Ki, mit tehet? Kinek mihez van joga? (beszélgetés)
nézd: az anyósod se volt mindig ilyen, befogadott titeket. valami miatt csak elfajult a viszonyotok, ha ilyen lett, nem?
min kaptatok össze?
Ha ennyit fizetett az apja, akkor valószínűleg igen csak a kötelező gyt. fölött volt az összeg. A sulit meg sok embernek nem fizetik a szülei, hanem maguk keresik meg a rávalót, a párod kudarcait nem kell teljesen az anyukára fogni.
(Mint ahogy a gyerek ügyet sem kellene a mama nyakába varrni.)
már bocsánat, de te is azt írtad nem dolgozol.... és mégis vállaltál volna erre a havi 100 ezretekre egy gyereket, amikor saját bevallásod szerint ketten sem jöttök ki belőle?
mondjuk ha fizikai munkát nem is végezhetsz, szellemi munkák is léteznek...
komolyan nem értem én az embereket.
az én anyám sem volt abban a helyzetben, hogy bármit is a fenekem alá dugjon, mégsem tette az egész életem tönkre...
eszem megáll, ha ilyet olvasok...
szerintem nem hülye törvény ez. ha abból is fizette, a gyereke lakhatásáért tette, hogy ne kelljen az utcára menniük.
most meg ne sértődj, de nem mintha NEKED bármi közöd is lenne ahhoz, hogy mire költötte...
Ha nincs máshova menni, akkor nincs más, mint nyelni.
Figyeld, hátha a munkaügyi kp.-on keresztül tudsz olyan szakmát tanulni, amivel utána el tudsz helyezkedni!
A jelenlegi állás szerint nem jár semmi. Sajnos.
Ahogy az anyós nevére került a ház, minden új lappal indult. Nincs apai rész, amiből követelni lehetne.
ha az anyuka nevén van a ház, akkor nektek ill. a párodnak csak akkor lesz ahhoz bármi köze is, ha ő meghal.
már ha ő lesz egyedül a törvényes örökös,és nem ír más végrendeletet, vagy nem ajándékozza el addig a mama.
az anyóm és volt apósom elváltak,apósom HALÁLA ELŐTT 7 évvel
Meg utána még fizette a gyerektartást, és abból fizette anyuka a hitelt.
Sziasztok. A segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni.
Kicsit buta kérdés,de ez azért van ,mert ehhez egyáltalán nem értek,és nem tudom hogyan működnek ezek a dolgok.Interneten szétnéztem de semmit nem találtam a kérdésemre. Ha valaki belinkelne valamit ezzel kapcs.ban az is jó. Szóval a probléma:
A párommal 3 éve vagyunk együtt,édesapámnál lakutunk eddig,de vita kerekedett és most az anyósommal élünk együtt. A párom 38 éves. Az apja meghalt 15 éve.Tudni kell az apjáról,hogy piszkosul gazdag volt :D amiből persze ma már szinte semmi nincs. Nos,az anyóm és volt apósom elváltak,apósom halála előtt 7 évvel. A lakás a párom anyukájáé lett,aki a páromra fizetett gyerektartásból fizette ki akkoriban a lakás hitelét,vagy mit,és a rezsit.Olyan sokat fizetett a párom apja,hogy bőven eléldegéltek belőle. Az idő eltelt a kölcsön lejárt,anyósom nevén a ház. A párom és az anyja között egyre érezhetőbb a feszültség. A párom szeretné megváltoztatni az anyját,de nem mindenben,hanem úgy,hogy segíthessen rajta. 100Ezerből élünk ketten,alig marad a hónap végére. A közös együtt élés miatt a párom segíteni akarna az anyján is. (Pl:veszek én kaját egyik nap és megfőzöm 3unkra,másnap az anyja és így tovább,vagy pl. hogy fogadja el ha éppen mi este szeretnénk enni,és sütéssel jár,akkor ne jöjjön és morogjon rám,hogy büdös lesz a lakás) ezek kis dolgok. A párom idegileg kivan,38 éves kevés pénz,nincs külön életünk,érthető a viselkedése,foggal körömmel a változáson jár az esze,de nem jut előre.Bármibe kezd sutba dől. A vita köztük viszont odáig fajult,hogy anyósom azt mondta,hogy bánja hogy befogadott minket és hogy utána jár,hogyan dobhatna ki minket,és azzal érvelne,hogy fél a páromtól,és hogy ez már családon belüli erőszak (múltkor hallotta a tv-ben hogy már ez is az lehet) Szerintetek ez ügyben tudunk bmit is tenni? Semmi joga nincs így a házhoz a páromnak? Nem tudnánk hova menni...és a párom tényleg nem bántja őt,múltkor odáig fajult,hogy a párom úgy kibukott h nem akart tovább élni,és mondta az anyjának adjon neki gyógyszert és képzeljétek az anyja nem azt mondta h ne hanem h ne hozzon rá szégyent...így nőtt fel a párom,hogy az anyja megmondta neki h nem is akarta őt,és h akk vetélt volna el mikor teherbe esett vele...ezért vannak a nagy viták,és emiatt szeretne segíteni magán a párom,hogy minél előbb elmehessünk. De nem megy. Szerintetek tehetünk bármit is?...vagy akármi is lenne az anyja kapná meg a lakást?