Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
56853. Kajati
jan. 30. 18:19

S míg ki szíve nagyot szorongva dobban,

tán ő se tudja, mit is kíván jobban,

a mesét-e vagy azt, hogy ott legyél."


(József Attila)

56852. Pipi57
jan. 30. 09:36
"Sokat és gyakran nevess; szerezd meg az okos emberek elismerését, a gyerekek szeretetét; érdemeld ki azok dicséretét, akik őszintén mernek kritizálni téged; viseld, ha becsapnak téged a hazug barátok; értékeld a szépséget, s a dolgokban mindig a legjobbat találd meg; mindig azon igyekezz, hogy egy picit jobbíts a világon, s ha egyetlen emberen segítettél akkor már elégedetten élheted világod."
56851. Pipi57
jan. 30. 07:39

'A legszebb pillanatok ott vannak előttünk, minden egyes nap. Körbevesznek, meghatároznak - ha hagyjuk, ha észrevesszük, ha megengedjük nekik, hogy jöjjenek. Áramolnak ők, nem kell kérni. Jön minden, csak hagyni kell, és nem elvárni. Nem akarni, nem követelőzni, élvezni azt, amit kapsz.'

~ Oravecz Nóra

56850. Pipi57
jan. 30. 07:38

Találd meg a fényt ...


Hunyd le a szemed éld az álmod,

Azzal sose törődj, mit mondanak mások.

Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,

Magadnak választod, amit választottál.

Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,

A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.

Találd meg a fényt a fekete éjben,

A boldogságot a boldogtalan létben.

A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,

Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.

Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,

Így lehet akár egy percből is örökkévalóság.

~ Ismeretlen

56849. Pipi57
jan. 30. 07:38

"A hold udvara csalogat... csak tekintetem küldöm,

még álmaim között időzöm idelenn a földön.

Egy gyönyörű kék bolygón, amin fájdalmas néha élni,

de eltűnik a hold... és a nap újra hagy remélni."

~ Léria Dipán

56848. Pipi57
jan. 30. 07:37

“Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben,

így hangzana: “Köszönöm”,

az is elegendő lenne.”

~ Meister Eckhart

56847. Pipi57
jan. 30. 07:36

'Ne szomorkodj, ha valami szépet csinálsz, és senki sem veszi észre.

A Nap is minden reggel csodálatos előadást tart, pedig a közönség nagy része alszik.'

~John Lennon

56846. Emy 35
jan. 30. 06:09

Van egy mindenek fölött álló elementum, aki ura a józan észnek, győzedelmes ellenfele a logikának, zsarnoka a királyoknak és a népeknek, aki életet ad és elvesz, és nem osztogat kegyelmeket, – aki előtt a mathesis nem tudomány: sokszorozza a semmit a semmivel, s lesz belőle minden; aki előtt az erő nem hatalom, s az igazság nem törvény; aki teremti a bűnt és az erényt, s nem ismer különbséget a kettő között. E világbontó, világfenntartó elementum neve: a szerelem."

(Jókai Mór)

56845. Kajati
jan. 29. 18:17
Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért. Sophia Loren
jan. 29. 15:21
Élek, ahogy élek. De inkább szabadon, mint sodródva. (Harrison Fawcett)
56843. Pipi57
jan. 29. 11:40

"Megkérdezted, milyen vagyok !?

Romantikus. Nem kicsit, nagyon az vagyok ,mert szeretek álmodozni, illuziókban ringatni önmagam. Nem kicsit, nagyon vagyok őrült, mert előbb-utóbb valóra is váltom az álmokat. Szerelmes típus, mert nagyon tudok szeretni, nem bírom a magányt. Kicsit szomorú, mert csalódtam is már, nem egyszer, nem kétszer, de nagyon erős is, mert valahányszor talpra tudok állni...

Nem csak egy test vagyok, amelynek szíve, lelke van, hanem lélek, aminek van egy megtestesült látható, tapintható része. Vannak dolgok, amiket elhibáztam, ....és

vannak dolgok amiket már meg is bántam, hogy megtettem, ugyanakkor nem változtatnék rajtuk, mert az már nem Én lennék. A hibáim csak mások számára jelentenek hibát, döntéseimet mindig megfontoltan hozom meg. Ez vagyok. Ennek ellenére meghallgatom mások tanácsait, de a döntéseket Én hozom meg még akkor is, ha nem éppen a legmegfelelőbbek.

Én mindig egy álmodozó maradok, pedig már rég tudom, hogy az élet kegyetlensége az összes álmomat romba fogja dönteni, de ismét képes vagyok őrülten álmodozni. Mégis remélem, hogy a legjobban őrzött álmaim valóra válnak, és lesznek még szép napjaim. Ez ad ahhoz erőt, hogy megtaláljam a boldogságot, megtaláljam végre a kiutat, tudjak ismét szeretni valakit, aki nem ver át, aki legalább nekem nem hazudik, akinek fontos vagyok, aki mellett embernek érezhetem magam....

Egyébként meg az én életem, az én sorsom, ha bármi baj van, ha semmi sem sikerül, valahogy csak megoldom, mert az élet nem állhat meg!

Nem várok nagy csodákat az élettől, csak szeretnék valakit, akinek nem kell megmagyarázni mindent, mert anélkül is megérti, mit miért teszek.Szükségem van valakire, akinek egyetlen vagyok, aki tisztel, akinek tökéletes vagyok a hibáimmal együtt, aki szeret, aki megbecsül, akiben megbízhatok és aki nem akar elveszíteni sohasem!

Azt hiszem, nem az én igényeim magasak, hanem a választék minősége alacsony!!!

Ha nem tudsz velem bánni a legrosszabb formámban, akkor rohadtul nem érdemelsz meg, mikor a legjobb vagyok..."

56842. Pipi57
jan. 29. 11:38

"Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz."

Charles Dickens

56841. Pipi57
jan. 29. 11:37

"Az álmok valóra is válhatnak, különben a természet nem ösztönözne bennünket arra, hogy álmodjunk."

John Hoyer Updike

56840. Pipi57
jan. 29. 11:37

"Élj jól becsületes életet, így amikor öreg leszel, és felidézed az emlékeidet, képes leszel másodszor is élvezni azokat."

H. Jackson Brown

56839. Emy 35
jan. 29. 06:08

Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami. ...S ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? S aztán, ha megtaláltad, mit mondjál neki?... És mégis várod."

(Márai Sándor

56838. Kajati
jan. 28. 18:06

A Napfényt is sötét, hideg napokon tudjuk igazán értékelni. A közelséget is akkor értékeled, ha már volt távol is. És a jelenléte is akkor válik igazi értékké, ha már egyszer is hiányzott. Minden jót a rossz ismeretében értékelünk. Minden a rossztól válik jóvá.

Csitáry-Hock Tamás

56837. Kajati
jan. 28. 17:48
Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy huzamosabb időn át haragudjunk az emberekre, és mindent elraktározzunk, ami fáj.
56836. bjudit55 (válaszként erre: 56831. - Pipi57)
jan. 28. 12:57
Köszi megnézem. :)
56835. Kajati
jan. 28. 12:36

Anya csak Nő lehet.

Ez az ő kiváltsága.

Az ő hivatása.

A legszebb és legnehezebb.

A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép.

Mert csak ő ismeri a titkot.

Az anyai szív titkát.

Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.

Csitáry-Hock Tamás

56834. Kajati
jan. 28. 08:40

Néhányan összehúzott szemmel méregetnek, mások megjátsszák az érzéketlen közömböst. Bárcsak beszélhetnék velük...! Megmondanám nekik, hogy nem tudnak annál keményebben ítélkezni felettem, amennyire keményen én ítélem meg a saját tetteimet. Megmondanám nekik, hogy amikor valakire ránéznek, sose tudhatják, mit titkol a világ elől."

Jodi Lynn Picoult

56833. Pipi57
jan. 28. 08:08

"Leperegnek az utolsó könnyek, elfelejtjük, hogy van egy álmunk.

A vonatok indulnak és jönnek, de mi nem tudjuk, hogy kire várunk.

Az első és az utolsó lépés neked fáj, és ez nekem is fáj,

A szívünkben ott lapul az érzés: soha semmi nem lesz ugyanúgy már."


Valami Amerika c. film

56832. Pipi57
jan. 28. 08:06

Minden álomból lehet valóság, s a múlt valóságai lassan elmerülnek az idő és a messzeség álomszerű ködében.

Fekete István

56831. Pipi57
jan. 28. 08:02

"Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."


P.S. I Love You c. film , ma este lesz a TV2-n érdemes megnézni annak is aki látta és annak is aki nem...nagyon szép film...

56830. Pipi57
jan. 28. 07:59

"A boldogság semmi egyéb, csak a jó érzés. A jó közérzés. Az az érzés, hogy érdemes az embernek élni."

Móricz Zsigmond

56829. Pipi57
jan. 28. 07:59

Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád. Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe. Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól. Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.

Oravecz Nóra

56828. Pipi57
jan. 28. 07:59

Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (...) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: "Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam... Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk."

Márai Sándor

56827. Annyka
jan. 28. 05:21

"Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz."


Charles Dickens

56826. Zsókica21
jan. 27. 20:38

"Amíg vannak emlékeink, a tegnap megmarad. Amíg van reményünk a holnap vár ránk. amíg szeretünk , a ma gyönyörű."

(Anonymus)

56825. Kajati
jan. 27. 14:35

A szavak arra valók, hogy tökéletesen mást fejezzenek ki, mint amit közölni szeretnénk. Az érzés a gondolat bennünk ragad, s valami teljesen más hagyja el ajkunk, mint mit érzünk legbelül. Furcsa átok ez, csak egy érintés, mosoly, ölelés törheti meg talán.


V Varga Zoltán

56824. imaginary
jan. 27. 11:19

Senki nem mondhatja meg, kit szeressek. Még én se utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahová akaratom fölér - ez a lelkemnek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhatnak bele semmibe. A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.


Müller Péter

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook