Ketogén diétázók (beszélgetés)
karacsonykor szerintem mindenki egy kicsit elengedi magat de ezt vehetjuk szenhidratfeltoltesnek is😉 kivancsi leszek a naplodra es a blogodra is varom miket irsz majd😊 mai ebed tejfolos pulykamell es cukkinispagetti kave es ha belefer egy kocka csoki majd esoben 1.5 ora walking😁
Amúgy az elmúlt 2 hétben hatalmas a felfordulás az életemben, úgyhogy nem számolgattam, de így is ment. Azért karácsony után visszaállok a szigorúbb étrendemhez. Januártól fogok itt naplót vezetni és egy blogon is gondolkozom, mert magyar nyelvű infó, azon kívül, hogy hús, zsír, de bele fogsz halni, nagyon kevês van.
Nekem százalékban 75-20-5 % van beállítva az 1500 kcal-hoz. Persze ez csak irányadó, kb-ra tudom belőni. Így nekem 19 g a ch-m, de ezt biztos mindig túllépem. Ugye írtam, hogy a zöldségekkel nem is számolok. Dr Berg szerint mehet 7-10 csésze (cup) zöld leveles zöldség, attól nem fog leállni a ketózis. A 20 g-ot is azért mondják, hogy a hibaszázalékokkal együtt is tuti ketózisban legyél. Én sosem tesztcsíkoztam, lehet nem is vagyok benne :D De azt lehet hogy tesztcsíkkal kikísérletezed hogy mennyi ch mellett maradsz ketózisban. Valakinél olvastam hogy 70 g is okês volt.
koszi sok mindent olvastam sokan isznak kavet uresen vagy szojatejjel de nekem az nem igazan jon be☕ es ha tartod a bojtot akkor mennyi legyen a ch zsir feherje? es ezt a kozel 20gr ch-t meddig kell vagy lehet tartani?
hello😊 ugyes vagy sokat fogytal az utolso kilok a legnehezebbek de meg fog indulni nekem egy atlagos napom reggeli dukanpalacsinta cabanossi sajt kave tejszinnel tizorai sos mandula ebed karfiolpure baconba tekert csirkemell kave uzsonna dukan palacsinta mascarpone dio malna vacsora tojas tejfol kolbasz
hat ilyesmi de a kcal-t en 1500 korul szeeetnem tartani ez nem nagyon jon ossze estenkent meg eszek egy kis sajtot diot vagy mandulat majd ezeket kell elhagyni nekem elos lepeskent a szenhidratehsegemet es az ebbol adodo evesirohamokat kellett legyoznom. ez eddig okes es te mit eszel?
Azt hiszem ha 100 kcal alatt maradsz nem zavar be. :)
Szia! Nekem ez soknak tűnik. Az én keretem 1500 kcal, abból 125 g a zsír.
Oké hogy átállsz, hogy zsírból nyerj energiát, de ha meg is eszed amennyi kell, nem a testedről fog lemenni a zsír.
Azért nézd meg egy ketó kalkulátorban, hogy milyen makrókat javasol neked. Sajnos csak angol nyelvűek vannak.
Én május óta fogytam 85röl 74re a sima diétával, ami szintén számolós volt. Aztán úgy gondoltuk, hogy próbáljam meg a ketot pár hónapig az utolsó kilók ledobása végett. Elkezdtem november elején de sajnos ilyen ingadozó lement kettő, aztán tegnap megint 74. Nagyon elvagyok keseredve mert nagy vágyam, hogy 6sal kezdődjön a súlyom. Te miket eszel?
en hetfon kezdtem a napi ch mindig tobb mint 20 de nem sokkal mara 2.6kg fogytam de ez csak joreszt viz en is sportolok demas jellegueket uszok es nordic walkingozom. te mennyit szeretnel fogyni?
Akkor megpróbálom belőni a 2200at, tényleg nehéz lesz tartani a cht emellet. Én is mérem az adagokat de a kcalra nem hívta fel senki a figyelmem. Neked, hogy megy eddig? :)
ha azt nezzuk hogy atlag 1g zsír 9 kcal 1g CH és fehérje 4g akkor konnyen kiszamolhato hogy 200gr zsir 1800kcal 75gr feherje 300kcal es 25gr feherje 100kcal tehat napi 2200kcal lehet hogy ez a sok de nem vagyok szakerto csak lehetsegesnek tartom mindenkinek mas kaloriadeficittel indul be a tartos fogyas. en merem az adagjaimat de a ch-t nehez tartani
Köszi a választ. A kcalt nem határozta meg. Mennyit kéne belőni? A 200at is úgy mondta, h nem gond ha több. Csak a ch és a fehérje maradjon fixen.
szia😊 neked mennyi a napi ch-d es a kcal-d? egyebkent nagyon ugyes vagy szep teljesitmeny. mit sportolsz a dieta mellett?
hat igen eleg draga. van tole jobb izu de ugyannyi ch-val? azota en is olvasgattam az idoszakos bojtrol es igen erosen foglalkoztat a gondolat hogy jo lenne kiprobalni😊 delelott lehet kavet is inni legalabb egy kell nekem de azt tejszinnel es edesitovel iszom nem tudom ez nem zavarna-e be.
helloka lehet mindent jol csinalsz a fogyas uteme sajnos nem egy lefele mutato meredek vonal... sajnos🙁 mennyi a napi kaloriad? a ketogen dietaban is kell a kcal deficit de az edzod biztos mindent figyelembe vett.
Sziasztok!
74 kg vagyok, elkezdtem ketózni az edzőm hatására. A makrókat úgy lőttük be, hogy 75g fehérje 30g ch, igyekszem bőven az alatt tartani és 200g zsír..egyelőre semmit sem fogytam, illetve 72re lementem, de ma reggel ismét 74 voltam..mit csinálok rosszul? Heti 2 súlyzós edzésem van és 2-3 kardió. Köszi előre is.
Én is jelölnem :)
Legjobb diéta.Mondjuk egy karacsony megöli az egészet.
Én szeptember 4.én kezdtem 11kg minuszban vagyok .Ugyan most 3 hete toporgok ezen !
Sok sikert mindenkinek!
Hát ez a pasi mindenképp a ketogén diétát javasolja, szóval gondolom bármit ami beleillik+ amennyi jól esik normális kereteken belül.
Én kibírok mindent, igazi túlélő szervezetem van :D
10-20 g-ot (1-2 kocka) általában.
Zero bar-t én is ettem, amikor fitness életmódoztam de szerintem borzalmas. Főleg olyan árért. Többet vártam tőle.
en zero barbol eszek egy kockanak megfelelot kozel sincs olyan jo mint a narancsos etcsoki viszont van egy nagy elonye nem kivanok belole meg egy kockat😁
narancsos etcsokit mennyit eszel?
megneztem a videot biztos jo de angolul nem beszelek. a lenyeget ertem amit irtal de miket lehet enni es mekkora adagot? bar nekem a napi egyszeri etkezes nagyon keves... esetleg altatasban😁
Végre kaptam fizut, úgyhogy egy kis sós mandulával kényeztetem magam, vacsira meg oldalas lesz :D
A barátom szerint Nobel--díj járna a ketogén diéta kitalálójának :D
Apropó az egyetlen édesség, amit eszek, az a narancsos étcsoki. Néha segít egy kocka ha agyilag tompa vagyok.
Lehet karácsonykor az első szelet sütitől rosszul leszek :D
Egyszerűen este 10-ig takarítottam, akkor meg már kedvem sem volt nekiállni :D
Állítólag a leghatásosabb módja a fogyásnak:
-3 nap 3 étkezés
-3 nap 2 étkezés
-3 nap 1 étkezés+ 1 zöldturmix
Legalábbis a pasi szerint aki elég hitelesnek tűnik az átmeneti böjtölés+ ketogén témában.
Itt a videó:
[link]
a vacsi hogy tud nalad kimaradni?😊 en mindig este vagyok a legkivanosabb nem ehes vagyok hanem az etvagyam nagy, de most eleg jol megy. es most fordult eloszor elo hogy annak ellenere hogy megjott nem ugrott fel masfel kg hanem meg lejjebb ment a sulyom😊 az ciklikus bojtoles mire jo?
Nekem megint kimaradt a vacsi :/
De legalább már tudom hogy kibírnám a ciklikusan változó hosszúságú böjtölést.:D
ma mar atleptem a kaloria keretemet de legalabb nem szenhidrattal a ketozis legalabb megmarad😊 felteve ha mar benne vagyok😁
hat nem konnyu ez az idoszak tele van kisertesekkel👿nekem meg ma jott meg... hat ketogen dieta ide vagy oda a vasszeget is megbirnam enni
én most visszaléptem 85,7 re.Itt volt a mikulás az unokákkal:))vigyáztam, de a kisördög?!és a futógép is elmaradt.Már a holnaptól is félek, vendégség lesz.Utána remélem karácsonyig nyugi lesz.
ebed idohiany miatt valtozott konzerv tonhal dukan palacsinta hagyma es kave lett az eredeti elkepzeles helyett. 😊
egyetertek ez igy egy betarthato dieta es nincsenek lekuzdhetetlen falasi rohamok.😊
További ajánlott fórumok: