Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kicsi mellé pici? fórum

Kicsi mellé pici? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kicsi mellé pici?

1 2 3 4 5
97. lissa20 (válaszként erre: 96. - Mandy)
2009. nov. 20. 11:24
Igen ebben a sorrendben szültem. De nem így terveztem, de így jött. Az első és a harmadik gyerköc nem volt tervezve, de nem volt szívem elvetetni. Hát szerintem nem vagyok egy átlagos 22 éves, de ez csak az én elgondolásom teljesen másképp gondolom az életet mint a korombeliek de mondjuk ennek előzményei is vannak.
96. mandy (válaszként erre: 93. - Lissa20)
2009. nov. 20. 10:28

Jesszusom, 16 évesen szültél? 18 évesen meg már jött is a második? 19 évesen a harmadik.....nekem akkor jött az első, de még akkor sem voltam elég érett rá. Nem semmi csaj lehetsz :)

Csajok a testvérbabakocsi és a fellépő tényleg drága, de az aukciós oldalakon ki lehet fogni.

Sajnos nem minden gyerek olyan, hogy majd motorozik, meg sétál. Az én kisfiam elég lusti, bár igyekszem ösztönözni, de az egész 1.5-2 órás sétánkat sosem sétálja végig. Jó ha a felét!

95. dzsigg (válaszként erre: 93. - Lissa20)
2009. nov. 20. 09:59

Tiszteletem tiéd!

Ehhez nem is lehet mit füzni,csak annyit hogy elismerésem!

94. fcb1afbd10 (válaszként erre: 93. - Lissa20)
2009. nov. 20. 09:52
Hát minden elismerésem a tiéd!Én a kettővel alig bírok!Bár még lehet bele kell rázódnom...
2009. nov. 20. 09:36
Szia! Gratulálok a picikhez. De nyugodj meg belefogsz rázodni a dolgokba én ezt tapasztalatból írom. Én is 22 éves vagyok de nekem már 3 gyerköcöm van 6 4 3 évesek és nem egyszerű dolog az elejében. Nekem már sikerült mindent beütemeznem és még magamra is és a páromra is jut bőven időm a gyerekekről nem is beszélve.
2009. nov. 20. 09:29

Nekem ez volt a szerencse!Így ruhákat Nándi örökölte!persze egykét dolgot venni kellet,de az nem vészes!

Persze nem könnyű,én sem számoltam rá hogy ilyen hamar lesz második!De így hogy meg született és látom hogy Bence milyen jól viszonyul hozzá nem bánom hogy kicsim a kor különbség!Imádja a testvérét...

91. dzsigg (válaszként erre: 90. - Fcb1afbd10)
2009. nov. 20. 09:20

Türelmes lehetsz ezek szerint!

Hàt igen,tudom,dràgàk még a fellépök is sajnos....

Nekem màr most van egy buggym készenlétben,az azért arra jo ha csak az egyik gyereket viszem,a màsik marad az apjàval,pl.-.hétvégén.De én sem szàmoltam arra hogy babàt vàrok megint.Ha kislànyom lesz,akkor annyi szerncsém lesz,hogy ruhàkat nem kell vennem,de ha kisfiu.....Mindenünk,vagyis 90%-a a ruhàknak rozsaszin:)

90. fcb1afbd10 (válaszként erre: 88. - Dzsigg)
2009. nov. 20. 09:09

Én is így járok mindenhova!sajnos segítségem nincs és nem is volt!Apa reggel el megy melózni és este jön csak haza!És sajnos buszoznom is kell mert kert város részben lakunk és minden messze van!

Nem mondom hogy gyors vagyok,mer egy fél órás út nekünk a duplája sőt néha a triplája,de sajnos nem tudunk venni testvérfellépőt!

Így elő fordul hogy kézbe veszem kicsit Bencét,de mindíg mondom neki hogy csak kicsit utána jönnie kell a lábán!És jön szépen!Előnye viszont hogy el fárad,és este nincs harc alvás előtt!:p

89. ében11 (válaszként erre: 88. - Dzsigg)
2009. nov. 20. 09:04
igen ezekhez szerintem jó a babakocsi-az enyém is mozgékony-de egy nagy séta bevásárlás után bedőlt a babakocsiba-sokszor szunyókált is benne.tegnap is a séta után már alig bírt haza jönni a sarkunktól kézbe hoztam és elaludt a kezembe,pedig 3 éves múlt-néha keresi a babakocsit-nekem most már csak egy könnyű sportom volt-de eltört a súlya alatt,vagy a kátyús padkás járda miatt nem tudom és akkor már nem vettünk másikat.
88. dzsigg (válaszként erre: 86. - Fcb1afbd10)
2009. nov. 20. 08:51

Igen sajnos dràga,csak én tudom hogy nem fogok tudni megàllni pihenni satöbbi,mert àltalàbban vàsàrolni jàrok ki,és az hosszu idö,és rohanàs szokott nekem lenni.

Sma sétàkra nekem sem kellene,de sajnos nem csak a sétàrol van szo,hanem az orvoshoz menés,vàsàrlàs stb....Pàrom dolgozik reggeltöl estig,nincs segitségem:/Habàr kitudja.Bàr most is làtok sok 3 éves gyermeket még mindig babakocsiban!

87. dzsigg (válaszként erre: 85. - Fbab8271ce)
2009. nov. 20. 08:49
ENGEM àgyastol toltak,de nem bàntam én,kényelmes volt:)Persze én se,birtam ki hogy fel ne àlljak,söt felkellett,vittek zuhanyozni...22 oràs vajudàs,nem semmi
2009. nov. 20. 08:33

Mi sem vettünk testvér kocsit!Még csak testvér fellépőt sem,mert nagyon drága volt és nem tudtuk meg venni!

Így Bence sétál,meg motorozik!Szerencsére nem sokszor kell föl venni!Ha el fárad akkor meg állunk pihenni kicsit,és irány tovább!

85. fbab8271ce (válaszként erre: 62. - Ében11)
2009. nov. 20. 08:32

Első szülésem után, amikor letelt a 2 óra , és elvitték a babát, megkérdezte a szülésznő, fel tudok-e ülni, mert mehetünk le az osztályra. Mondom persze, indulhatunk. :)

Én simán átsétáltam volna...Nincs messze: lift talán 100méter egy emelet le, és ott is 100m. Mondja: Mit akarok? Csak azért kérdezte, hogy át tudok-e ülni a tolókocsiba, vagy fekve toljanak át! Én olyan hülyén éreztem mgam, hogy tolni kell...Nem volt nekem bajom, csak épp túl voltam egy 22órás vajúdáson, és kb.38órája voltam fent:)

De attól még át tudtam volna sétálni...

2009. nov. 20. 08:16

a császárról még annyit:

Első szülésemnél én már egész éjszaka "vajúdgattam" (minimális fájásokkal), reggel jöttek anyukák programozott császárra vigyorogva, nevetgélve...Ők végeztek 10-11 órára. Én este fél9re szültem meg! De másnap én már jöttem-mentem-ültem, semmi bajom nem volt. De tényleg, szerencsémre nem fájt a sebem(pedig volt 2 vágás), császáros anyuka pedig a 4. nap is vonszolta magát...:(szó szerint...

Második szülésem sem volt könnyű(indítani kellett ugyanúgy oxitocinnal,ugyanaz a forgatókönyv, éjjel gyenge fájások, nem alvás, reggel infúzió). De pár órával már rövidebb volt: 4re meglett a baba!

Este 7kor egyedül mentem zuhanyozni!!! Itthon voltunk 4 nap múlva. Hogy is mondhattam volna azt a kétévesemnek, hogy anya fel sem emelhet...

Nagyon szeretném, ha a harmadik is rendes szülés lenne. Persze, ha valamilyen orvosi okból császár kell, hogy legyen valakinek, akkor értem, de önként nem műttetném meg magam. Mert a császár az műtét, lassabb gyógyulási folyamattal...

2009. nov. 20. 08:16

Sziasztok! A sógornőm még nincs 20 éves, de van egy 2,5 éves, és egy 1,5 éves kisfia, ráadásul most decemberben jön egy kislány. Nehéz körülmények között élnek (tanya, kis ház, apa ha dolgozik, akkor reggeltől estig, stb.), de bírják... Szóval semmi sem lehetetlen.

Kitartást, és gratula a babához! :)

2009. nov. 20. 08:08

Szia!

Nekem 2 év van a fiaim között, most várjuk a harmadikat májusra...így a középsővel 2 év 4hó lesz köztük...(direkt vártunk pár hónapot, nehogy megint januári legyen:D)

Mindenki azt mondta, amikor vártuk a másodikat, hogy majd nehéz lesz, főleg az eleje...Szerintem ahogy nőnek nehezebb. Jó voltak keményebb időszakok, de ez inkább a fogzás miatt; akkor volt sok álmatlan éjszaka a picivel. Ezt előre úgyse lehet tudni. ÉS legyen a nagyobb bármekkora... ha egész éjjel fent vagy, akkor az megvisel. Vagyis azt akarom ebből kihozni: sose tudhatod előre milyen lesz a pici. Lehet olyan jó baba lesz, könnyen megy majd minden!

Fel kell állítani a sorrendet! NEm baj, ha a játékok szanaszét vannak. Csak legyen felsöpörve, porszívózva. Nem baj, ha a mosogatóban van egy-két edény...Majd meglesz. A mosógép, ha végzett, egy óra múlva is ki lehet azt teregetni, ha épp ébrednek a gyerekek.

A lényeg: ne görcsölj a dolgokon, mert akkor kibuksz...tapasztalat. A védőnőm mondta: az nem rendetlenség, ha a gyerekjátékok szanaszét vannak! Akinek nem tetszik, az meg jöhet segíteni pakolni:)

81. dzsigg (válaszként erre: 80. - 279430c980)
2009. nov. 20. 08:05

Elöször én is azt akartam,de ha belegondolok hogy én ha kimegyek valahovà akkor az minimum 2 orahossza,akàr 4 orahosszàig,és félek hgy a kislànyom fàradt lesz.

Mondjuk az enyém is egy örökmozgö gyerek,de én nem bizom a véletlenre.Na azért nem veszem a legfullosabb legdràgàbb legujabb modellt:)

2009. nov. 20. 07:52
Testvérkocsi. Nekem is sokan mondták, de tuti nem veszek. Felesleges. A kisfiam így is alig akar megmaradni benne. Majd veszünk testvérfellépőt. A pici a kocsiba a nagy meg a fellépőn. Így lesz a legjobb!
79. dzsigg
2009. nov. 20. 07:49

Jaj nagyon szépen köszönöm:)

Hàt igen az elsö két évtöl félek,de amitöl félünk az ugyis bekövetkezik.

Viszont ha azt nézzük hogy majd egymässal eljàtszanak,na az valami megkönnyebülés.

Legalàbb addig lesz egy kis idöm magamara.Én mondjuk az elsönél is csak azt kivàntam,hogy az elsö fél évet éljem tul!Tul éltem:):)

2009. nov. 19. 22:27

Kitartás! Jó lesz az! Csak ki kell várni, hogy együtt játszanak!

Én 23 évesen szültem, majd gyorsan egy másodikat. 15 hónap van köztük. Mostmár nagyok, tinik, de az első két év tényleg picit sűrű volt, de imádnivalók voltak.

77. bd37ba754f (válaszként erre: 76. - Gavrilo1)
2009. nov. 19. 21:32
nem semmi ezt én biztos nem vállalnám be:D sok lenne igy hirtelen:D
2009. nov. 19. 21:09

Nem lesz azért annyira nehéz, ügyes leány vagy Te!

Én is viszonylag fiatalon 23 és épp 25 évesen szültem az első két gyerekemet, pont 18 hónap van közöttük, majd jött a harmadik 27 évesen. ne aggódj nagyon jól meg fogod oldani a felmerülő gondokat, ahogy a cikkedből következtetek.

2009. nov. 19. 19:20
Dzsigg.Nem olvastam végig a hozzászólásokat,de le a kalappal,hogy ezt bevállalod.Nekem 3 van,tudom,milyen nehéz lesz,de kitartás!!!A császárhoz csak annyit,hogy ha lehet,kerüld el.Sokkal tovább fáj,mint a sima szülés.Mindkettőben volt részem,tapasztalatból mondom.Milyen nemű lesz a 2.?Brigi
74. dzsigg (válaszként erre: 72. - Nortonkati)
2009. nov. 19. 18:07
Vagy azt hitted a babàt otthon felejtettem:)Jött velem,a babakocsiban kényelmesen nézelödött és aludt:)
73. dzsigg (válaszként erre: 72. - Nortonkati)
2009. nov. 19. 18:06
Hogy tehettem meg?Nem értem.Hisz tàpszere.Magammal a tàpszer(forralt viz,abbana tàskàban,ami melegen tartja) természetesen üveges bébiétel is,szép idö van,friss levegö,bevàsàrlo központ,pelenkàzomellékhelyiség.Te otthon ülnél vele egésznap?:)Nem tudom,egyàltalàn van -e kisgyereked,de szerintem nem nehéz kinnt a szabadban eltölteniegy napot.
2009. nov. 19. 17:33

"Aznap nem mentem haza, egész délután a várost jártam, szellőztettem a fejem... "

Ezt hogy tehetted meg 6 hónapos pici mellett???

71. d0b7178f40 (válaszként erre: 4. - Kostyi79)
2009. nov. 19. 17:18
Igazat adok.Bár én császáros voltam mert nem tágultam.DE a császár az már kis hasi műtétnek számít.És nem kockázatmente.
70. dzsigg
2009. nov. 19. 16:49
Én 59 kg-val kezdtem a terhességet anno,a végén 80 lettem,most sikerült leadni 67-re,és ujra elkezdem felszedni a kilokat.Leszek vagy 100....
2009. nov. 19. 16:30
nekem még hátra van 10 kg 15 már lement de minimum 10 hátra van sajnos most sehogy se megy meg féltem is a tejemet:)
2009. nov. 19. 16:28

szerintem tuti a testvérkocsis választás nem az ikres hanem az egymás utáni pl a mienk bebi ideal és kisebre összecsukható mint a volt egy személyes:)

Hát a fogyás rám is rám férne:))))jó sokat felszedtem:D nálam nem jött be a másodiknál a gyorsabb szülés 10 óra vajudás után sem tágultam egy ujnyinál tovább amugy is 4300 gramm lett a pici,bekakált a magzatvízben plusz másfél héttel továb hordtam így amikor szédülni kezdtem akkor jött a császár.Élményben sem volt jó habár a férjem melletem volt de olyan hányingerem volt végig hogy csak arra vágytam hogy legyen vége,aztán a harmadik nap mulva haza mentem és othon a nagyfiam non stop a nyakamba akart lenni ugy hiányoztam neki+ ugrált rajtam én meg majd megszakadtam és tényleg még hónapok mulva is néha érzékeny és fájós a vágás remélem amikor jön a harmadik vagy 10 év mulva mert egy lányt azért még összedobunk:) simán meg fogom tudni szülni

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook