Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ketogén diétázók fórum

Ketogén diétázók (beszélgetés)

426. Hayati (válaszként erre: 425. - Hupszka)
2017. jún. 2. 21:30

Gyakorlatilag tömény zsír.

Megpróbálok még jobban elmenni ebbe az irányba.

425. Hupszka (válaszként erre: 424. - Hayati)
2017. jún. 2. 15:17
Tojás, libamájpástétom, sonka, császár szalonna stb, es akkor semmi zöldség. Utána beálltam egy kényelmes 15-re, de ezen a heten mar 30-at eszek
424. Hayati (válaszként erre: 420. - Hupszka)
2017. jún. 2. 14:04
Ezt az 5-10 szénhidrátot hogyan csinálod? Nekem alig elég a 30, sokszor túl is lépem, pedig semmi kenyér, semmi nasi.
2017. jún. 2. 12:50
köszönöm nektek :) kitartást és sok sikert kívánok, akinek még van hátra, megy az! :)
422. Hayati (válaszként erre: 419. - Ardellina)
2017. jún. 2. 10:52

Irigyellek, hogy már a végén vagy és gratulálok hozzá. Nekem még nagyon sok van.

Szerintem a CH-t fokozatosan picit vidd feljebb, de azért tartsd mindig alacsonyan.

A zsírt pedig csökkentsd, a fehérjét emeld.

421. Hupszka (válaszként erre: 419. - Ardellina)
2017. jún. 2. 06:10

szia, nem sokár én is abba szeretném hagyni mert készen vagyok.

én maradok alacsonyabb ch-n, ami azt jelenti hogy lenn tartom 100-120g-on, mérsékelt zsír (0,3g/tskg)és annyi fehérje ami kellhet (1,5g/tskg)az izomzatomnak, heti 2-3 edzésem van.

Vagy ciklikus ketogén heti töltéssel úgy, hogy nem feltétlen leszel kalóriadeficitben. És szombat vasárnap lehet enni mindent.

Sok módja lehet neki, csak maradj szinten tartóban. Én is kifogom kisérletezni magamnak, de az biztos, hogy évente 2 hónapra mindig előveszem a ketót majd, max nem fogyási céllal. Nagyon jó fegyver az esetleges rákos sejtek elpusztításában!

420. Hupszka
2017. jún. 2. 06:02

köszönöm a válaszokat, most egy kicsit jobban elkezdtem figyelni, volt egy napom mikor elég csehül éreztem magam, és arra tudok gondolni hogy ásványi anyagnak voltam híján.

1-2 hete azért már nem a szalámi meg a kolbász dominál, elmentem a jó zsírok irányába, bár eddig is törekedtem rá, hogy azokból vigyem be a java részét. Eszek én kolbászt, csak nem heccből, hanem mikor megkívánom, napi 10dkg avokádót eszek, meg 10dkg zöldséget. A ch-t felvittem 30-ra, mert volt hogy csak 5, 10 , 14 ment, a súlyom pedig heti 1,3-akat minimum lefele.

Most egy kicsit megakarom fogni, mert 7 hete csinálom, és 11kg minuszban vagyok, a célomhoz pedig csak 1-2kg hiányzik.

köszönöm aki válaszolt

2017. jún. 1. 16:49
sziasztok. van valakinek információja arról hogy hogyan kell abbahagyni a ketogén diétát? leadtam a 20 kg-ot amit le kellett, most már nem kell tovább fogynom, de nem tudom, hogy hogyan hagyjam abba úgy hogy ne jöjjenek vissza a kilók.. sok munkám van ebben, nem szeretném eltolni.
418. Ryana (válaszként erre: 411. - Droid819)
2017. jún. 1. 15:40
Nem plöttyedtél meg a hirtelen fogyástól?
417. Ryana (válaszként erre: 414. - Hupszka)
2017. jún. 1. 15:39

ti mennyi zöldséget esztek? -- nagyon keveset, nem szeretem; a rostbevitelt nagyrészt útifűmaghéjjal oldottam meg

figyeltek a telített és telítetlen zsírokra, vagy azok arányaira? - nem

ásványi anyagokra bevitelére figyeltek? - igen, MultiPro vitamin- és ásványianyag komplexet szedek

vérnyomással volt problémátok? - soha

lehet ezt a ketót huzamosabb ideig csinálni? - igen, van aki évek óta tolja, bár az nem én vagyok, én váltogatom

így hirtelen ennyi, köszönöm az esetleges válaszokat :) - ^3^

416. Hayati
2017. jún. 1. 14:20

Jah és ez a ketózis dolog.

Nem érzem, hogy egyetlen egyszer is ketózisba estem volna. Sem bűzös, acetonos lehellet, sem hasonló kellemetlen izzadság szag.

Vettem Ketophan csíkot, még sose színeződött el. Valahol azt írták, hogy érdemes napi 2x mérni - hát nem tudom, szerintem az egyelőre felesleges pénzkidobás lenne részemről. Meg ha ketózis nélkül is megy, akkor nem annyira érdekel a mérés.

Aminek örülök, hogy rászoktam az ivásra, a napi 3 liter ugyan nem megy le, de a korábbinál több folyadék mellett gyakrabban vagyok szomjas.

415. Hayati (válaszként erre: 414. - Hupszka)
2017. jún. 1. 14:11

Paradicsomot imádom, kilószám tudnám már ilyenkor enni, de sok benne a CH, így csak mértékkel, napi 2-3 szemet engedek meg magamnak. Uborkát rengeteget eszem, kis ecettel vagy citromlével, sóval, néha tejföllel.

Karalábé nyersen, sózva, savanyú káposzta, párolt brokkoli - kb ezek mennek.

Sajnos a zöldségekben sem kevés a szénhidrát, nem lehet mértéktelenül enni őket.

Az étvágyam elég jól elment, az utóbbi napokban nem gond tartani a kalóriát, időnként kicsit alatta vagyok.

Fehérjével rendszeresen mínuszban vagyok.

Zsír helyén van, én nem nézem a telített és telítetlen arányokat.

Szedek humin savat, sörélesztőt, D-vitamont; most vettem valami kombinált dolgot. Sosem voltam nagy vitamin fogyasztó, de most nem akarom megvárni, hogy esetleg vitamin hiány miatti gondjaim legyenek.

Pár napja írtam itt, hogy év elején hasonló diétával lement 10 kilóm 3 hónap alatt, aztán kicsit lazítottam, egy kg jött vissza.

Most május 22-én kezdtem, per pill -2,5 kilónál tartok, bár az egy visszajött-újra lement kilót nem is kéne igazából beleszámítani, de olyan jól hangzik az eredmény :)

Még 35-40 kg vissza van, muszáj, hogy sokáig bírjam.

414. Hupszka
2017. máj. 31. 20:03

ti mennyi zöldséget esztek?

figyeltek a telített és telítetlen zsírokra, vagy azok arányaira?

ásványi anyagokra bevitelére figyeltek?

vérnyomással volt problémátok?

lehet ezt a ketót huzamosabb ideig csinálni?

így hirtelen ennyi, köszönöm az esetleges válaszokat :)

413. szepeci (válaszként erre: 411. - Droid819)
2017. máj. 31. 18:23
Nagyon ügyes vagy! Irigy vagyok... Persze jó értelemben. :) Nekem nem akar kevesebbet mutatni a mérleg. Bár épp az előbb írtam, hogy elrontottam a napomat. Néha reménytelennek tűnik az egész.
412. szepeci
2017. máj. 31. 18:18
Sziasztok! Ma nagyon félrekajáltam. Fehérje 105 g, ch 47 g, zsír 76 g. Összes kalória 1236. Szerintetek nagyon elszúrtam?
2017. máj. 31. 17:03
Sziasztok. 5-ik hete. Kisebb nagyobb csalásokkal, de odafigyelve -9kg. Nekem egy Biotech-es komplex vitamin és a megnerot tabletta vált be. Azt vettem észre , hogy erőltetnem kell magam, hogy egyek. Van hogy nem is vagyok éhes esténként. A szalonna és egyéb disznóságok miatt előre köszön a sarki hentes... Lassan de biztosan haladok a kitűzött -20 felé.
410. demonhunter (válaszként erre: 409. - Hupszka)
2017. máj. 30. 21:02
Nekem egy idő után a vádlim szokott begörcsölni, ha nem figyelek a magnézium bevitelre.
409. Hupszka
2017. máj. 30. 14:19
magnézium tett rendbe, jobban oda kell figyelnem rá
408. demonhunter (válaszként erre: 407. - Hupszka)
2017. máj. 30. 09:14
Jól tetted, hogy ezekből betankoltál, esetleg még káliumot, ha tudsz.
407. Hupszka
2017. máj. 30. 07:04

Sziasztok. Szépen haladok a ketóval, alapvetően minden rendben. A mai reggel ébredés óta kicsit mintha más lenne, hol a kezeimben érzek pici remegést, hol a lábaimban. Inkább zavaró, de nagyon, mert nem tudom mitől lehet, nektek volt már ilyen?

Amit tudtam tenni, hogy betankoltam vitaminnal, omega3-mal, 1g só, reggeli.

szép napot

406. Nünüke :) (válaszként erre: 404. - Szepeci)
2017. máj. 30. 05:42

Hát igen aki ezt nem tudja megcsinálni az bele se kezdjen :)

A disznósajt magában és a foghagymás abáltszallonna is bizarr annak aki csak látja.

Jó a körömpörkölt se semmi de neg lehet szokni simán és megéri.

De a gyerekeim mindig azt mondják hogy jó nekem mert mindennek csak a javát eszem meg ...hát látod nézet kérdése

405. szepeci (válaszként erre: 389. - Demonhunter)
2017. máj. 29. 17:39
Köszi, ha beengedsz! :)
404. szepeci (válaszként erre: 403. - Nünüke :))
2017. máj. 29. 17:29
Én most vacsoráztam négy gerezd sült szalonnát paradicsommal. Finom volt. :D
2017. máj. 29. 16:13
Úristen ...mennyire gáz vagyok töpörtyűt eszek nasinak :) Ezen mindenki ki van bukva de nekem izlik
402. Krisztinka13 (válaszként erre: 388. - Zsókica21)
2017. máj. 29. 11:57

Szia ! ..."kopogtam " a naplódba...köszönöm ha beengedsz...!

Üdv: Krisztinka13

2017. máj. 29. 11:34
Sziasztok4 Új vagyok itt a fórumban keto diétát egyszer csináltam kb 2 éve de már nem emlékszem a részletekre.most az a problémám hogy ...mindenhol olvasok mindenfélét.......szeretném, pontosan tudni hogy mit ehetek és mit nem pláne ami a zöldségeket illeti de mindenhol mást olvasok.......van ahol lehet enni paradicsomot van ahol nem stb............tudnátok egy pontos listával segíteni ? Nagyon köszönöm :) ! 125 kiló voltam lefogytam 58 kilót 3 éve de most visszajött 7 kiló és az esküvőmre le kell dobnom a fókazsírt :) .....
400. Hayati (válaszként erre: 396. - Zsanci79)
2017. máj. 27. 19:09

Azért kérdeztem a zöldséget, mert a napi 30 CH-t úgy nem tudom tartani, hogy csak zöldségek CH-jából jön össze.

Ma pl egy fél falat kenyeret, abonettet, tésztát, semmi ilyet nem ettem, csak sajtos-szalonnás rántottát meg uborkát, paradicsomot, brokkolit és így is majdnem 40 a mai CH-m. Zsír meg fehérje mehetne még, kalóriával sincs gond. Tejet azt reggel a kávémba 1 decit tettem. De tényleg jobb lesz a tejszín, zsírosabb, finomabb és kevesebb benne a CH.

Januárban egy hasonló diétát kezdtem, reg-enort. 10 kilót fogytam márc. végére, teljesen egyenetlen elosztásban (6,5+2,5+1 kg). Aztán már kezdett nagyon herótom lenni a sok zsírtól. 2 hónapig nem tartottam konkrét diétát, csak figyeltem kicsit a kajára. Most úgy döntöttem, újra belekezdek; ha megint bírom 3 hónapig és lemegy újra 10 kiló, az jó lesz.

Akkor ősszel megint csinálok egy 3 hónapos kúrát, addig csinálom ezt, amíg le nem megy minden felesleg.

399. Hayati (válaszként erre: 397. - Hupszka)
2017. máj. 27. 19:00

Igen, közben megtaláltam, hogy a zsírnak 9,3, a fehérjének és CH-nak 4,1 a szorzója.

Most már értem, köszi.

398. Hupszka (válaszként erre: 380. - Hayati)
2017. máj. 26. 14:03
Csinálhatod úgy is, hogy a ch 10-20g, a fehérje tskg*0,8g, a zsír pedig a fehérje g-jának 1,5 szerese.
397. Hupszka (válaszként erre: 380. - Hayati)
2017. máj. 26. 14:00

Szia úgy, hogy a 75-20-5 az a %-os arány a bevitt kcal mennyiséghez képest.

2000kcal mondjuk a kereted, akkor ennek 75%-a legyen zsír,20 fehérje az 5 pedig a ch-ja.

2000 kcal 75%-a: 2000x0.75=1500kcal, ez osztva 9,3-mal ami a zsír 1g-ra vonatkoztatott kcal értéke, tehát 1500/9,3=161g zsír adja ki a 75%-ot. Ugyan így számolsz fehérjével és ch-val, csak ott 4,3kcal 1g.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook