Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Készül valaki mostanában KRESZ vizsgára/vezetni? fórum

Készül valaki mostanában KRESZ vizsgára/vezetni? (beszélgetős fórum)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
773. Péter 1970 (válaszként erre: 772. - Amina1980)
2009. ápr. 20. 09:27
Ügyes legyél, és ne parázz!!!
2009. ápr. 17. 06:41
Hali!23-án,7.40-kor vizsga forgalomból!!!!:(Nagyon parázok!!!!!!
771. Amina1980 (válaszként erre: 770. - Péter 1970)
2009. márc. 30. 07:35

Szia!


Köszönöm!!!!

Aranyos vagy!

Megfogadom a tanácsod,és megpróbálok "pozitívan"hozzá állni a dolgokhoz.

Nagy kalappal a vizsgádhoz!!!:):):)


üdv.:Bogi

770. Péter 1970 (válaszként erre: 769. - Amina1980)
2009. márc. 28. 13:46

Szia.


Először is bocsánat, hogy nem válaszoltam rögtön, de csak hébe-hóba nézek be ide.

Nagyon nehezet kérdeztél. Ha ezt meg tudnám válaszolni neked, akkor én lennék a bölcsek köve. És Nobel-díjjat kapnék. :-)))

Az önbizalom növelésére két (?) lehetőséget ismerek. Egyrészt gyakorlás. Nagyon jól mondtad, plusz órákat kell venni, mert akkor fejlődik a tudásod. Minél több feladatot oldasz meg, annál kevesebb váratlan helyzetbe pottyansz. Illetve annál több megoldást tudsz találni. A másik lehetőség az önismeret. Be kell beszélni magadnak, hogy te erre képes vagy! Határozottság, pozitív szemlélet, vidámság ...stb.

A félelem soha nem szűnik meg. Csak egy példa: Most fogok vizsgázni én is egy suliba. Megmondjam őszintén? Be vagyok sz...va!!! :-))))


Örülj neki, hogy jó oktatód van. Kérjél tőle tanácsot, beszélgessetek erről a dologról. Ha tényleg jó oktató, tud segíteni.


Kéz, és lábtörést!!!!! :-)


Péter

769. Amina1980 (válaszként erre: 767. - Péter 1970)
2009. márc. 27. 18:25

Szia!


Bocs,hogy ismeretlenül megszólítalak.

Lassan forgalmi vizsga előtt állok.Minden elsőre sikerült,rutin 9 órából,forgalomból viszont venni akarok plusz órát.Minden jól megy az oktató szerint,csak egy hatalmas problémám van!Nincs önbizalmam,és nagyon félek.Ez miatt nem visz még vizsgázni,és még én sem szeretnék.

Kérdésem,hogy mit tegyek ez ellen?A félelem megszűnik valaha?

Különben én a világ legszuperebb oktatójánál tanulok!:)Ez komoly!

Várom válaszod.

Szép napot!

768. Durci75 (válaszként erre: 766. - Péter 1970)
2009. márc. 16. 09:40

Szia!

Köszönöm, próbálom megfogadni a tanácsokat... valószínűleg nem lesz annyira könnyű, mivel elég drukkos vagyok. Bár ezt "vénségemre" már kinőhettem volna :)))

767. Péter 1970 (válaszként erre: 764. - Tücsimücsi)
2009. márc. 13. 15:20

Ha elolvastad volna az üzenetem elejét abban azt mondtam:

Mindenkinek más jön be.

Az oktatás nem egy matekpélda, ahol 2*2=4. Itt az emberismeret, szakmai tudás, jó pedagógiai érzék, és még rengeteg más dolog dominál. Ha nálad az vezetett eredményre hogy külön autón vezettél, akkor neked ez a módszer jött be.

Több mint 20 éve van vezetői engedélyem, és 10 évig voltam oktató. Oktattam nagyon sok kategóriát,(teherautót, buszt, pótkocsit) és nagyon sok ember megfordult a kezeim között. Bevallom férfiasan volt tanulóm akinél az erélyesebb hanghordozás hozta meg a kívánt hatást. És erről a tanuló világosított fel. Magyarul azt mondta, hogy ő csak így érti meg mit kell tennie.

Azt is bevallom, hogy van olyan nap, hogy én is lefulladok. (na jó, nem sokszor) Ez nem bűn. :-))))


És talán még egy apró adalék. Évek óta vizsgáztatok. Tehát ülök a másik oldalon is. Nehogy azt hidd, könnyebb munka.


