Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A szív üzenete nem a dobbanás,hanem a dobbanások közötti időtlen csend.A szív kapui csak a xsendben nyílnak meg."
/Bigelbauer Pál/
"Aki sohasem kóstol keserűt,nem is érdemel édeset."
/Horatius/
"Soha ne ess kétségbe,mert a vonuló felhők fölött mindig kék az ég."
/Herczeg J./
"Ahol nagy a szeretet,ott mindig történnek csodák."
/Willa Cather/
Még hiszek abban, ami nincs.
Még hiszek abban, ami jó.
Hogy betéved és elvarázsol
váratlan a nem-várható.
A Napfényt is sötét, hideg napokon tudjuk igazán értékelni. A közelséget is akkor értékeled, ha már volt távol is. És a jelenléte is akkor válik igazi értékké, ha már egyszer is hiányzott. Minden jót a rossz ismeretében értékelünk. Minden a rossztól válik jóvá.
Csitáry-Hock Tamás
Lehetetlennek tartja, hogy Isten végtelen, hogy nincsenek részei?
- Igen.
- Akkor most mutatok magának valamit, ami végtelen, és ugyanakkor oszthatatlan. Egy olyan pont, amely mindenütt végtelen sebességgel mozog; ez a pont ugyanis mindenütt egy, de mindenütt oszthatatlan egészként van jelen. Ez az imént maga által lehetetlennek vélt természetes tény legyen annak a bizonyítéka, hogy létezhetnek más hasonlók is, csak még nem ismeri őket. Ne azt a következtetést vonja hát le tanulmányaiból, hogy nincs több tanulnivalója; hanem azt, hogy még végtelen sokat kell megtudnia.
A végtelen mozgás, a mindent betöltő pont, a nyugalom mozzanata: oszthatatlan és végtelen, mennyiség nélküli végtelen.
Blaise Pascal
"Voltam magamnak,
vagyok Neked!
Kerestem álmokat,
találtam Veled!
Most vagyunk Ketten!
Neked, Nekem!"
(?)
Fogadd el a sors akaratát, és szeresd azokat, akiket a sors az utadba vezérel, mégpedig teljes szívedből!
Marcus Aurelius
Legyen is áldott, aki az álmot feltalálta, mert ez a köpönyeg minden emberi gondot betakar, ez az eledel csillapítja az éhséget, ez az ital oltja a szomjúságot, ez a tűz fölmelegíti a hideget, ez a hideg lehűti a forróságot, szóval az álom olyan pénz, hogy mindent meg lehet venni vele, oly mérőserpenyő és súly, hogy egyenlővé teszi a pásztort a királlyal, az együgyűt az okossal. Csak egy rossz van az álomban, hogy amint hallottam, a halálhoz hasonlít, mert a halott meg az alvó között igen kevés a különbség.
Miguel de Cervantes
Mivel szegény vagyok, álmom van csupán,
Álmaim lábad elé terítem
Finoman lépj, álmaimon gázolsz.
William Butler Yeats
Több embert ismerek, akinek szárnya van - igenis szárnya. Csak nem szoktak erről beszélni, nem is lenne helyénvaló. Még viselni is csak rejtve szokták, zakó, kabát vagy blúz alatt. Elvégre nem lehet fedetlen szárnyakkal villamosra szállni, még akkor se, ha nincsen tábla, amely kimondaná: "Szárnyakkal felszállni tilos!"
(Ancsel Éva)
Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát - talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.
Stephen King
Tudod, amikor mosolyogsz, az egész világ sokkal jobb hely, mint egyébként.
Nicholas Sparks
Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.
Csernus Imre
HARCOLJ
Ha úgy érzed az erőd elfogy,
lelked elgyengült már,
akkor állj talpra hogy megbecsüljön a világ,
nem szabad hogy csüggedj a harc megy tovább,
csak az utadban észrevettél egy akadályt.
Ha úgy érzed erőd elfogy,
s nem akarsz küzdeni már,
akkor állj fel és harcolj tovább,
mert ha nem harcolsz átgázolnak rajtad,
s akkor biztos hogy nem leszel győztes a viadalban.
Ha úgy érzed erőd elfogy, sírni akarsz már,
helyette mosolyogj, és ne nézz hátra,
ki tudja mikor kerülsz egy újabb akadályba,
mert küzdened, harcolnod és menned kell tovább,
mert erről szól az egész világ.
A makacs ember soha nem vallja be azt, hogy ő hibázhat, nem hajlandó engedni a negyvennyolcból. Soha. Itt kezdődik az ő személyes tragédiája, mert nincs olyan makacs, akinek a gerincét a sok-sok-sok kudarc le ne darálná.
Csernus Imre
Ha nem lehetsz az enyém, akkor én leszek a tiéd. Vedd el az egész lényemet, vagy egy részét, vagy csak egy darabot, ahogy akarod! Csak akarj engem!
J. R. Ward