Ki tud nekem modern, manapság sürün adott, fiu illetve lány neveket írni? (beszélgetés)
nekem ez a név kérdés pont olyan, mint amikor iker kicsiket tök egyformán öltöztetnek, egyforma cuccokat kapnak ajándékba, stb.
Engem ettől is kiráz a hideg pld. Nem értettem meg soha, hogy szülők miért nem értik azt, hogy 2 külön gyerekről van szó, külömböző személyiségekkel, és pont ezért, nem kell egyformának lenniük, még akkor sem, ha ikrek.
De ez én vagyok.
Hát ízlések és pofonok persze! Nekem tetszik, de persze csak ha ikrekről van szó! Ha nem akkor én se adnék hasonló nevet!
A családon belüli dologgal én is egyet értek!
nekem az egyszerű nevek tetszenek,amit majd később a gyerek sem fog utálni,s szerintem divat újra magyar neveket adni.
Lány:DÓRA
NÓRA
HÉDI,v. HEDVIG
RÉKA
jANKA
fiú:
ANDOR
BOTOND
ANDRÁS
ÁDÁM
NEKEM EZEK TETSZENNEK.
dE VAN ISMERŐSÖM GYEREKE:TEGE,SIMON,TORONTÁL,MARTIN
szóval izlések és pofonok.Ja lányoknál még divatos most a JÁZMIN.VIRÁG,NAPSUGÁR
hát, én biztos nem tennék ilyet a gyerekeimmel!
Nekem nagyon nem tetszik, Ha a testvéreknek ennyire hasonló a nevük, meg az sem, ha egy családon belül, pld. unokatestvérek kapják uazt a kereszetnevet. (pláne akkor gáz, ha a vezetéknevük is uaz.)
Amik nekem tetszenek:
Zsombor, Botond, Bendegúz, Gergő, Szabolcs
Emese, Petra, Csenge, Zoé, Mira, Dalma
Az h "különleges" az elég szubjektív, nekem egyszerűen ezek tetszenek...
Szerintem pont ez a jó benne!
Én is tuti ilyesmit adnék ha ikreim lennének! Mondjuk ha lány és fiú: Renáta, Renátó
Ramóna, Ramiró
Dániel, Daniella
Az a baj, hogy sok szülő elfelejti, hogy a szerencsétlen gyereknek azzal a névvel kell leélni az életét.
Éppen nem rég volt egy eset amikor kb. 200. ember előtt megkérdezték 2 embernek a nevét.
Az első egy szappanoperából vett emberke volt, kb. 199 ember nevetett rajta.
A második egy ritka bibliai név ... itt röhögés helyett valami elismerő hümmögés futott át az embereken.
nem majom hanem malyom! :D
ne kötekedj cicabogár érezd jól magad!
Zselyke ez aranyos!
Rövid vezetéknévhet adnátok két nevet?
Alen, mint fiú név. Nem túl gyakori, és még szép is.
Lányban nekem nagyon tetszik a Bodza (tünemény kislánynak, tüneményes név. Főleg, ha még a személyiségéhez is passzol)
Szintén lány: Zselyke
Hű, most hirtelen nem jut több eszembe
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Az alábbiak közül melyik lány-, illetve fiúneveket választanátok egy magyar-olasz házaspár gyermekének?
- Mit kell vinni az anyakönyvi hivatalba, ha be akarunk jelentkezni időpontért? Illetve mennyibe kerül manapság egy esketés?
- Mennyire elfogadóbb manapság az anya illetve a apakomplexus?