Üdv:

Péter

766. Péter 1970 (válaszként erre: 765. - Durci75)
2009. márc. 13. 15:08

Szia.


Nincs különösebb tanácsom a "rutin vizsgára". Mindent ugyanúgy csinálj mint az oktatáson. Sokkal könnyebb lesz, hidd el. :-))) Az oktató úgy is igyekszik a vizsgabiztos figyelmét elterelni. Legfőképpen beszélgetni fog. Főleg ha ismerik is egymást. Kapcsolj ki, a feladatra koncentrálj. Nagy levegő...!!! És ha esetleg sikertelen lesz... hidd el megesett ez mással is. Nem kell túldramatizálni a dolgokat. Ha meg sikerült nyugodtan legyél boldog.


üdv

765. Durci75 (válaszként erre: 763. - Péter 1970)
2009. márc. 13. 09:01

Az oktatómnak mázlija van, mert nem jelentek veszélyt a cigarettakészletére. :)

Szakemberként volna esetleg valami tanácsod a rutinvizsgával kapcsolatban? Természetesen általánosságban kérdezem. :)

764. tücsimücsi (válaszként erre: 761. - Péter 1970)
2009. márc. 11. 21:27

Szió!!


1. Már másfél éve levizsgáztam, nem lett semmi hátrányom abból, hogy gyakoroltam. Sőt...!!

2.Egy héten kétszer voltam vezetni, a férjemmel csak heti 1-szer.

3. Elég elhagyatott helyen gyakoroltunk, ahol más autó nem volt, így nem is mentem neki semminek legfeljebb az ásványvizes üvegeket borítottam fel amik a bóják voltak.:))

4. Soha nem ordibált velem az oktatóm ( ugye nem magadból indultál ki??? ), pedig az elején írtó béna voltam, mert nem "éreztem" még az autót. Ebből kifolyólag soha nem mentem haza sírva.:)))

5. Tudta az oktatóm, hogy jártam gyakorolni a férjecskémmel, mindent meg lehetett vele beszélni.

6. Az egész oktatás alatt talán, ha 2-szer fulladtam le...viszont a vizsgán szintén 2-szer...:)))

7. Az autón amin tanultam vezetni, szuper volt a kuplung ( viszont az első autón a bunkó oktató kocsiján marha erős egyszerűen nem tudtam lenyomni, felengedni még nehezebben ).

8. A kedvenc oktatóm a tanfolyam kellős közepén autót cserélt, de csak az első alkalom volt szokatlan utána minden ment simán. Szóval kétféle autón tanultam vezetni.:))


Remélem mindenre válaszoltam.


Bocsánat...:)))


..ja és üdv.!!!

763. Péter 1970 (válaszként erre: 762. - Durci75)
2009. márc. 11. 21:11

Köszönöm szépen a szavaidat, jól estek. Ha valami problémád van, mindig előbb az oktatódhoz fordulj. Az emberek nem egyformák, nem teljesítenek minden nap ugyan olyan jól. Volt (amikor még oktattam) olyan tanulóm aki a vállamon sírta ki a szerelmi bánatát, és a 2 óra alatt egy centit sem mentünk. Semmivel nem tudtam neki segíteni, csak azzal, hogy meghallgattam. Ja, meg elszívta a cigimet. :-))))


Péter

762. Durci75 (válaszként erre: 759. - Péter 1970)
2009. márc. 11. 16:21

A levelem megírása után alaposan átgondoltam mindent, és arra a következtetésre jutottam, hogy megbeszélem az oktatómmal valós/vélt problémáimat, valamint nem futamodok meg a legelső alkalommal a kudarcok elől. Biztosan bennem is van hiba!

Az oktató kiválasztása előtt alaposan körbeérdeklődtem, kit tartanak az iskolán belül a legjobb szakembernek, és ez alapján választottam "mentort". :) Ebből kiindulva, bízom egy normális oktató-tanuló kapcsolat kialakulásában…

A következő óra elején elmondtam neki az aggodalmaimat. Kértem, változtassunk az előző két óra gyakorlatán, mert így csak elbizonytalanít és hibát hibára fogok halmozni. Szerencsére, vita nélkül zajlott a beszélgetés! Elmondása szerint, meglepődött az őszinteségemen. Nem is tehetett mást, miután kilátásba helyeztem egy igazi női hisztit… :)))

A másik:

Találtam (Érden, a piac mellett) egy teljesen nyitott, hétvégenként bárki által látogatható rutinpályát, amit végül kipróbáltam a férjemmel. Kedves Péter, teljes mértékben igazat adok Neked! Párom ugyan nem ordibált, de a kocsink és az iskolai autó között óriási különbség van.

Egy szónak is száz a vége: maradok a mostani oktatómnál, és a hétvégenkénti gyakorlást inkább kihagyom, mert tényleg csak összezavarna…


Köszönöm a segítséget és a korrekt hozzászólásokat! :)

761. Péter 1970 (válaszként erre: 760. - Tücsimücsi)
2009. márc. 11. 15:14

Természetesen mindenkinek más dolog jön be. A nőgyógyászról is kiderülhet, hogy valakinek nem jön be, pedig az a város legjobb dokija.

A másik felvetés. Gondold el. Tanulsz mondjuk egy fajta autón. Aztán kimégy a férjeddel a gátoldalba. Szépen megtanít mindenre, klasszul tudsz elindulni. Aztán úgy érzed minden oké, és még a parkolóba is gyakorolod a beállást. Nagyszerűen megy. Egy héten egyszer vezetsz az oktatónál, a férjeddel meg minden nap lementek gyakorolni a parkolóba. Hétvégén még többet mentek. Minden nagyszerű. (arról nem is beszélek, hogy beálláskor nem koccantod meg a szomszéd autóját) Aztán a következő héten elmégy az oktatóhoz akinek egy másfajta autója van. A kuplung fogáspontja fentebb van, a fékek esetleg jobban fognak, és a kormányon nem 2,5 lehet forgatni, csak 1,8-at. (a kormányszervó áttételezése miatt) Az első 15 perc után ordibál veled az oktató, mert egymás után 10-szer lefulladsz. Pedig neked otthon minden olyan klasszul ment! Persze nem árulod el, hogy otthon vezettél, mert az olyan ciki!!! Beállásnál nem tudod hol van az egyenes, mert rendszeresen többet fordítod a kormányt... Össze vissza tekered a kormánykereket, a sírás környékez. Aztán már nem bírod tovább, persze az oktató egy nagy hülye... Kipattansz a kocsiból, és sírva mész hazáig, mert neked ez olyan érthetetlen.

Hidd el, néha az is gond, hogy az ülés 1 "kattanással" távolabb van. Semmi nem megy, mert lábujjheggyel éred el csak a pedált, és e miatt ugrál a talpad alatt.


Bocsánat...

760. tücsimücsi (válaszként erre: 759. - Péter 1970)
2009. márc. 10. 22:02

Amíg jártam az autósiskolába én is voltam a férjemmel gyakorolni ( főleg a parkolást ).


Azzal nem értek egyet, hogy megszokja a saját kocsijukat. Ilyen alapon azt az autót is megszokhatja amin tanul vezetni akkor pedig a saját autó lesz a szokatlan.


Az az okatató akit én kiválasztottam...khmm...nem jött be...olyan nyálas és bunkó volt.

1 alkalom után váltottam!!

Azt az oktatót választottam akiről már a Kresz tanfolyamon is ódákat zengtek. Nem bántam meg.

759. Péter 1970 (válaszként erre: 758. - Durci75)
2009. márc. 10. 21:37

A Nemz.Közl. Hatóságnál dolgozom. Ezzel (is) foglalkozom.

Az iskolán belül van lehetőség oktatót váltani. Ha ilyen gondod van minél előbb tedd meg. Azt gondold el, hogy még sok-sok órát kell együtt eltöltened az oktatóddal. Az iskolavezetőnél kezdeményezzed az oktató váltást. Ha ez sem vezet eredményre akkor is van kiút. :-)))

A férjeddel ne menj ki vezetni. Lehet (nem tudom) többet fog ordibálni veled mint az oktató. Járműkezelési (rutin) pályára meg nem fog senki csak úgy beengedni. Egyrészt nem lehetséges, másrészt az oktatók kemény pénzekért bérlik a pályákat. A másik amiért nem javaslom a családtagot, mert nem tud beavatkozni (nincs pedál a jobb oldalon). A másik, hogy megszokod a saját kocsitokat. Minden autó különbözik, még az ugyan olyan típusúak is.


Bocsánat, hogy ennyire bő lére eresztettem a mondanivalómat.

758. Durci75
2009. márc. 1. 14:32

Sziasztok!

Emiatt a topic miatt regisztráltam a portálon, ugyanis kíváncsi vagyok a véleményetekre...


Túl vagyok a KRESZ vizsgán, most kezdtem a rutint.

Az oktatóm, sajnos, egy idegbetegnek tűnik. :(

Eddig kétszer voltam nála rutinpályán "vezetni", de nagyon elbizonytalanított! Első alkalommal közölte, hogy van érzékem az autóhoz, és elvárja, hogy tökéletesen megcsináljam az általa mondottakat... Természetesen nem sikerül minden azonnal! Olyankor kiakad, és szemmel láthatóan visszafojtja az indulatait. Számomra ez nagyon kiábrándító, és már úgy indulok el a megbeszélt időpontokra, hogy görcsben van a gyomrom. :((

Hol van itt a bizalmi elv, amit állandóan hangoztat?

Már azon gondolkodom, hogy megkérem a férjemet, menjünk el valamilyen "kihalt" területre gyakorolni... Ti esetleg tudtok olyan rutinpályát, ahova beengedik az embert oktató nélkül is (gyakorolni)?

Vagy szerintetek mit csináljak?

2009. febr. 6. 21:19
Holnap megyek először "vezetni" rutinpályára.Eddig még soha meg se próbáltam vezetni...hát kíváncsi vagyok...
756. szanád
2009. febr. 2. 12:59

A lányom ma kezdi a Kreszt

két és fél hét alatt szerintem nem lehet megtanulni....

755. Agines
2009. jan. 12. 15:16

Sziasztok! :O)

Tudtok ajánlani olyan oldalt és módszert ahhoz, hogy átnézzem a kreszt és jobban megtanuljam? Köszönöm!!!!!

754. Amina1980 (válaszként erre: 753. - C066a749d7)
2008. nov. 18. 06:32

Kitartás!Sikerülni fog!Sikerülnie kell!

Nekem tegnap volt az első órám.Már ott feleltettek.:(

2008. nov. 17. 11:08
holnap kreszvizsgázok..... elég durva....sztem tuti megbukok...itthon sem sikerül mindig átmenni :( tiszta elkeseredés...:S hiába gyakorlok...
2008. nov. 15. 05:19

Sziasztok!

Hétfőn kezdem a kreszt!

Úgy félek az egésztől.Szívem szerint én nem is akarok vezetni,de a szükség nagy úr!

2008. okt. 26. 21:31
Én is most tanulok, vezetek. Kb 1 hónap múlva vizsgázok. A teszteken már 2x végigmentem+ a könyvet is majd áttanulmányozom. Nagyon sokat tanultam a vezetés közbe is már(táblák stb.)
750. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 748. - Kane23)
2008. okt. 17. 09:40
Menj végig az összes kérdésen!Én így csináltam anno!
2008. okt. 10. 12:05
én nem
748. kane23
2008. okt. 10. 11:30
sziasztok tudtok tippet adnni hogyan lehet a kreszt jol megtanulnni mert itthon én átt megyek de amikor vizsgázom akkor nem
747. b59d693a46 (válaszként erre: 746. - Mongi)
2008. szept. 8. 18:20

Na, azt a terepet én sem élveztem volna azt hiszem. :)


Én vezettem többször a nyáron, de most nagyon ritkán. Közel van az ovi meg a munkahelyem is, így egyszerűbb gyalog menni. Majd azért néha-néha muszáj lesz, ne essek ki annyira a gyakorlatból. Egyedül persze még nem vezettem. :)

746. mongi (válaszként erre: 745. - B59d693a46)
2008. szept. 8. 15:59

Hi-hi!:D Köszi!

Már bele nem ülnék a Zastiba,az tuti.Pedig szerettem.:)))

A nyaralás alatt egyszer vezettem csak,kb.5 percet,totál le is izzadtam,úgyhogy visszadtam a férjemnek a helyet.Keskeny,hegyi,kanyargós,dombos-lejtős úton.Gondoltam kipróbálom.Elég is volt!:)Egész más mint erre felé.

Az autópályán persze nem vezettem,mert tök álmos voltam,el is aludtam éjfél után,s reggelig csak pár percekre tudtam csak észhez térni.

Most megint hozzá kell majd szoknom a vezetéshez,holnap már kezdem is,mert elkezdek dolgozni.

2008. szept. 8. 15:26
Hú, Mongi, gyönyörű az autód és nagyon jól áll Neked :)
744. mongi (válaszként erre: 741. - Rhea)
2008. szept. 7. 21:48

Nocsak,nocsak!:DDAkkor GRATULÁLOK!!!!!

Mikor?Milyen volt a vizsga?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook