Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával recept

Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával recept

A Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával hozzávalói:
40 dkg uborka,
2 dl kefir,
2 dl olívaolaj,
só,
1 csokor kapor,
8 szelet gépsonka,
balzsamecet,
citrom.


A Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával elkészítési módja:
Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk és kiszedjük a magházát. A magházat egy edénybe tesszük, ráöntünk 1 dl olívaolajat, hozzáadjuk a kefirt és a megmosott kaprot. Egy csipet sóval és kevés balzsam- ecettel ízesítjük, majd botmixerrel egyneművé keverjük. A friss uborka magja annyira puha, hogy keverés közben teljesen szétmegy, így sűríti és ízesíti is a dresszinget. Az uborkát rézsútosan összevágjuk, tányérokra halmozzuk, nyakon öntjük a kefires-kapros öntettel. A maradék olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük benne a sonkaszeleteket. A salátát a pirított sonkával kínáljuk. Meleg, nyári estéken könnyű vacsorának is tálalhatjuk egy palack könnyű chardonnay társaságában.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook