Kerti tó békák nélkül, lehetséges? (beszélgetés)
Van ! jó és hatásos módszer ! nekem a mesztelenkedős csigákkal volt bajom! Azt mondták a kertész boltban , hogy kb 15-20 méter szélesen és kb 1méter mélyen töltsem fel a kertet hamuval kevert sóval! garantált a hatás!
Szerinted megcsináltam! Azóta sincs eprem. :(
szia.
ácsi.. akkor az varangy vagy ásó béka.. az nem vízi jószág.. csak a szaporodáshoz kell nekik víz.. nincs összefüggés a tó és a békáid közt. :)
a leveli megint csak független, esetleg a kecske vagy a tavi breki "költözik be" konkrétan a vízbe
:)) na ezzel nekem is gondom volt. Azt tanácsolták, hogy tegyek a tóba kacsákat... :DD
Vegyszert nem akarok, mert akkor a növények is kihalnak...így maradnak a békák is sajnos.
Persze ! CSak legyél elég gyors meg ügyes!
Nálunk még az esőviz gyülytöbe is lakik egy csapat, de nem szoktak rendetlenkedni...:)
Ha mellé költöztetsz egy gólyát, akkor igen... :-))
Bocsi, ez csak vicc volt. :-)
Szerintem nem... A béka alapból imádja a vizet, ha nincs "természetes ellensége", akkor tuti odaköltözik.
Pedig megfogják a szúnyogokat. Nem tudom, van-e ellenük hatásos módszer. Max. egy gólya. :) Anyósom időt és fáradtságot nem kímélve elvitte őket a falu más pontjára. 1 napon belül visszaugrándoztak. (4 van nála.) Szerintem szépek, hasznosak, és hangulatos este a brekegésük. Az embert pedig messze elkerülik.
De hátha lesz, aki tud hasznos tanáccsal szolgálni.
Helló!
Esetleg egy alacsony kis kerítéssel.
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolat szerelem nélkül, lehetséges?
- Életmódváltás nélkül csak mozgással fogyni. Lehetséges?
- Szülés 100ezres nagyságú hálapénz nélkül....vajon lehetséges ez ma?
- Kisgyermek lakcím megváltoztatása, lehetséges-e az anya tudta nélkül?
- Évek óta feketére festettem a hajam, de most szeretnék töle megszabadulni leszivatás nélkül! Tud valaki tippet adni? Lehetséges egyáltalán?
- Válás papírok nélkül? Lehetséges?