Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben recept

Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben recept

A Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben hozzávalói:
4 személyre:
30 dkg cukkini
20 dkg mozzarella
8 db bazsalikomlevél
20 dkg vékonyra szelt szélben szárított pármai sonka
20 dkg zöldsaláta
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet


A Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben elkészítési módja:
1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, és szeleteljük (0,5 cm vastagra). A szeleteket sózzuk, és egy órát pihentetjük, utána a sót lemossuk vagy letöröljük. Szárazra töröljük. 2. A mozzarellát lecsöpögtetjük, felszeleteljük. 3. Két szelet cukkini közé egy szelet sajtot és egy bazsalikomlevelet helyezünk, majd a hajszálvékonyra vágott sonkába tekerjük. Minden oldalát borítsuk be sonkával, hogy a sajt ne folyjon ki. 4. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Zöldsalátával tálalhatjuk, melyet olívaolaj és balzsamecet dresszinggel ízesítünk. Hidegen és melegen is egyaránt élvezhető. * Olcsóbb megoldásként pármai sonka helyett jó a házi parasztsonka (sódar) vagy a bacon, és más sajtokkal is tölthetjük (kéksajttal, ementálival, camembert-rel). Tanácsok: * Grillezhetjük is, faszénen vagy platnin sütve, vagy ki is ránthatjuk, akár parmezános bundában, vagy hagyományosan.

* A sült töltött cukkiniket vékonyra leszelve beboríthatunk vele például elősütött csirkemelleket, és szépen összesütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook