Ketogén diétázók (beszélgetés)
Kitartás drága! Te se alszol többet mint én 🤣 de jön a hétvége, akkor kicsit behozhatsz belőle! Sajnos nekem a húsvét mellett papírokat is össze kell állítanom az adóhivatalnak, de az tuti, hogy én is tervezek lefaragni az alváshiányból! 😃
Finomakat eszel:))és jól haladsz! Mi lenne a végcél?
Mi meg pont attól szenvedünk, hogy nincs munka. Laborban dolgozom, és mivel bezárt az összes orvosi rendelő és szakrendelés, nincs aki anyagot küldjön. Így az interneten töltöm a munkaidőmet. Még a héten "dolgozom", aztán 2 hét otthon, váltásba vagyunk.
Ma nagyon éhesen ébredtem, nem volt elég a keto kv, ettem egy kis tepertőt.Ebéd garnélarák kacsazsíron piritva, és toszkán zöldségkeverék. Este rántotta,kicsi szalonnával. Aki tud angolul, rengeteg jó videót talál a youtube-on. Én most dr. Sarah Myhill videóit néztem meg. Szerintem szuper.
[link]
A tőle tanult lenmag kenyér most életmentő számomra. Csak 2g ch van benne. Esténként eszek egy szeletet, és azóta a székrekedés is megoldódott.
Kitartást és jó hangulatot kívánok mindannyiótoknak, mert az nagyon jót tesz az immunrendszernek.
Ja !!! És a Lényeg Mindenki Maradjon Egészséges:))))
Hát 4 óra alvásra nincsenek szavak !!! Valahogy bírni kell ha már ez van. LEGESLEGJOBBAKAT!!!!!!!:))))))
Sziasztok! Mi is még jól vagyunk, csak megszakadok a munkában! Most álltam fel a géptől! 🙁 Majd ha lesz időm én is többet benézek! Most lefekszem, így is 5-kor kelek
Most a köv két hét könnyebb lesz, mert tavaszi szünet van 😃
Hali:)Kitartás!!! Aztán remélem hamarosan javul a helyzet ,,,,és újra itt_:))))))VÁrunk!!
Szia Jógini1! Üdv közöttünk! 😃
Sziasztok! Bocsánat, hogy megint ilyen hosszan eltűntem.. mostanában kicsit sok fele kell szakadnom, így a napok teljesen összemosódnak.
Remélem mindenki jól van! 😃
Hali:)) JÓ hogy itt vagy:)) és hát látom nem egyszerű az élet (finoman szólva) DE !!!!!! Ha teheted , és kedvedre van ,látogass ide ,írjad mi van ,ha most nem is vagyunk sokan .Tejtermékek kapcsán ,,, a laktóz mentes termékek sem jönnek be?? vagy a Növényi alapú termékek lehet még alternatíva,bár ezek nem olcsók de ,nem is kell literszámra magunkba dönteni:)) Örülök h. már jobban vagy , jó hosszú 2 hét lehetett,de MEgoldottad és ez a lényeg:)) ÉÉÉÉS ami fő NEM Zombiként hanem olyan NŐKÉNT aki tudja mit akar és tesz is érte:)))) Hát csak hajrá:)))
Sziasztok!
Ma van a 15. napom a diétában. Ebben a két hétben végigolvastam a fórumot, sok erőt merítettem az eredményeitekből. Sajnálom, hogy Rózsavirág már nem ír, pont arra lettem volna kíváncsi, hogy hogy tud átállni egy megengedőbb étrendre és tartani az eredményét.
Az én történetem: 53 éves vagyok és 178cm magas. 19 éve szültem és az akkor felszedett 20-25kg-tól sosem tudtam megszabadulni.Volt sok próbálkozás, lement 5, néha 10kg, aztán vissza is jött. Cukorfüggő vagyok, IR-es, pajzsmirigy alul működéssel. 7 éve elvesztettem a férjemet, azóta zombiként élek. Meló, bolt, haza, főzés, TV, alvás. A munkahelyemen és otthon is a gép előtt vagyok. Nagyon sokat olvastam, néztem a diétákról. Utoljára csatlakoztam egy cukorfüggő csoporthoz a facebookon, és csináltam a cukor és liszt mentes diétájukat, de 10-10 naponként mindig csaltam valamit, és kezdhettem elölről. Sokat tudok a ketogén diétáról, de mindig úgy éreztem, nekem az nem menne. Régóta tudom, hogy nekem nem jó a tej-tejtermék, de szeretem :)
Szóval március 23-án elkezdtem a paleo-ketogént.
Ez keto, tejtermék nélkül.
Első héten lement 4kg.
Olvastam a fórumot, és láttam mennyire megkönnyíti Nektek a vaj, tejszín, sajt. Elcsábultam: vettem tejszínt, sajtot. Visszajött 2 kg. Elhagytam. Túráztam 15km-t, visszajött 1,5kg. Tudom, hogy ez csak víz, de akkor is :(
2 hétig szédültem, gyenge voltam és éhes. Most 2 napja valami megváltozott. Elég egy kv délelőtt, és az ebéd, vacsi is kevesebb.
Eredmény: kezdés derék csípő comb
94,4 94 114 71
15.nap 90.6 88 112 68
Hosszú és lassú lesz ez az út, de most már kezdek reménykedni, hogy menni fog.
Nagyon köszönöm, hogy itt vagytok, hogy írtátok a történéseket. El se tudjátok képzelni mennyit jelentett!
SZép napot ! JÓ hetet Mindenkinek! Nincs sok esemény velem de azért írogatok kicsit. Nem változik a súlyom ,van h. picit több, aztán vissza megy 78-ra , de kicsit sem lett még kevesebb.Nincs okom siettetni a történetet, mert sokféle diétát kipróbálva semmi sem volt ami 1 hó.alatt ennyi pozitívumot adott volna. Már gyúrok az új nadrágra , mert a mostani már lottyos,de most büszkén viselem ,így is:)Kajálás szempontjából ,kicsit meguntam a karfiol-brokkoli -kelbimbó kombót, cukkini , gomba, avokádó, több nyers sali van (lesz) helyette. Ebben a jó időben jobban megy az iszogatás is ( víz),bár ez a klotyórajárkálósdi nem tudom hogy oldható meg rendes hétköznapokon.Hétvégén kis túlzással ,kijelöltem területemet a kertben. Mégegyszer is lejobbakat Mindenkinek ,türelem ,kitartás:)))))
Azt hiszem be kell érnünk azzal amit még tudunk csinálni, ha a diétát tartani akarjuk!
Köszönöm, aranyos vagy!
Jaj istenem most eszembe jutott, hogy korábban mennyit sütöttem. Hetente többször is!
Remélem nem csábulok vissza , mert nem nagyon ismerem egyelőre a régi kedvencek egészséges változatát!De idővel belejövök remélem!
Jó napot Mindenkinek:)))Kis helyzetjelentés. Súly válltozatlan 78,kíváncsi v.ok mikor indul meg megint.Bár most a mozgás amit elterveztem (mert torna nem bejövős) esti séta, messzebbi boltamenőscipekedős, hát ez annyira nem játszik ,lehet h. a szobainast ,(ellipszistréner)ki kell kaparni a sarokból,egyenlőre még csak ígérgetem neki. Amúgy minden OK ,kajálás megy ahogy kell, közérzet rendben. Brokkoli leves lesz sajtcsipszel virslivel,most a kalóriát veszem vissza kicsit a lecsökkent aktivitás miatt:)) Hát ez van:))
😁😁 igen, a mikros-bögrések már csak ilyenek 😂
Azért csak úgy álltam ott szagolgattam ,megpiszkáltam nem csúszmászott az sehová:)) Mondhatni masszív volt nevettem is ,,,ez mi a f.s?
Hát igen, nagyon kell vele vigyázni, mert hamar "megfő", pedig akkor jó, ha még kicsit csúszmász!
Belapátoltam a vacsilevesemet is igy ma volt bőven folyadék.....ez jó... de most mozdulni sem bírok annyi lé van bennem kb mintha 1 vizilókommandó lenne a gyomromban uhhhhh.... a bögrés süti,,,,nem rossz ,,de nem is túl jó így az lett a sorsa h. átlényegült kókuszgolyóvá,,így aztán tök jó lett:)))
Jó, zsíros dolog! Ez kell nekünk, fogyisoknak! 😁
Jó! Valójában ugyan azt csinálod mint minden ilyen sütinél!
Lap
-100g 90%-os csoki
-100g eritrit
-100g vaj
-5 tojás (szétválasztva)
-150g földimogyoró
-2 ek. kakaópor
-sütőpor
Gőz fölött megolvasztod a tábla csokit, a cukorral, vajjal.
Beleteszed az 5 tojás sárgáját, kicsit kevergesd, hogy sűrűsödjön.
Leveszed a gőzről, és add hozzá a mogyoró-kakaó-sütőpor keveréket
Végül forgasd bele a habbá vert tojás fehérjét.
Mehet a sütőbe!
Krém:
-2 tábla csoki
-150g eritrit
-3 tojássárgája
-2.5 dl tejszín
-20 dkg vaj
Szintén a gőz, mint minden csokinal!
A vaj kivételével minden hozzávalót tálba teszel, gőz fölött sűrűre főzöd
Ha lagyosodik a krém akkor tedd bele a vajat!
Közben megtaláltam a mikrós csokis sütidet, ma úgyis csak leves nap van ,abba próbaképp belefér 1 ilyen.Majd írom mi van:)).........................Ja ,és ma is mindenki vigyázzon magára,és minden jót:))
Igen , lécci!😂
Bocs, hogy én válaszoltam arra , amit nem nekem írtál!
Szeretném én is megsütni.
Hali:))Nem köszi, összeállt a történet:)Egyébként most sem vagyok kívánós , nagyon egyszerű kajákkal nyomom magamnak ,mert szinte mindegy mit eszem,leveseket főzök többet a víz miatt, ( ma sóskaleves ,tojással, pirított császárral)és néha csak a kávéimmal is ellenék:)) De mit ér az ünnep torti nélkül?? A családnak (ez most csak 2 fő:(( marcipán torta lesz.
Elkészítést is fűzzek hozzá?
Persze! Sikerül az! Én sima földimogyorót (a sósat) őröltem meg, de dió, mandula is jó nyilván! Én így próbáltam ki, mert földimogyoró mindig van itthon!
További ajánlott fórumok: