Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A szeretet nem egy személy kizárólagos szeretete, hanem olyan lelkiállapot, amelyben készek vagyunk mindent szeretni; az az állapot, amelyben felismerhetjük lelkünk valós eredetét."
/Tolsztoj/
Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."
/Hemingway/
A könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek, de van egy rossz hírem: a könnyebb úton soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak.
Csernus Imre
Ady Endre: Elfogyni az ölelésben
"Szájon, mellen, karban, kézben,
Csókban tapadva, átkosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom.
Epében, könnyben és mézben,
Halálosan, tudatosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom.
Ilyen nagy, halk, lelki vészben
Legyek mint csontváz, víg halott.
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom."
„Az élet kanyargós útvesztőin
a szülői kéz vezetett.
S mikor én ezt elengedtem
Megfogtam a tiedet.
Mert úgy az élet mindig szomorú és hideg,
Ha örömödet, bánatodat elmondani nincs kinek.
Ezért soha ne hagyj el,
Mindig a szíveddel vezess.
És ehhez a legfontosabb, hogy mindig nagyon szeress.
" Kifeszült bennem az idő húrja,
Boldogan repülök vissza a múltba,
Gondtalan gyermekkoromba,
Mikor még nem kötött semmi sem gúzsba,
Mikor még nem feküdt mellkasomon az élet mázsás súlya,
Mikor még az ördög nem mart elevenen a húsomba,
S olyan voltam, mint a frissen nyíló, harmatos rózsa,
Isten csókjától üde kis múzsa,
Aki még szemében az isteni fényt hordozza,
Kinek lelke olyan tiszta, mint a hó,
Kinek angyali arca örökké mosolygós,
Olyan igazán gyermeki,
Ártatlan, őszinte, szeretettel, de legfőképpen ÉLETTEL teli. ..."...
.../ Mihalik Anikó /.
Márai Sándor
És mégis, ma is, így is, örökké, mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! Mennyit ad, milyen gazdag vagyok, milyen megajándékozott, micsoda bőség, minden napszakban, minden pillanatban! Ajándék ez, csodálatos ajándék. A földig hajlok, úgy köszönöm meg.
"...ám az ember igazán csak álmában szabad,
így van ez rég, s örökre így marad"
"Szeretni nem szégyen, nem is dicsőség, nem függ nemtől, csak igentől, korhoz kötve sincsen, benned van, vagy nincsen. A szeretet nem bűn, nem is gyászol, viszed magaddal, bárki is vagy, bárhol. Tőled kel életre és nem kér cserébe semmit, éld meg a pillanatban, mindössze ennyit. És ott is ott van, hol nem várod, és ott is él, hol nem látod. Így ne ott keresd, hol látszatra nincsen, mert egy helyen van, és az a minden."
Bogdola Róber
A jószándékú embereknek nincs szükségük törvényekre, hogy felelősséggel cselekedjenek az életükben. A többiek pedig mindig meg fogják találni a módját, hogy elkerüljék a törvényt.
(Platón)
Ha emberekkel van dolgunk, sose feledjük el, hogy nem logikus lényekkel van dolgunk. Érzelmi lények vagyunk, akikben hemzsegnek az előítéletek, és akiket büszkeség és hiúság kormányoz.
Dale Carnegie
Az otthon nem az, ahol laksz, hanem ahol megértenek.
Christian Morgenstern
"Egy szó mi nem szól csak ott hallgat bent.
Volt ami volt, nincs zaj van csend.
Egy szó ami szól, de nem értem meg..."