Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Ne fogadj el semmit igazságnak, ami a szeretet nélkül van. És ne fogadj el semmit szeretetnek, ami az igazság nélkül van!
Edith Stein
"Azoknak a házasságoknak, melyek szerelemböl köttettek, a tévedés az apja és a szükség az anyja."
A jó, öreg Nietzsche ráérzett a dolgok lényegére! :)
Hűségesnek lenni annyi, hogy akkor is gondolok rád, mikor távol vagy, ha megjössz, örülök neked, és nem kérdem, merre jártál. Ha elmész, szomorú vagyok, szomorú, mintha örökre mennél el. Bánatos vagyok, mikor te bánatos vagy, örülök, mikor örülsz, és megpróbállak mindig jókedvre deríteni. És soha, soha nem hagylak el.
Louis de Saint-Marché
Akarom ezeket a gyengéd kezeket és ezt a mosolyt, bár nekem nem kellene akarnom ilyen dolgokat.
Matsuri Hino
"Az igazi álmoknak az akadályok adnak erőt. Máskülönben nem változnak tervekké, hanem csak álmok maradnak. Éppen ez a különbség az álom meg a terv közt. (...) Az álmainkat nem készen kapjuk, lassanként bontakoznak ki, talán végül másként is alakulnak, mint ahogyan megálmodtuk őket..."
Alessandro D`Avenia
Az alábbi Nietzsche-aforizmákon somolygok:
* Alig hinném, hogy a sokat utazott ember bárhol a világon talált volna csúnyább vidékeket, mint az emberi arcban.
* Az öngyilkostól rossz néven veszik rokonai, ha az ö jó hírnevükre való tekintetböl nem maradt életben.
* A görögök, akik legjobban tudták, mi a jó barát, a rokont olyan szóval jelezték, amely a barát szónak szuperlatívusza. Ezt nem tudom magamnak megmagyarázni.
:)
"Nem érdekel, hogy hogyan, de nevetni fogok. Menni fog, mert rohadtul nincs más választásom. Nem kell az a világ, amiben a többség él. Nem kell a megalkuvás, nem kell az unalom, a szürkeség...Nem engedhetem meg magamnak, hogy akár egyszer is kicsússzon a számból, hogy "erre nem vagyok képes" vagy hogy "ehhez nincs elég erőm". Kell lennie. Nincs olyan feladat, ami csak úgy az ölembe huppan én meg ne tudnám megoldani. AZÉRT JÖTT, mert dolgom van vele. Kutyakötelességem megpróbálni a saját erőmet. Mennem kell és csinálni. Felismerni, ha baj van, és keresni a megoldást. Ugyanis VAN. Létezik."
(Oravecz Nóra)
"A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránit könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évnyi ismerettség után... Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket."
Sir Walter Scott
"Az őszinteség sohasem nevetséges, hanem tiszteletreméltó."
(Charlotte Bonte)
Az Úristen tudja, mit csinál, kit hova tesz. Ha mindenki ott maradna, ahova való, az emberek nem esnének minduntalan egymás útjába, s békesség lenne mindenütt.
Wass Albert
*Ő is akar, szüksége van rám, nem akar elveszíteni - ezt mondta.. Mégis mi lett a vége?
Itt állok egyedül, teljesen összetörve.. az egyetlen kérdés,
melyre nem találom a választ az az, hogy miért..? *
"Olyan gyönyörű napnak indult! De akkor jött a szél, és megváltoztatott mindent,
és nem csak a házakat és kerteket, megváltoztak az emberek is. Míg a vihar
tombolt, mindegyikük tanult valamit barátságról, megbocsátásról és
megváltásról, és volt, aki a legkeményebb leckét tanulta meg: hogy az
élet mindig törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan."
Ment az úton csöndben, és vissza se nézett, felejteni tudott, lelkem porig égett.
Leesett a földre, jéggé dermedt könnyem, tudom, már nem látom, felejtsem el könnyen.
Bezártam most szívem, arany a koporsó, akit én szerettem... Ő volt az utolsó.'
Bizonytalan vagyok..
Én, a mindig életerős lány..
Most jött el a perc, amikor nem bírom már tovább..
Tudod, a legjobb dolog amit tehetsz ilyenkor, a menekülés.
De én még menekülni sem bírok.. tudom bárhol is vagyok,
előle úgysem tudnék elmenekülni. Ő az, aki mindenhol ott van.
Ő az, akit minden erőmmel próbálok elfelejteni, kitépni a szívemből.
De sajnos ez lehetetlen.
Ahogy erősködöm, annál rosszabb
Sőt, nemhogy elfelejteném, ábrándozom is róla.
De hát mi mást tehetnék, ha egyszer szeretem?
Nem mondhatom a szívemnek hogy; szív, ne szeresd, engedd már el őt.
Hisz ez reménytelen.
Kitépnélek a szívemből, de félek, hogy elvéreznék.
Azt hiszem.. ezt hívják reménytelen szerelemnek..
Naív voltam.Azt hittem,hogy nem komoly,hogy az érzések elmulnak.Nemgondoltam volna,hogy fájni fog...De amikor kimondta,akkor bevallom összeomlottam...életemben elöször nemtudtam mit mondani,nemjött ki hang a torkomon.Vérzett a szívem, darabokban volt.összetört.Tudtam,hogy egyszer eljön ez a pillanat, de hiába készültem rá, mégis váratlanul ért...
De egy dolgot alaposan megtanultam - és ez a tudás átitatott a csontom velejéig, a fejem búbjától a sarkamig, üres mellkasom legmélyéig -, hogy a szerelem hatalmat ad a másiknak, hogy összetörjön...
Amit a fényben láttál, arra a sötétben is emlékszel majd. Reménységet akarok lopni a szívedbe, ahogyan Prométheusz lopott tüzet az istenektől az embereknek. Meg akarlak tanítani tüzet gyújtani a bensődben, a gondolkodó szívedben. Fáklyaként vezet majd a labirintusban.
Kornis Mihály
Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek.
Ismeretlen
Az a legcsodálatosabb az életben, ha rátalálunk arra az emberre, akivel a kapcsolatunk az évek múlásával folyamatosan mélyül, szépül és örömmel telik meg. A szerelemnek ez a bensősége két ember között a legbámulatosabb jelenség, isteni véletlen.
Hugh Seymour Walpole
A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig, mint az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa a lényeg.
Abraham Lincoln
ez lesz az esküvői meghívónkon..ezt választottuk.
Két szív, ha csendben összeér,
egymással dallamot cserél.
Úgy érzi, végre szebben él,
ha két szív, a csendben összeér.
Két szív, ha csendben összeér,
hálás lesz végre mindenért.
Nincs érzés mely ezzel felér,
s úgy kell, mint egy falat kenyér!
Mit kell hát tenned, mindezért?
Adj hálát múló percekért,
a rád nyíló tekintetért,
mikor szívetek összeért…