Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kenguruba rakhatom a két hónapos gyereket egy 30-40 percre? Chicco go baby tipusú fórum

Kenguruba rakhatom a két hónapos gyereket egy 30-40 percre? Chicco go baby tipusú (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. okt. 25. 16:31
Igen, ha megtartod a fejét. (Nem ismerem ezt a kengurut)
41. bambuc
2009. jún. 23. 15:19
kötözködésre nincs időm.csak leírtam a véleményem.
2009. jún. 23. 14:56

Nyugodtan használd csak, semmi baja nem lesz a picinek! Viszont mindenképpen magad felé fordítsd!

Minden kengurutípus más-más kortól használható. Én télen az egy hónapos lányomat beletettem, ha mentem ügyintézni. Sokkal melegebb helyen volt (tudom, ez most nyáron nem lényeg) és biztonságban érezte magát.:) Nekem kifejezetten javasolta a szülésznő és a dokim is.:) Talán még jobb is, mint a babakocsi.

2009. jún. 23. 14:51

nem tök mindegy, nehogy már azért legyen a fertőzés.inkább hogy későn vették le(spóroltak a pelussal) vagy nem vették észre.

mondom nekem 2 hósom kézben is sokat volt,úgyis belefolyhat nem csak ha kenguruba teszi az ember,és nem félnapokig szokták így cipelni csak még kell,gondolom ha valaki boltba ügyintézni megy nem fogja tisztába tenni a gyereket.amúgy szerintem a kengurúban érezhető ha bekakilt, a babakocsiba még kevésbé.

38. bambuc (válaszként erre: 36. - Ében11)
2009. jún. 23. 14:43
2 hónapos gyerekre vonatkozott a kérdés, aki még nem tud ülni
37. ében11 (válaszként erre: 35. - Bambuc)
2009. jún. 23. 14:43
ja és az én 2 hós gyerekem kézben is volt sokat, majdnem függőlegesen, szeretett úgy nézelődni,akkor is belefolyik a kaki?
36. ében11 (válaszként erre: 35. - Bambuc)
2009. jún. 23. 14:39

remek, akkor az ülni tudó lányokat fektessük le.

ki mondta hogy a kengurúban a szaros gyereket cipeli az ember?meg egyébként is.ha valaki ritkán cseréli a pelust,rosszul törli meg a kislányát akkor mindegy mit használ vagy mit nem.

lehet a kenguruban jobban észreveszem ha bekakil, mint a babakocsiba a lábzsák alatt.

ha meg annyira összekakilja magát hogy a hátán is folyik, tökmindegy milyen testhelyzetbe van, ugyan már ennyire ráparázni-butaság!

35. bambuc
2009. jún. 23. 14:03
Eddig csak a gerincferdülésről beszélt mindenki, ami szerintem teljesen jogos. Az anyukám csecsemőápoló volt, és nagyon sok pár hónapos kislányt vittek be a kórházba húgyúti fertőzéssel. Ha kenguruban "ül" egy lánygyerek és út közben bekakil, a kaki belefolyik a húgycsövébe és a hüvelyébe. Ezt egyébként akkor is megtörténik, ha fekszik, de ülve sokkal könnyebben. Nekem lányom van, sokáig szerettem volna hordozókendőt, vagy kengurut venni, de végül is meggondoltam a dolgot. A kislányom 2 hónapos.
34. _kleo_
2009. jún. 23. 13:35
30-40 perc alatt semmi baja nem lesz. Fél napokat azért ne tartsd benne, s utána jó a hátára fektetni kemény felületen egy-egy fél órára. Nem tudom ez a kenguru milyen, de ha jó szorosan hozzád simul benne, akkor elég jól tarthatja a hátát. Én 2 hósan már beleraktam a kicsit, mert a babakocsit nem állta, és a naggyal máshogy nem tudtunk kimozdulni.
33. SF
2009. jún. 20. 21:30

Megcáfolok minden híresztelést, miszerint gerincproblémákat okozna a korai kenguruzás! Mindj

három gyerekemet hordtam benne, míg picik voltak, másképp nem is bírtam volna velük!

Míg nem tudtak ülni, addig ha leültünk, ahonnal vízszintesbe helyeztem őket, különben lógtak, mert mindkét kezem tele volt gyerekkel. Mára mind elmúlt 18, és egyiknek sincs baja a gerincével.

32. Pitypang (válaszként erre: 31. - Benvik)
2009. jún. 20. 20:50

Én az autós hordozót nem tudtam kerülni és most sem fogom tudni megoldani. Viszont ha belegondolok, mennyit cipeltem a táskámat egy vállon... Meg amikor divat lett, hogy nem hátizsákban, hanem sporttáskában hordtuk a cuccainkat... Rengeteget fájt a vállam, de sosem gondolkoztam sokat a dolgon, használtam tovább.

Aztán amikor Leni megszületett, sokat cipeltem, kivétel nélkül mindig a bal oldalamon, mert másképp nekem nem is áll kézre. A táskáimat meg telepakolom, jó nehéz mindig és csak a jobb vállamon tudom vinni, a balról le is csúszna talán, nem áll "kézre". El kéne kezdenem hátizsákban hordanom a cuccaimat? :)

31. benvik (válaszként erre: 25. - Ében11)
2009. jún. 19. 12:31

Az a baj, hogy az enyém alapjáraton is fáj pocak nélkül. Most meg időnként elviselhetetlen, és a földön kell feküdnöm, hogy ne ordítsak. Akkor már hiába volt gyógytorna és minden:-( Úszni is imádok, sokat jártam is. De a görbületeket kiegyenesíteni nem lehet:-( A lányomnál az utolsó hetekben sokszor megmozdulni sem tudtam, de most sem tudok sokszor aludni:-( Autós hordozóban sem volt a lányom, csak max 20perces úton, amíg nem tudott egyedül ülni. Volt is sértőség a messze élő rokonoktól, de ez van. A babakocsin meg soha nem használam. Hasratettem, kinyomta magát, és saját erejéből nézelődött. Na meg hordom babaúszásra is, az is erősíti a hátat. De ha meglátom, hogy majd iskolás korában fél vállon viszi a táskáját.....

Szóval tényleg sok mindennel tönkre lehet tenni a baba hátát. De ha ésszel használja ezeket a dolgokta az ember, akkor sok későbbi szenvedéstől fogja megkímélni a gyerekét.

2009. jún. 19. 11:56

Ez már megint egy olyan téma, amiben lehet pro és kontra is dögivel... El sem kezdem felsorolni, mennyi minden merült fel már amióta gyerekem van és ezer eltérő vélemény volt. Hála Istennek mindenki a maga gyerekéről gondoskodik és nem kell fejfájást kapni a sok összevissza véleménytől.

Különben a másik jó téma a tápszer. Már a végén röhögni szoktam rajta, pedig az eredeti kérdés sosem vicces, csak a sok okostojás vélemény.


Visszatérve a kengurura. Engem sosem hordtak kenguruban, az anyám mániákusan odáig volt, hogy valaki akár rosszul vesz fel engem, csak pólyában engedte, mert hogy majd tönkremegy a gerincem... Hát, hogyan, hogyan sem, de mégis sokat fáj a hátam, pláne így terhesség-kisbabacipelés_második terhesség során... Valószínűnek tartom, hogy egy gyerek pl. ha nem edzi magát rendszeresen, nulla izomzat van a hátában, nincs ami segítsen a tartásban, csak a gerincre nehezedik a teher, nagyobb gondot okoz, mint egy kis hülye félórás kenguruzás. Már bocs, nem a kenguruzás a hülyeség, hanem eltörpül az a kis hordozgatás a testedzés nélkül töltött évekhez képest. Az iskolai kis testnevelésóra nem számolandó, nem sokat segít a dolgon.

Aztán majd jön még a rossz ágy esetleg, vagy aki 28 nagypárnát tömköd a háta mögé és úgy alszik,majdnem ülve...


Lehetne ragozni, fokozni, de hogy a heroinos gyerek hogy a túróba jön már ide, azt nem értem. Biztos elmaradott vagyok, de én ilyenről még nem is nagyon hallottam. Max. olyanról, aki terhesen hülye fejjel drogozik, de születése után is kap drogot???


A kérdező feltett egy kérdést, választ várt és nem támadást, hogy "tehülyebunkó, tönkrevágod a gyerekedet, világ alja vagy!" Ez most nyers, de kb. az jött ki, hogy aki beleteszi a gyereket a hordozóba, az bolond. Ez olyan, mintha én azt mondanám, aki tápszert ad, az bolond, csak mert az én gyerekem nem kapott sosem. Vagy ne is menjünk a tápszerig, elég a bébiétel. Azt sem evett a gyerekem, mert főztem neki, nem akartam üveges kaját adni és pont. Attól még emberek tömege veszi és adja a gyereknek, pedig az tényleg nem olyan szükséghelyzet,mint a tápszer/anyatej kérdése esetleg.

Aki meg most szidja a kengurus szülőket, mérget azért ne vegyen rá, hogy tökéletes lesz a gyereke gerince.

2009. jún. 19. 11:34

azért más a hordó meg a heroin?

Egyébként az hogy összeesik benne a bab látható,azt minden anyuka érzi, ha a kengurú nem tart!

illetve azt is, ha a baba méreteinek nem megfelelő vagy még a baba nem tudja magát picit sem tartani benne....nem azt mondtam egy rossz hordóba cipelje mindenki a babákát éjjel nappal.Csak azt nem kell túlaggódni egyszerű dolgokat.Egyébként az enyém pl. az autósülésbe esett össze, egyszerűen az első hetekben nem volt jó neki,ezeket pl. sokkal többet használja mindenki mint a kengurút.

2009. jún. 19. 11:29
Miért kell cinikusnak lenned? Szimpla kérdés volt... mindegy. köszönöm a normális válaszokat
27. caravell (válaszként erre: 9. - 805069bee1)
2009. jún. 19. 11:29

Sokan mondják, hogy milyen jókat alszik benne: egy gyerekorvos mondta nekem, igen, azért alszanak, mert nincs tartásuk, össze vannak görnyedve, nyomódik a szervrendszerük, a tüdejük, gyakorlatilag enyhén oxigénhiányosak, ezért alszanak "olyan jókat"...


Szóval szerintem csak nagy szükség esetén és minél kevesebb időre.

26. Lilith76 (válaszként erre: 22. - Ében11)
2009. jún. 19. 11:26

épp azt írtam, h a magadra kötözés más, mint az IDŐNEK ELŐTTE kenguruba rakás :).


no, de tényleg, ti gyereketek!


megjegyzem, a heroinos babák is mosolyognak, ha heroint kapnak :).


ja és szerintem! merthogy véleményekről van szó..


na megyek egy jó nagyot sétálni az egészséges gerincemmel, mert szerencsére annak idején még nem voltak szuperkengunguruk :).


L.

2009. jún. 19. 11:23

én ezt megértem, hogy vigyázol a gyereked hátára, de lehet ettől még az övé is fog fájni ha pocakos lesz.

Amúgy sok babakocsit látok, amiben nem feszenek a babák, hanem az autóshordó van rajta és nem egyenes,szóval sok egyéb más is árthat még.

Meg eszembe jutott az üléssegítő, amivel szintén az ülni még nem tudó babát támasztják ki...bocsi a kitérőért.

24. az álarcos (válaszként erre: 20. - Lilith76)
2009. jún. 19. 11:17

OFF:

az "idejekorán" azt jelenti: pont jókor, a megfelelő időben. Szerintem "időnek előtte"-t akartál írni, nem? Megtévesztő lehet.

23. benvik (válaszként erre: 21. - Ében11)
2009. jún. 19. 11:12
Nekem történetesen az nem használt, hogy még nem tudtam magamtól ülni, de a babakocsi háttámláját megemelte. Ez akkor derült ki, amikor a lányomat elvitte sétálni. Jöttek velem szembe, és ült a még ülni nem tudó gyerek. Mert így nem sír. És fekvő babakocsival engedtem el őket. Azt nem lehet vitatni szerintem, hogy ebben a korban a gyereknek a legjobb, ha teljesen fekszik a babakocsiban. Vannak olyan helyzetek, amikor ez nem megoldható, mert pl nálunk a közértbe nem fért be a babakocsi, arra a 10 perces vásárlásra 4 hónapos korától betettem kengurúba, amikor muszáj volt. Meg sajnos az emberek nem rohannak oda segíteni a babakocsit feltenni a buszra:-( Ezért írom, hogy vannak "vészhelyzetek", amik nem napi szintűek, de hosszú távon, vagy rendszeresen soha nem használnám a kengurút. Csak az tudja, hogy milyen fájdalmas tud lenni a hát, akinek van gondja vele. Főleg egy terhesség alatt. Most is sokszor csillagokat látok:-( A gyerekemnél ezért vigyázok nagyon.
22. ében11 (válaszként erre: 20. - Lilith76)
2009. jún. 19. 10:57

lehet nem szól, de ha nem érzi jól magát fogja jelezni!

vannak tényleg elég rossz hordozók, de a többség szerintem nagyon jó!

Egy többgyerekes anyukát, vagy olyat akinek metrón villamoson kell utazni netán hivatalba üzletbe kell mennie sok sok lépcsőn szűk helyen szóval egyszerűbb a hordozó-és akkor indiában afrikába stb. minden ember le van százalékolva és súlyos gerincbntalmakkal küzd?Azt hittem ez csak nálunk fordul elő, nagy számban, mivel civilizációs gond,most is a gép előtt ülünk!

21. ében11 (válaszként erre: 18. - Benvik)
2009. jún. 19. 10:54

gondolom anyukád nem abban hordott...mégis bajod lett sajnos

:(

20. Lilith76 (válaszként erre: 15. - Ében11)
2009. jún. 19. 10:49

nem, ott már folytatódik..csak míg előző a szülő döntése, babó beleszólni nem tud, az utóbbi már a magad döntése a saját egészséged felől...nagy különbség!


orvosa válogatja, ki mit javasol, ismerek olyan orvost, aki azt mondja, nyugodtan lehet cigizni is terhesség alatt :)- csak egy példa.


a magadra kötés is megint más, mint a kenguru hordozó, mert teljesen másképp oszlik el a súly...


de hangsúlyozom, ti dolgotok, csak egy vélemény volt az enyém, és még csak azt sem mondom, h MINDEN idejekorán kenguruban hordozott gyermek egész biztos gerincproblémákkal fog küzdeni.

2009. jún. 19. 10:48

20-30 perctől hetente egyszer semmi baja nem lesz!


Én 3 hósan tettem bele először, igaz akkor már szépen tartotta magát. Nem hosszú időre, csak ha olyan helyre mentem ahova babakocsival nem lehet, pl 25 lépcső...stb, és inkább az én gerincem nyögte, mint a gyereké, s a miénk még csak nem is chicco, de nekem nem is a márka volt a fontos hanem h kényelmes legyen a gyereknek és tartsa rendesen. Ebben nem is lehet megfordítani, tehát csak felém fordulva tudom beletenni, de arra a kevés időre amíg benne van tökéletes :)

18. benvik
2009. jún. 19. 10:43
Egy alkalomtól nem hiszem hogy bármi baja lenne, de ennyi idősen én csak "vészhelyzetekre" használnám. A gerincprobléma később fog kijönni, kb iskolás korban. Sajnos tapasztalat 3 kanyarulattal a hátamon:-( A gyártó persze, hogy ajánlja, hiszen el akarja adni:-( Nekem a gyerekorvos leszedte annak az anyukának a fejét, aki kenguruval ment hozzá 4 hónapos kor előtt. De utána is mondta, hogy max 20 percet lehet benne egy nap jól megtámasztva.
2009. jún. 19. 10:42
Ja, 60 centis-lemaradt.
2009. jún. 19. 10:41
Ez jó kérdés. Én vettem egy olyan szütyőszerű kengurut a Brendonban, amikor megszületett a baba. Másfél hónaposan beletettük a picit. Mindannyian sírva fakadtunk, amilyen szerencsétlen pozícióban volt benne. Visszavittem, kicseréltem.Most van egy Chicco. /0 centis a baba, a szemét két oldalt kiveri valami odahajló kütyü, tehát ültetve még szembe sem kényelmes. Egyszer volt fektethető pozícióban. Most várjuk, hogy egyáltalán bele lehet-e tenni valamikor, vagy félévesen már az összecsukható kis kocsiban is megtartja magát. Gondolom van jobb kiképzésű is, vagy a baba nagysága is számít. Kinézetre rémísztő volt, de lehet, a babát nem zavarja.:)
2009. jún. 19. 10:39

nem hiszem itt kezdődik, inkább a számítógép előtti ücsörgés:) kevés mozgás stb. kiskamaszkorban fiatal felnőtt korban!

Biztos a dokim is üzleti érdekből mondta,hogy ha megvan rendesen támasztva akkor nem lehet baja.

És azok is nyilván folyamatos gerincbántalmakkal élnek akik szinte mindig(egész nap) a hordóban az anyjukra kötve nőnek fel(2-3éig ott vannak)pedig nekik nem ortopéd orvos tervezi a hordót csak úgy maguknak vesznek egy darab anyagot s megkötik.

Amúgy meg az anyukának is jót tesz, mozog(terhelve) így egy adag torna letudva! :D

A babák meg nagyon szeretik, az enyém így mindig csöndben volt, a kocsiban fekve folyton ordított,nem szerette.

14. be52089f0e (válaszként erre: 7. - 1f9774333a)
2009. jún. 19. 10:33

Én sem tenném még bele.


Ki ajánlotta, a gyártó?

13. Lilith76 (válaszként erre: 7. - 1f9774333a)
2009. jún. 19. 10:29
na többek között ezért lehet ennyi gerincroblémával megáldott ember, de természetesen mkinek a maga döntése, mibe teszi a gyermekét. valszeg egy alkalomtól valóban nem lesz baja. a gyártónak meg több alkalomtól sem :)).
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook