknak akik simán szültek.Hajtott a tudat,hogy most már két!apróság várja a mamit!!

47. dzsigg (válaszként erre: 45. - Bd37ba754f)
2009. nov. 19. 14:11
Az enyém alszik épp:)Nàlunk nem adnak cukros teàt vagy vizet a babàknak,szerencsére,de hàt anélkül is elment a tejem..
2009. nov. 19. 14:04
beteg a gépem nem azt írja amit akarok:)
2009. nov. 19. 14:01
mostz a kicsi banánt morzsol a nagy megkapcsolgatja a tévén a gombokat még jó hogy nem müködik mert a sok kapcsolgatástól elromlott:)
2009. nov. 19. 13:59
enyém is a nagy tápos volt mert a korházba cukros teát adtak neki és rákapott két hónapig bőgve szoptattam de nem ment tovább sajnos na de a kicsi pff nem tudom levakarni magamról :) 8 hónapos és majdnem 10 kg a nagy meg 19 hónapos és 12 kg:)
43. dzsigg (válaszként erre: 41. - 6208ad5eaa)
2009. nov. 19. 13:49
Köszönöm!Szerintem a férjem is mondta volna hogy vetessem el,de nem merte mondani,tudja milyen"nagyszàju" vagyok,ezért nem is szolt napokig,csak a rendelöben,hogy na:akkor megtartjuk:)
2009. nov. 19. 13:49

A szülésre vissza térve ne válaszd a császárt ha nem muszáj, mert sokkal nehezebb belőle felépülnöd és két gyerek mellett nem érsz rá azzal foglalkozni hogy itt fáj-ott fáj, inkább fájon néhány órán át a vajújáskor ami akkor úgy is csak rólad, rólatok szól mint utána hetekig a két gyerek mellett segítség nélkül egyedül.

Egyébként második szülés gyorsabb és könnyebb. ;)

2009. nov. 19. 13:47

Szia! Mintha a saját történetünket olvastam volna, csak annyi különbséggel, hogy engem a párom 3-szor megkért hogy vetessem el. Én meg mondtam, hogy nem, ha kell egyedül végig csinálom, de meg nem fogom öletni a gyerekem és ezzel a tudattal leélni az életem. A végén mikor megszületett már nagyon örült a babának, én meg naná jól az orra alá dörgöltem többször is, hogy te meg még meg akartad öletni. Hát szégyelte is magát rendesen.

Nálunk 29 hónap van a két gyerek között, de látom neked még ennyi se lesz, hát nem lesz könnyű hallod-e az biztos. Ma az a legrosszabb hogy baromi féltékenyek, de a kicsi talán még féltékeneyebb mint a nagy erre nem számítottam anno. Ill. nagyon sok a konfliktus a picur nálunk már hisztis korszakba van és minden apróság miatt visít és hisztizik a nagy meg azért is szekálja, szóval hangos a ház. Ez néha, ha nagyon fáradt vagyok azért nehéz.

Azért nagyon nagyon sok erőt, boldogságot egészséget és könnyű szülést kívánok neked!

40. dzsigg (válaszként erre: 38. - Bd37ba754f)
2009. nov. 19. 13:40
Hàt ezt nagyon szépen leirtad!Valahogy én is igy képzelem el:)Nekem a lànyom tàpszeres,a màsodikat szeretném mindenképp szopiztatni.Habàr màr a nagyobbnak nem kellesz addigra tàpszer,de az etetést akkor is nekem kell nàla majd végrehajtani.
2009. nov. 19. 13:39
majdnem egy idősek vagyunk:)
2009. nov. 19. 13:35
szia :) ne izgulj két fiam van 26 éves vagyok egyik 2008 március 23-ai a második 2009 március 10-ei:) első sima 4 órás szülés a második császár sajnos:((( soha többet császár az bíztos! na de vissza térve igazad van nem egyszerü két picivel á nálam a nagy olyan féltékeny néha hogy csak na pedig alig mult másfél éves a kicsi jelenleg fogzik éjjel nappal üvölt ha ugy van kedve néha ugy nézek ki mint egy zombi de amikor bele nézek a négy tündér szembe hát elolvadok:) és igen van ugy hogy a szex és az alvás közt az utóbit választom:) az hogy a lakást naponta 5 ször minimum rendbe rakom az már lényegtelen,fözökmosoktakarítok :) szoptatok,etetek,pelenkázok szoptatok etetek,pelenkázok:DDDD,és még a szülés után dolgoztam is reggeltől estig hétvégén 4 hónapig ááá az maga volt a megváltás:D na de nem el akarlak ijeszteni becsülöm benned hogy megtartod amikor az elsőt megszültem megbeszéltük hogy 3 évig minimum nincs második de szülés után a 7-ik héten szoptatás mellett kétszeri nem védekezésből becsuszott a második féltem mikor éreztem a szokásos tüneteket napokig nem mertem tesztet venni aztán vettem egyet hajnali 4 kor bementem a férjemhez a tesztel előtte bőgtem mint a záporeső mondom kelj fel terhes vagyok rámnézett és megkérdezte és mi legyen mondom nem tudom kettőt vesztettem ezt nem hiszem hogy el tudom vetetni erre ő na jó akkor alhatok továb? Másnap mondtam hogy ezt nem bírom ki akkor vesztettük el a házunkat,elég satnya hejzetbe voltunk anyagilag és lelkileg is estére el kezdtem vérezni erősen tudtam hogy ez egy jelzés döntsem el hogy mit akarok mert hanem a pici dönt.Jött a második bőgés hogy azt akarom hogy megmaradjon mert szükségem van rá is.és pár napra rá elmult a vérzés és itt a kicsi is:) és örülök hogy igy döntöttem csodaszépek.Nem számít hogy ha megyünk valahova egy óra míg elkészülünk vagy hogy egyik fent van míg a másik alszik vagy hogy egyszerre tör rájuk a hiszti vásárlásnál mert minden perc egy élmény velük.Vásárlásnál bevásárló kocsi elejébe a kicsi a hordozóba a nagy meg ül vagy áll a kocsiba,ha sétálni megyünk testvérkocsi nagyon praktikus ha jól választasz,van hogy egyszerre etetek pl ha házi kaját akkor egymás mellé fektetem teszek be mesét agy gyerekdalokat és egy kanál ide,egy oda egy az ágyra egy a párnára:) Kitartás és türelem kell de ha már 1 év körüli lesz a kicsi meglátod sokat fogsz nevetni.Apa meg teljes emberként áljon melléd pl a férjem néha elviszi a nagyot bevásárolni míg én a kicsit lefektetem ijenkor elő a lábmaszírozót,testápolókat és csak magammal foglalkozom.pár óra kikapcsolódás egy forró fürdő gyertyával ,hajfestés stb szóval adj magadnak hetente egy nap pár órát az elég erőt és kitartást ad neked a továbiakra.puszi
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook