Ki tud nekem modern, manapság sürün adott, fiu illetve lány neveket írni? (beszélgetés)
:)
Ma hallottam!
Noa
Ez egy lány név.Nagyon tetszik nekem!
a Botond: buzogányos harcos, a Vajk: gazdag (török-magyar), a Bernadett germán-francia eredetű; jelentése: erős, mint a medve.
ezeket most néztem ki.
Érdekes, sose tudtam a jelentésüket, de így már büszke vagyok magamra... :)
Zétény
Zalán
Bendegúz
Bodza
Barka
Csenge
:))
Azt nem tudom, hogy sűrűn adottak-e, de nekem tetszenek.
Azért nem írtam le őket, mivel nem tudtam, hogy kell leírni.
A Ronaldínyó meg különösen tetszik :-DDDDDDD.
Soha, semmi pénzért nem adnék olyan nevet a gyereknek, ami nem könnyen megjegyezhető, kiejthető, leírható.
Ha fiam lesz Botond lesz. Annyira gyönyörű névnek látom,. és a lényeg, hogy egy nyelvre sem lehet lefordítani.
Ha lányom lesz, akkor Bernadett, ez is sztem csodálatos név, igazán nőies, a Botond meg kifejezetten férfias!
Fú ez a Bercel felkeltette az érdeklődésemet, mert már most azon gondolkodtam, mi lenne a második fiú neve...
Lányunk Kamilla vagy Írisz lenne...
Sziasztok!
A napokban hallottam egy érdekes fiúnevet:Szidor
meg van egy kedvenc régi magyar fiúnevem a Bercel
A Szidor nem tudom milyen eredetű de most meg is nézem!:)
Ha különleges nevet akarsz, akkor nem kell külföldről bejönnie. Régi magyar és kun nevek.
Fiu pl. Jutas
Kislány: Biborka, Édua
Ritkák és szépek.
és igencsak ritka manapság! Pont ezért is tetszik! Régi, magyar! (ami nekem fontos, hogy ne egy külföldi szappanopera szereplő magyarosított írásverziójú borzalma legyen), és ritka!
De nekem, biztos lesz olyan szerencsém, hogy mire én jutok el odáig, hogy nekem lesz szükségen névre, biztos minden 2. fiú Hunor lesz :)))
A Zsombor is nagyon tetszett már évek óta, de már azt is kilőttem :)))
Nem az volt a kérdés, hogy ki adja!
:-S
:-)))
Ez nagyon de nagyon tetszett! :-DDDDDDDD
Megpusztulok! :-)))))
:-)))))))))))))
Ja nem nevetek! csöppet sem! :D
/me komolyan és kulturáltan hoxázik!
Eszmeralda
Ronaldínyó
Dzsesszika
Raul
:D
De ezek nem ritka nevek! Itt pedig azokról van szó!
De nem rossz párosok! :)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Az alábbiak közül melyik lány-, illetve fiúneveket választanátok egy magyar-olasz házaspár gyermekének?
- Mit kell vinni az anyakönyvi hivatalba, ha be akarunk jelentkezni időpontért? Illetve mennyibe kerül manapság egy esketés?
- Mennyire elfogadóbb manapság az anya illetve a apakomplexus?