Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
56810. Annyka
jan. 25. 06:37

"A hegedű a maga nyelvén dalol, és hamis lesz tőle minden beszéd."


Anne Rice

56809. cicaaa65
jan. 25. 06:08

Kell, hogy éljen valahol valaki, aki ha feléd nyújtja a kezét, nem hajolsz el ütéstől rettegve, hanem a biztonság ringató érzésével hajthatod le az arcodat a tenyerébe. Akinek erejéből kortyolva érezheted, hogy soha nem történhet semmi rossz veled, mert akit ő szeret, annak nem lehet baja.


Akiben akkora hited van, hogy feléleszti benned a legősibb élni akarást. Aki nem hagyja, hogy partra vetett halként tátogj az érzéketlenség partján, levegőért kapkodva.


Aki föléd magasodva nem nagyságát mutatja neked, hanem óv a széltől, az égető Naptól.

Keresd azt a mellkast, amely nem pökhendi módon feszül a világba, hanem, ha ráhajtod a

fejed, a világ sokkal egyszerűbbnek tűnik! És gyenge nő lehetsz, még akkor is, ha te vagy a világ legelvetemültebb, legkeményebb üzletasszonya.


Meg kell, hogy találd azt az illatot, amelytől nem fordulsz el undorral, hanem megszédülnek tőle a sejtjeid. Amitől a pulzusod az egekbe szökik, a bugyid pedig a bokádig csúszik. Azt az ősi szagot hordó férfit, akitől a hormonjaid vitustáncba kezdenek. Azt az embert, aki olyan biztonságot képes adni, hogy az utolsó leheleteddel is csak annyit mondasz majd: gyönyörű volt, ami megadatott - megérte.


Azt a nyakat keresd, amelybe nemcsak a szeretkezés mámorában tudsz belekapaszkodni és átölelni, de tartozik hozzá gerinc is, ami lehet, hogy korral ugyan görbül, de meg nem törik - sem kívül, sem belül.


Azt a hangot keresd, melyet hallva nem a félelemtől rezzensz össze, nem parancsoló és elnyomó, hanem a legzűrösebb időszakodban is megnyugtat, lecsitítja a hisztidet - és nem hangerővel kompenzálja gyengeségét.


Azt a tekintetet keresd, amely nem villámlik, vagy közömbösen néz rád, hanem amelyben elveszve a béke végtelenségét magadra húzhatod, mint egy meleg takarót, és beleburkolózhatsz.


Azokat a szavakat keresd, amelyek nem sértenek, nem bántanak, hanem égig ér tőlük a nevetésed, ezernyi ránc szalad a szemedtől a füled felé, amiktől a lelkedre rakódott hétköznapi nyúlós problémák lemosódnak. A megértő hallgatást keresd, ne a hideg csendet! Azokat a ki nem mondott szavakat kutasd, amelyek nem korholnak, ha hibázol, ha sírástól remeg a szád.


Azt az ujjbegyet keresd, amely ha feszültnek lát, nem türelmetlenül dobol az asztalon, hanem letörli a könnyedet. Azt keresd, aki nem fogja le a kezedet, ha szállni akarsz, hanem támogatásból, megértésből és szerelemből szárnyakat csinál neked. És ott szurkol neked a partvonalon, ha nekirugaszkodsz az ismeretlennek.


Azt keresd, aki már akkor is hiányzik, ha a keze nyomának melegét még a kilincsen érzed. Aki ismeri a legrosszabb, legnyúzottabb arcod, aki szereti majd az öregedő tested minden ráncát és puhulását.


Azt keresd, aki képes arra a csodára, hogy amikor lehunyod a szemed az ölelésében, akkor látsz csak igazán. Ne istent keress. Ne is szentet. Embert keress. Férfit. Ne érd be kevesebbel!

56808. Emy 35
jan. 25. 06:04

Az igazi hősök azok, akik belebuknak a dolgokba, hibáznak, elesnek, de végül mégis nyertesen kerülnek ki, mert hűek maradnak az elveikhez, a hitükhöz és kötelezettségeikhez.


Kevin Costner

jan. 24. 23:24
"Inkább nem csinálok semmit, és vagyok boldog. Minthogy olyat csináljak , amitől nem." /Míg a jackpot el nem választ/
56806. Cilumiluci
jan. 24. 21:54

Sok ember barátnak látszik - és nem az; sok ember nem látszik barátnak - és mégis az.

Csak a testünk öreg

. A lelkünk időtlen. A szellem csak annyiban mutatja meg korát, hogy egyre több tapasztalatot halmoz fel. A test pedig, szegény, elkopik mellőle.

Ez az élet nagy fricskája.

56805. Kajati
jan. 24. 18:20
"Néha a boldogsághoz nem pénz, siker vagy hatalom kell. Néha a boldogsághoz elegendők a jó barátok, a család, és az egyszerű élet méltósága."
56804. Annyka
jan. 24. 09:39

"Néhányan úgy vélik, az tesz minket erőssé, ha kapaszkodunk valamibe. Pedig néha az, ha elengedjük."


Hermann Hesse

56803. Emy 35
jan. 24. 06:19

Lesznek pillanatok az életedben, amikor az ösztöneid azt súgják majd, tégy meg valamit. Valamit, ami ellentmond minden logikának, ami felborítja a terveidet, és ami mások szemében talán őrültségnek tűnhet. Ha így lesz, tedd meg! Hallgass az ösztöneidre, és felejts el minden mást! Pokolba a logikával, az esélyekkel, a nehézségekkel! Csak vágj bele!


Judith McNaught

56802. Annyka
jan. 23. 06:16

"A kávé illata egyenlő a boldogság illatával."


Anthony Capella

56801. Emy 35
jan. 23. 06:03

Bár egyetlen önazonosságunk van, ez nem jelenti azt, hogy egyetlen elménk lenne: valójában több, egymással versengő késztetés együttese vagyunk. Ha megértjük, hogyan győzedelmeskednek agyunkban bizonyos választási lehetőségek mások fölött, akkor megtanulhatjuk, hogyan hozhatunk jobb döntéseket magunk és a társadalom javára.


David Eagleman

56800. cicaaa65
jan. 23. 06:01

A szeretet az egyetlen, amit nem kell mutatni. Tévedhetetlen jele van, amit behunyt szemmel, szavak és virágok nélkül is azonnal észre lehet venni. A szeretetből ugyanis meleg árad. Nem hideg, nem is perzselő forróság, hanem meleg. Testmeleg. Belépek egy lakásba, és érzem, hogy itt szeretik egymást."


Müller Péter

56799. Lestat85
jan. 22. 20:50
"Jaj azoknak, akik soha nem vesztettek! Ők győztesek sem lesznek soha ebben az életben."
56798. Kajati
jan. 22. 17:49

Ne várj nagy dolgot életedbe,

Kis hópelyhek az örömök,

Szitáló, halk szirom-csodák.

Rajtuk át Isten szól: jövök.

Reményik Sándor

jan. 22. 16:55
Érdekes mikor annyira szeretsz valakit, hogy mindent megteszel érte. Elhagyod a büszkeséged, mert futsz utána. Az önbizalmad, mert úgy érzed sose tetszel neki. Az önbecsülésed, mert hagyod magad porig alázni. És mikor kinyílik a szemed, észreveszed, hogy ez így nem jó. Nehéz helyzet! Mert akármit csinál, vagy nem csinál teljesen mindegy, Szereted…
56796. tumbo (válaszként erre: 56790. - Kajati)
jan. 22. 12:42
nem szeretem a zenét.inkább a csöndet.persze van egy-két kivétel,de ha állandóan szólna a zene,kiszaladnék a világból.
56795. tumbo
jan. 22. 12:40
minden kis dugó megtalálja a maga palackocskáját.Fable,
56794. Cilumiluci
jan. 22. 10:38
"Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is."
56793. Cilumiluci
jan. 22. 10:00

"Az életünkben a dolgoknak megvan a maguk ideje. A maguk helye. A folyamatoknak van elejük, közepük és végük. Magasságuk és mélységük. Az életnek van ritmusa, ciklikussága, súlya és könnyedsége, hossza és rövidsége.

Ha ezt szem elől tévesztjük, úgy kiesünk a realitásból, hogy sosem tudunk igazán jól lenni."

Pál Feri

56792. bjudit55
jan. 22. 09:39
"Meggyőződéseid meghatározzák életed minőségét!" (Andrew Matthews)
56791. Emy 35
jan. 22. 06:10

Ha az ember döntött, akkor már ne morfondírozzon. Tanulmányozni lehet, hogy mit miért és annak mi a következménye. De kell egy határvonal, s nem szabad túlgondolni semmit. Ha az ember eldöntött valamit, ahhoz tartsa is magát.


Hernádi Judit

56790. Kajati
jan. 21. 16:07

"Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken."

Kodály Zoltán

56789. zaks
jan. 21. 11:44

Napi imádság


Drága Uram,

Örömmel vallom neked,hogy e napon eddig

Hibátlan volt viselkedésem.

Nem pletykáltam,siránkoztam,dicsekedtem,

És egyszer sem kaptak verekedésen.


Egyszer sem vesztettem el az önuralmam,

Párommal sem volt beszédem zabolátlan,

Nem hazudtam,sírni se láttak,

És a sorsom átkozva nem kiabáltam.


A mai napon még egyszer sem voltam

Rosszkedvvel sújtott vagy goromba,

Nem voltam önző,hűvös vagy hiú,

S nem szóltam sem gúnyosan,sem locsogva.


De jó Uram,most szükségem van rád,

Drága Uram,most adj nekem erőt,

Segíts rajtam,hogy ágyamból még

Felkelhessek a nap vége előtt.


/John T. Baker/

/Megható történetek c.könyvből idézve/

56788. Kajati
jan. 21. 11:07
" Megtanultam, hogy aki nem keres, annak nem hiányzol és akinek nem hiányzol, az nem szeret. A sors dönti el, hogy ki lép be az életedbe, de Te döntesz arról, hogy ki marad. Az igazság egyszer fáj, de a hazugság újra és újra. Ezért értékeld azokat, akik értékelnek és szeresd tiszta szívből azokat akik viszonozzák..."
56787. Emy 35
jan. 21. 06:12

Minden döntésünk kihat másokra, minden döntésünkkel újrateremtjük a Sorsot.


On Sai

56786. Kajati
jan. 20. 12:52

Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek. Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted. Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat. Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek. Lépteid kövessék belső ritmusodat.

Louise L. Hay: Éld az életed!

56785. zaks
jan. 20. 12:35

" A divat mindig a legreálisabb képet adja egy ország,egy régió,egy időszak társadalmi és gazdasági helyzetéről.Az,hogy az emberek a mindennapjaikban és alkalmakkor mit viselnek,hű tükre annak,hol vagyunk a világban."


/Léber Barbara-divattervező/

56784. Kajati
jan. 20. 10:58
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
56783. Kajati
jan. 20. 08:32

Ne az légy akit felpróbálnak, de nem veszik meg.

Léria Dipán

56782. Kajati
jan. 20. 08:31
„Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek. Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.”
56781. Kajati
jan. 20. 08:30

Mikor a vágyak.....


Mikor a vágyak el múlanak,

de a szeretet lángot mutat,

ne tedd félre ki téged szeret,

nem régen vágyakkal érezted.

A vágyak mezejéről lelépve,

szeressed ki eddig szeretet,

ő az ki érted él és csak szeret,

ha vágyat már annyira kellet.


El jő az idő mikor azt érzed,

először és mindég szereted,

múlnak repülnek el az évek,

és ő,csak a tied hát meg érte.

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook