Ki vagy mi Isten? (beszélgetés)
Mi van??? Olvastad Te a Bibliát????
Szerinted Mária hogyan tudta meg, hogy Jézus megfogant??? Stb...
És tényleg a betlehemi királyok sem egy csillagot követtek???? Ugye És ide is stb....
Jézus sem mondta, hogy Péter el fogja árulni Őt 3-szor, mire a kakas megszólal!! Stb...
És most csak a legalap dolgokat említettem!
Nagyon is összefügg, azaz egy és ugyanaz!!!!!
Ha jártas lennél egy picit a témában, értenéd, hogy ez egy kerekek egész!!!!
Én is osztom a szakállas bácsi "Isten-képet"...
Mint a Mátrixban az építész...ezért is javasoltam Pálinkás Józsefet köztársasági elnöknek...
Ők jutnának eszembe,ha ránézek Magyarország szimbolikus urára...
Áder János túl fiatal...éretlen még erre a posztra!
na ezígy nem teljesen igaz...
Régen holdnaptárt használtak, sorselemzés, álomfejtés: a biblia ilyenekkel van tele.. látomások Noé, Jézus stb :) a 3 muki is egy csillagot követett és megjósolták, megálmodták vagy mi hogy Jézus isten fia..
csak azt utasítja el a teológia ami nem az ő szájízük szerint van. meg ami átverés (vagyis ööö azt aminél nem az ő kasszájukban csörög a lé) bocsi a nyers fogalmazásért :)
Szerintem amit alapvetően az emberek istennek gondolnak az az egyetemes energia ami mindent és mindenkit körülvesz. nélküle nincs se élet se semmi. még világegyetem sem. de nem gondolom személynek hanem egy felsőbbrendű erőnek.
Így kicsit számomra jobban emészthető az "isten-kép" mint egy szakállas bácsi aki szórja az igét és büntet...
Különben is ha isten büntet és a sátán alapvetően gonosz akkor miért hozzá kerülnek a pokolba a rosszak? Ergo jót tesz hisz a rosszakat bünteti.. vallási öngól...
Király! :D
Nekem is szabad elmondani a véleményem? :D Bár tuti ki leszek közösítve... XD Nem baj, megszoktam már, erről szó az egész életem. :D
Szóval....szerintem..... Isten az Abszolút forrás....Ő az, akinek a "képére" lett teremtve a lelkünk, mivel belőle lettünk....vagyis mindenben benne van....Ő az Univerzum váza, Ő kering bennünk, Ő a nap fénye, stb....mondhatom azt, hogy intelligens energia....tapasztalja önmagát.....tehát semmiképp nem különálló, ahogyan mi sem vagyunk különállóak egymástól....egy gondolatból lettünk, és egyek vagyunk mindennel.....Vele bármikor kapcsolatba léphetünk, elég ha befelé figyelünk, vagy angyalokkal, vagy más magasabb rezgésű entitással beszélünk, stb....kb ennyi. Ja, és az állítólagos gonosz lényekről is az a véleményem, hogy ők sem különállóak, tehát az igazi lényük teljesen más, mint amit mutatnak....de felhozhatok olyan embert is aki gonosznak lett mások által titulálva....úgy gondolom minden lény és tényleg minden Istentől ered, azaz egy vele.....csak ezt el lehet nyomni....
Na befejeztem, mert ez is szerintem egy nagy káosz lett, szokásom érthetetlenül fogalmaznom....bocs.
További jó beszélgetést! :)
Ha önmagunkban található meg, akkor mondhatjuk azt, hogy Én és Ő Egyek Vagyunk...? (Jézus)
Vagy mondhatjuk úgy, hogy bármennyire is bennem "van", azért mégis egy teljesen különálló entitás...?
Csináljuk úgy, hogy nem vesszük úgy, hogy Te osztod az észt, csak simán leírod, hogy Neked mit jelent Isten és miként, kiként értelmezed...
Azért indítottam a fórumot, mert kíváncsi vagyok arra, hogy az "ezotéria" fórumon milyen isten elképzelést fogadnak el vagy vallanak az itt irogató emberek... :-)
Háááát, már nem volt mit folytatni... :-)
Minden témában teljesen csend honolt...
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Isten egyszülött fia Jézus, vagy maga az Ember?
- Elfogadod, hogy te Isten szerves, teremtő része vagy?
- Isten az Úr, vagy Jézus? Soha nem kaptam választ erre.
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Képtelen vagyok az istenhitre.