Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

50077. barai (válaszként erre: 50076. - Cilumiluci)
2015. aug. 30. 18:22
Igaz :)
50076. Cilumiluci
2015. aug. 30. 17:25

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Eric Knight

50075. turkkati
2015. aug. 30. 12:19

"Sokan azt mondják: depresszió nincs, csak igazlátás. Vagyis hogy ez a reális látásmód. Én pedig azt mondom, hogy a depresszió nem más, mint „a szív szemének” vaksága – vagyis a szeretet hiánya."

Müller Péter

2015. aug. 30. 08:15

Félelmetes, hogy az ember nap mint nap mennyi érzést legyőz, visszafolyt, elhallgat, eltitkol, eltakar.

S minden kimondatlan szó lelkünk súlyát nehezíti, és minden könnycsepp kicsit könnyít rajta.

Bármilyen érzések is kavarognak bennünk az arcunkra van írva, a szemünkben tükröződik, az apró ráncainkban meghúzódnak, minden ránk van írva.

A tekintet elárulja a kételkedést, a boldogságot, kételyeket, a félelmet, a vágyakozást, a szomorúságot, a reménytelenséget, a titkokat. Hiába az álcázó mosoly.

/Vándor Lélek foszlányok/

50073. bd8f0b56fe
2015. aug. 29. 18:24

Jó dolog gazdagnak lenni, és jó dolog erősnek lenni, de sokkal jobb dolog, amikor sok barátja van az embernek.

Euripidész

50072. Cilumiluci
2015. aug. 29. 17:05

"Ha barát kell, a legjobb leszek. Ha magányra vágysz, én a csönd leszek. És ember leszek, mert emberre vágysz: ki szeret, ki elfogad, s kit igaznak látsz."

Charles Dickens

2015. aug. 28. 22:29

A szeretet hangja muzsika: ajándék a léleknek, felüdülés a szellemnek, megkönnyebbedés a szívnek. Ez a szó: szeretet - élettel teli valóság; segít feloldani és feloldódni; megérteni és megértetni; megtartani és elengedni.

Hioszi Tatiosz

50070. Cilumiluci
2015. aug. 28. 21:32

Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, de amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem...!

Voltaire

50069. 0c7adf8ee7
2015. aug. 28. 09:55

Görög mese a barátságról

Az ókori Görögországban Szókratészt nagy becsben tartották tudása miatt. Egy nap egy ismerősével futott össze az utcán, aki azt mondta:

-Szókratész, akarod tudni, hogy mit hallottam a legjobb barátodról?

-Várj egy pillanatot! - válaszolt Szókratész.

- Mielőtt bármit mondanál, szeretném, ha megfelelnél három kérdésre.

Ezt hívják a tripla szűrőnek. Az első szűrő az Igazság. Teljesen megbizonyosodtál arról, hogy amit mondani akarsz igaz?

-Nem. - Válaszolta az ember. - Éppenséggel csak hallottam róla, és ...

-Rendben, szóval nem igazán vagy biztos benne, hogy igaz-e vagy nem.

Most próbáljuk meg a második szűrőt, a Jóság szűrőjét: az, amit mondani akarsz a barátomról, valami jó dolog?

-Nem, épp ellenkezőleg...

-Szóval - folytatta Szókratész - valami rosszat akarsz mondani róla, de nem vagy benne biztos, hogy igaz.

- Semmi baj, a harmadik szűrő még vissza van: a Hasznosság.

Amit mondani akarsz a barátomról, az hasznos lesz nekem?

-Nem igazán.

-Nos - vonta le a következtetést Szókratész - ha mondani akarsz nekem valamit, ami nem igaz, nem jó és nem is hasznos, miért mondanád el egyáltalán?

Ezért volt Szókratész egy nagyszerű filozófus és ezért tartották igen nagy becsben.

50068. 0c7adf8ee7
2015. aug. 27. 20:31
"Ha egy nônek rossz napja van, hidd el, neked is az lesz!"
2015. aug. 27. 18:16

A Tükör törvényei:

1; Minden, amit a másikban kritizálok - ami ellen harcolok -, az bennem van.

2; Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál - és azt sértőnek találom -, az nincs feldolgozva bennem.

3; Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni - és, ha ez engem nem sért -, akkor az az Ő feldolgozatlan problémájuk, tökéletlenségük, melyet rám vetítenek, mert nem tudnak szembenézni vele önmagukban.

4; Minden, amit én a másikban szeretek, az bennem is megvan, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

"Ha azt gondolod, hogy minden valaki más hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Amikor rájössz, hogy minden Önmagadból ered, akkor megismered mind a békét, mind az örömöt."

(Dalai Láma)

És milyen igaz!

50066. 2fc29a6012
2015. aug. 27. 17:14

Az élet különös. Soha nem lehet tudni, kire milyen sors vár, hogy egy átlagos nap végén mi következik be.

Martina Cole

50065. 16b5d6ae34
2015. aug. 27. 14:55

Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember.

-Dosztojevszkij-

50064. Cilumiluci
2015. aug. 27. 14:08
"Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.
50063. sz.julia
2015. aug. 27. 12:56
Dan Millman: Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz; ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz; sőt ha pontosan azt kapod meg, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké...
50062. 2fc29a6012
2015. aug. 27. 11:14
A bánat,mint egy nagy óceán.Mély sötét és nagyobb mindannyiuknál.A fájdalom pedig mint egy tolvaj az éjszakában...csendes,kitartó,igazságtalan...egyre fogy a hittől,az időtől és a szeretettől.
50061. Cilumiluci
2015. aug. 27. 09:24
"Mindig lesznek személyek, akiknek nem fog tetszeni az, aki vagy, amit teszel. Akik másként és jobban csinálnák a helyedben. Akik tudják, hogy kellene élned, mit kellene érezned. Akik mást látnak a tetteidben, mást hallanak ki a szavaidból, másként ítélnek meg. Megfelelni mindenkinek nem lehet és nem is kell. Hisz életed legfőbb bírálója csak te magad lehetsz. Amíg tetteid során a jó szándék vezérel, amíg mondanivalód igazat szól, ha szíved szava szerint élsz, addig nem számít, hogy mások kinek látnak. Ha magadba tekintesz úgy is tudod ki vagy."
50060. Cilumiluci
2015. aug. 27. 08:28
"Harmóniát csak olyan lélek tud maga körül teremteni, aki magában már megteremtette." (Müller Péter)
50059. Boyocka
2015. aug. 26. 22:53

" Néha nehezebb nem tenni semmit amikor az elme dolgozik, mint tenni azért a lehetetlen célért, amiben rajtad kívül senki más nem hisz..."

Saját kreálmány:)

50058. Cilumiluci
2015. aug. 26. 20:33

Mindenkinek alanyi joga,hogy hülye legyen...

és sokan élnek is vele rendesen.

50057. Cilumiluci
2015. aug. 26. 08:15
" Tegyél róla,hogy minden nap számítson,mert a lehetőséget sohasem kapod vissza."
2015. aug. 25. 22:11

Álmunkban néha egy egészen más világ is megmutatkozik, egy élettel és tarkasággal teli világ. Éppen a nagyon beszűkült környezetben élő, mások által befolyásolt és szorongatott embereknél tárul fel olyan távlat, amelyben az álmodó szabadnak és fantáziadúsnak érzi magát. Az álom így mutatja meg nekünk a belső kincset, melyet tőlünk senki nem rabolhat el.

Anselm Grün

50055. 0c7adf8ee7
2015. aug. 25. 21:58

Christina Rosetti

Emlékezz

Emlékezz rám, ha tőled messze-messze

a hallgatag országba érkezem,

s nem foghatod meg többet a kezem,

és nem fordulhatok el tévedezve.

Emlékezz rám, ha majd magad leszesz te,

s nem szólsz jövőnkről, úgy, mint rendesen:

csak emlékezz és értsd meg, kedvesem,

késő tanács, imádság, minden eszme.

De ha felejtesz, s aztán valahogy

emlékezel reám, ne búslakodj,

mert hogyha Éj s Romlás a szenvedélyt

nem ölte meg, mely hajdan bennem élt,

százszorta jobb, hogy mosolyogj s felejts,

semmint emlékezz és egy könnyet ejts.

Kosztolányi Dezső fordítása

50054. **sue**
2015. aug. 25. 14:29

"Ne csak élni hagyjuk egymást, segítsük élni a másikat, hogy a maga útját járhassa, még akkor is, ha ez az út éppen tőlünk elvezet. Tanuljunk meg lemondani arról, hogy minden úgy történjék, ahogyan elgondoljuk és ahogyan szeretnénk. Amíg ezekre nem vagyunk képesek, nem tudunk bensőségesen ünnepelni, mert állandó csalódottságot élünk meg amiatt, hogy a világ nem olyan tökéletes, mint amilyennek megálmodtuk."

(Simon András)

50053. d72c7086ec
2015. aug. 24. 23:15
A nemes lélek kifordítva is ugyanaz.
2015. aug. 24. 22:23

A kiejtett szó gyakran olyan, mint az eldobott kő, többet vissza nem fogható, és a repülés irányán már változtatni nem lehet.

Móricz Zsigmond

50051. 16b5d6ae34
2015. aug. 24. 22:01

Adj szót a fájdalomnak; a bánat, amely nem beszél, addig szorítja a megterhelt szívet, amíg az megszakad.

William Shakespeare

50050. barai (válaszként erre: 50049. - Cilumiluci)
2015. aug. 24. 11:57
Igenis :)))
50049. Cilumiluci
2015. aug. 24. 07:27

Tanulj a tegnapból, éld a mát és reménykedj a holnapban.

Albert Einstein

50048. turkkati
2015. aug. 24. 06:57

Erdős Olga: Kopogtatás nélkül

Tudom, a tűzzel játszom,

hisz kopogtatás nélkül jöttem.

De már késő, bent vagyok -

az életedben.

Féltve őrzött múltad

kongva

üvöltik utánam

az elhagyott termek.

Lépteim visszhangja áruló jel,

a kulcs maga.

De még nem tudom,

mit rejt a hetedik szoba.

Ujjam végigfut a porlepte asztalon:

sorokat írok, talán egy verset.

A jelenben hagyott üzenet.

Még egy fahasáb a parázsra,

aztán megyek, és újra álmodom,

ami volt, és ami lesz - veled.

Mert nélküled nincs varázsa

se a mának, se semminek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook