Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel recept

Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel hozzávalói:
560 g nyerscsirkemell, bőr nélkül
4 TK növényi olaj
2 EK méz
4 TK zöld rozmaring
2 EK mustár, ha lehetséges Dijoni
1 EK balzsamecet
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt, friss feketebors
600 g répa, esetleg bébirépa
600 g pasztinák, 10 cm hosszú csíkokban
1 finomra kockázott hagyma
3 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagyma
1 EK olivaolaj
2 EK apróra vágott zöldpetrezselyem


A Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel elkészítési módja:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, egy tüzálló edényt kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellt 2 percig a növényi olajban egy serpenyőben minden oldalát megpirítjuk, majd félretesszük. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a rozmaringot és az ecetet, majd sóval, borssal ízesítjük. A sütőpapíron elrendezzük a répát, pasztinákot, hagymát, fokhagymát és a csirkemellet (olivaolajjal lelocsoljuk sütés előtt) majd kb. 40 percig pirítjuk az előmelegített sütőben. A rozmaringos, mustáros szósszal nyakonöntjük, majd további 15 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk pár percig hülni. Jó étvágyat.

WW-seknek: 1 adag 3,5 pont


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook