Kezelhetetlen gyereket hogyan lehet kitenni/kitetetni az iskolából? (beszélgetés)
Én most nagyon csúnyát írok,de nem érdekel egyetlen idióta gyerek védelmis véleménye sem miatta,hiszen ha egy szakmabelitől csak ennyire telik mint aki ide leírta a véleményét,akkor elég nagy a baj azon a részen is.
A családomban is van iskola igazgató,és sajnos tényleg eléggé tehetetlenek az ilyen gyerekekkel.
Kirakni nem tudta a suliból a hasonló gyereket,de hatástalanította.Méghozzá úgy,hogy ahányszor panasz volt rá,hogy bántott valakit,annyiszor vitte be az igazgatóiba,és verte el jól.Persze vigyázott,hogy nyoma ne maradjon.A gyerek 1-2x mert panaszkodni,de senki nem látta,tehát kutya ugatás nem hallatszott az égig.Elég nagy baj,hogy csak így lehet megoldani,de inkább minthogy a többi gyerek szenvedjen egy dilis nagyképű takony miatt.
Azért kíváncsi lennék mit szólnál, ha a te gyerekedet ütné, terrorizálná egy ilyen agresszív beteg gyerek.
Amelyik anyát nem érdekli, az nem is igazi anya.
Ez a gyerek nem rossz, annál sokkal súlyosabb gondok vannak vele. Baromira nincs jól lelkileg és sürgősen el kell távolítani a normális gyerekek közeléből.
Azért kíván
Igen, csak ezt nehéz lenne bizonyítani.
De esetleg mependítem a dolgot, attól függően, milyen lesz az anyuka hozzáállása.
A vizsgálatok eredményét a jövőhétre várják.
Ez az oktatási ombucman jó ötlet lehet.
Nehéz helyzet.Ha a nevelésiben már voltak akkor ott biztos kaptak valami papírt,voltak vizsgálatok stb...
Én az oktatási ombucmanhoz fordulnák.
Ez így nem állapot:(
Én is félteném a gyerekem.
Köszönöm a hozzászólásokat, ha tud valaki valami konkrétumot, hogy hova lehet ilyen esetben fordulni, ha nem tesz az iskola semmit, akkor azt szivesen venném.
Ha egy mód van rá, nem szeretném másik iskolába vinni a gyereket, hiszen szereti a tanítónéniket, a társait. Én maximálisan elégedett vagyok a tanítóival. Miért őt törjem tovább az iskolaváltással, hiszen annak a gyereknek lenne szüksége segítségre, megfelelő intézményre. Egyébként még csak nem is körzetes a gyerek.
Nem fogják fel. Az anyuka fegyelmezése a verés. Kizárólag. Az apuka most a szomszédban él, egy 15 éves kislánnyal. (olyan közegben, ahol ez nem jelent gondot, mondhatni természetes)
Tudom én is, hogy nem a gyerek elsősorban a hibás, biztosan nem ílyennek született, dehát az enyémet nem az anyja bántja, hanem ő. Különben szerintem van baja szellemileg is, bár sokszor az az érzésem, hogy nagyon is okos.
Ez így van,nagyon jól teszed!!!
Bár mi még messze vagyunk a fiammal az iskolától,de azt tudom,hogy nagyon morcos leszek,ha bárkinek a gyereke terrorizálja az enyémet.
Nem vagyok agresszív,de a szeretteimért ölni is képes vagyok,gondolom ezzel mindenki így van,és nem rettennék vissza attól sem,hogy a szülőt a gyerekével együtt verjem szét,ha rendszeresen sírva jönne haza nekem a gyerek.Tudom,hogy vannak olyan gyerekek akiket mondjuk kiközösítenek a többiek,és attól válnak agresszívvá,de valószínű ez a kisgyerek nem olyan,bár nem tudom,így távlatból nem is nyilatkozhatok.Nagyon remélem,és szorítok hogy a gyermek anyja is jelen legyen az esetleges szülőin,és meg tudjátok oldani a problémát.
"Szóval ezek az anyukák nagyon fenhordák az orrukat, mentek beszéltek, és semmi nem történt."
Egyáltalán nem vagyok az az orrfenhordós típus.
"attól, hogy idegbeteg leszel és ez teszi ki mindne percedet, hogy azon agyalj, hogy hogyan rugathatnád ki, ettől majd kiteszik???"
Nem attól vagyok idegbeteg, hogy nem tudom hogyan rugathatnám ki, hanem attól, hogy azt nem tudom nem esik e valami baja a gyereknek, ha netán kedve szottyan lelökni az enyémet is a lépcsőn. Vagy őt is úgy hasba rugja, hogy szintén kórházba kerül, mert éppen a máját kapta el, mint az egyik osztálytárunknak.
"Őszintén,mi baja lesz a gyerekednek, ha van egy valakki a nemtudomhányból aki nem szimpi neki és viszont???"
Őszintén? Attól semmi. Csak a fentiektől lehet baja.
"Csunya dolog kirakatni valakit mert nem szimpi a hozzáállása."
Az valóban csúnya dolog. Lenne. Ha így lenne.
"Gyerekvédelmis voltam, hidd el tudom milyen lehet a gyermek és azt is hogy te:)"
Fogalmad sincs. Egyébként inkább egy problémás gyerek anyukájának tudlak elképzelni, akinek az egyetemi koleszban sem tudott még viselkedni a kis csemetéje. De as másik oldalon biztosan soha nem álltál, biztosan nem szenvedett a gyereked egy másik bántalmazásaitól, mert akkor tuti nem így beszélnél. Szerencsére.
Én meg olyan orrfenhordós szülő vagyok, hogy megpróbálok segíteni a gyerekemnek,mert az a dolgom.
Igen, otthon nagyon nincs rendben a helyzetük.
Nevelési tanácsadóba már szinte az év eleje óta járniuk kell. Valami bizottság véleményére most várnak. Ehhez nem értek, csak azt tudom, hogy félnek tőle a többiek. Került már kórházba is gyerek miatta, mert egész egyszerűen lelökte a lépcső tetejéről. Pedig ott állt mellette a tanítónő.
Most ott tartanak, hogy nem mehet ki szünetre, mert egy pillanat alatt megver valakit. A nagyobbakkal is kikezd, persze ott ő húzza a rövidebbet, a kicsik meg ilyenkor örülnek.
Kialakult a tanár és a tanulók között hadiállapot, és ezen kellene sürgősen változtatni az oktatási törvényben, mert tarthatatlan, ami itt hazánkban
folyik. Üdv.Ágnes
Én egy problémás év után segítségért fordultam az igazgatóhelyetteshez. A héten másodjára borult ki a fiam, mert folyton bántja.
Eddig itthon megbeszéltük a dolgot a gyerekkel, próbáltuk elfogadni, hogy az a kisfiú kicsit más. Most a gyermekem sírógörcsöt kapott, tehetetlen, és azt kérdezte, miért nem tesznek a felnőttek semmit anya, hogy ne bánthasson minket a Jancsika? (nevezzük így)
"Én rosszabb vagyok, mint egy kóbor kutya, hogy bármit megtehet velem? Megölheti a családom? stb"
Az osztályfőnök is tehetetlen vele szemben, az órák nagy része ennek a gyereknek a fegyelmezésével telik.
Egyébként én nem azért mentem be, hogy kirugassam, hanem azért, hogy megtudjam mi lesz vele, mert ha marad akkor én viszem el a gyereket. Arra csak ma gondoltam, hogy miért én vigyem és törjem az enyémet, mikor nem ő a problémás.
A szülőit nem én kértem, hanem az igazgatóhelyettes mondta hogy lesz, mert az osztályban az SZM-es is megkereste, mert több szülő kérte erre. Mindenki tudni szeretné mi lesz, mert kislétszámú az osztály, és ha elvisznek 3 gyereket, akkor valószínüleg meg is szűnik....
Egyáltalán nem ismersz.
nevelési tanácsadóba kéne ezt a kisgyereket vinni.
Vagy van szakértői bizottság, ami -ha normális- megállapítja, mire van szüksége ennek a gyereknek.
Másik helyre nem nagyon fogják tanácsolni.
Elsősorban , annyit, hogy amikor én gyerek voltam is volt az oviban és az általánosban is oylan gyerek aki terrorizálta a társait, minket, és akkor sem rugták ki. Namármost, a mai világban buktatni, rászólni, fegyelmezni sem szabad, gondolod majd, hogy attól, hogy idegbeteg leszel és ez teszi ki mindne percedet, hogy azon agyalj, hogy hogyan rugathatnád ki, ettől majd kiteszik???
Nos akkor el kell keseritselek. Nem fogják!!!
Nem akarlak megsérteni, de emlékszem nálunk is volt olyan anyuka akit jobban zavart mint másokat, na ezek voltak akik mentek az igazgatóhoz, mint jelen esetben te is:) Szóval ezek az anyukák nagyon fenhordák az orrukat, mentek beszéltek, és semmi nem történt.
Őszintén,mi baja lesz a gyerekednek, ha van egy valakki a nemtudomhányból aki nem szimpi neki és viszont???
Minden csoportban van egy olyan gyerek aki rosszabbmint társai,de azért mert ő fizikai vagy pszihés ráhatás miatt(nem tudhatod) alakult ilyenné, ezért őt bántani kell?? Az is ugyan olyan gyerek mint a tied, nem? Na jó nem, a ate szemedben tuti nem,pedig az.
Gyerekvédelmis voltam, hidd el tudom milyen lehet a gyermek és azt is hogy te:)
Jobban forr benned mint kéne a dolog.
Csunya dolog kirakatni valakit mert nem szimpi a hozzáállása. Ha felnőtt lesz a gyereked és koleszos lesz az egyetemen, akkor is mész és beszélsz az igazgatóval,ha nem tetszik neki a koleszos viselkedés:))))
Borzasztó ez a mai világ, nem a rosszgyerek az, mert az mindig is volt, hanem ez a mindent lehet folfogás.
Ez a gyerek nem éretlen, inkább gonosznak és emelett sunyinak mondanám.
1-2 példa: beleköp a másik ennivalójába, az innivalós üveg kupakját lecsavarja és körbenyálazza.
A rohadjon meg a k. anyád, az a köszönés nála, kinyírom a családodat, kistesódat...
Ha valaki próbálja elkerülni, azt megveri. De hosszasan sorolhatnám.
Tanítónó vagyok, rettenetes nehéz a helyzet.
Nagyon kevés eszköz van a kezünkben az ilyen gyerekekkel szemben. (Főleg ha kisebbségi, de ez más tészta.)
Nagyon védi őket a törvény, rengeteg joguk van, de kötelességük?
De a rendes gyermekekne is joguk van a nyugodt tanuláshoz!
A rendkívüli szülői jó ötlet, de nem elég. Meg kell keresni az igazgatót, a fenntartót (gondolom, az az önkormányzat).
Majd számolj be, mi lett!
Eléggé nehéz kérdés ez talán még éretlen és játékos és az iskolát nehezen tudja megszokni és a közösségbe beilleszkedni, mielőtt tankötelessé válik a szakemberek felmérik a gyermek képességét, az is lehetséges, ha ezt javasolják menjen vissza a nagycsoportba, maximum 7 éves koráig lehet odajáratni, vagy pedig egy másik iskolát javasolhat az igazgató. Tisztázni kell, hogy a problémák megoldódjanak minél hamarabb. Az ottani szabályokhoz alkalmazkodni kell.
Üdv.Ágnes
További ajánlott fórumok:
- Hová fordulhatok, ha tudomásom van róla, hogy a gyerekem lóg az iskolából és egy barátjaék lakásán töltik a délelőttöket?
- Hogyan éritek el, hogy serdülő gyereketek időben lefeküdjön, és reggel fel tudjon kelni, ne késsen el az iskolából?
- Ha az 1 éves fiam hisztis és kezelhetetlen
- Mit tegyek, ha 2,5 éves gyermekem kezelhetetlen?
- Ha valakit kirúgnak az iskolából, utána mehet egyből munkanélkülire? Kap pénzt, ha betegség miatt nem mehet se iskolába se dolgozni?
- Ti mit tennétek ha a gyereketek avval jönne haza az iskolából, hogy megtépte egy (kissebbségi ) lány?