Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Ha valakit a szépségéért szeretsz, akkor az nem szerelem, csak vágy.
Ha valakit az intelligenciájáért szeretsz, akkor az nem szerelem, hanem dicsőítés.
Ha valakit azért szeretsz, mert gazdag, az sem szerelem, hanem érdek.
Ha szeretsz valakit és nem tudod megmondani miért, na az az igaz szerelem."
A sokat próbált, az élet kalapácsával keményre kovácsolt ember sosem közlékeny. Nem szereti, ha avatatlanok belekíváncsiskodnak emlékeinek lakatra zárt lomtárába. Közismert dolog, hogy minél többet látott valaki, annál kevesebbet beszél róla, a bőbeszédűnek viszont legkevesebb a mondanivalója.
Széchenyi Zsigmond
"- Egyes emberekből a hó nagyon sajátos érzéseket vált ki. Egyesek szeretik: tiszta és érintetlen, mint egy tiszta lap, vagy egy újrakezdés. Másoknak ijesztő: hideg, csendes és elszigetel. Te mire gondolsz, mikor a havat nézed?
- Hogy nekem kell ellapátolnom."
Sense8
Megszépül minden, ha valakié.
Be szép egy kiskert, ha valakié!
Be szép egy asszony, ha valakié!
Be szép a szívünk, hogyha szeretik!
Be szép az ország, hogyha szeretik!
Megszépül minden, hogyha szeretik!
(Mécs László)
"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is."
~Vekerdy Tamás
"Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha."
Szabó Magda
"Legyen időd a boldogságra!
Az idő nem gyorsforgalmi út a bölcső és a koporsó között, hanem parkolóhely a Nap alatt."
Phil Bosmans
"Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani."
Platón
Nem tudja becsülni a szerencsét, ki nem volt soha szerencsétlen.
/x.y./
"Hiszek a csodákban, mert látom őket, minden áldott nap. Varázslatot a mosolyokban, megvalósult lehetetleneket, körbevesznek, boldoggá tesznek, erősebbé, hisz megadják a reményt, hogy bizony ami egyszer volt, amit már átéltem, bármikor visszajöhet."
/Oravecz Nóra/
Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.
Hérakleitosz
Az ember véges számú esélyt kap arra, hogy újrakezdhessen valamit ebben az életben, véges számú esélyt, hogy ha a múltján nem is, de a jövőjén változtasson.
Sarah Dessen
Csak akkor találjuk meg az élet kincseit,ha leereszkedünk a szakadék legmélyére.Ahol összerogysz,ott lapul a kincs.Amit keresel,az éppen abban a barlangban rejlik,ahová félsz belépni.
/Joseph Campbell/
Elrohanni mindenki tud (...) - manapság ez kifejezetten divatos -, de visszakéredzkedni, ahhoz kell csak igazi bátorság.
Minette Walter
Az élet szélsőségekből áll.Az élet ellentétek közötti feszültség.Ha örökké megmaradsz pontosan középen,ez azt jelenti,hogy halott vagy.Ne kerüld a szélsőségeket,de ne is válaszd ki magadnak az egyik szélsőséget!
Amikor a boldogságtól a szomorúság vagy a szomorúságtól a boldogság felé haladsz,pontosan középen részed van egy pillanatnyi tökéletes nyugalomban-élvezd ki ezt is!
/Osho/
Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..
Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat
Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem
Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem
Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..
De csak boldog lenni! Ezen kívül semmi mást nem akartam
Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok
Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..
Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek
Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek
Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét
S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét.
"Szeretetben élni azt jelenti, hogy egymást nemcsak többnek látjuk, de föl is emeljük."
Müller Péter
A nagyzoló ember soha nem szabad igazán, mivel mindig mások csodálatának függvénye, s mert ez a csodálat tulajdonságokhoz, működésekhez és teljesítményekhez kötött, amelyek egy pillanat alatt semmivé válhatnak.
Alice Miller
A szeretet és a gyűlölet nem ellentétesek egymással. A szeretet ellentéte a közönyösség. A gyűlölet szeretet, amely akadályokba ütközött, s ezért az ellentétes oldalára fordult.
-Alexander Sutherland Neill-
"Nem lehet problémát megoldani ugyanazzal a gondolkodásmóddal, mint amivel csináltuk őket."
(Albert Einstein)
"Azt talán sokan elismerik, hogy szükség van önismeretre és józan észre, de csak nagyon kevesen tartják magukra nézve is kötelezően érvényesnek e szükségleteket."
Carl Gustav Jung
Hátrébb kicsit az agarakkal!
Itt aki provokála a másikat, az te vagy.
Kérlek, olvasd el még egyszer a bejegyzésemet, hogy megértsd. Sehol nem írtam le, hogy nem szabad, vagy ne írj szerző nélküli idézetet. Írjál nyugodtan. Ki vagyok én, hogy megmondjam bárkinek is hogy mit csináljon és mit ne?
Csupán annyit írtam, hogy ha az idézetekhez odaírjuk a szerző nevét, azzal megadjuk neki a kellő tiszteletet. Én ezt megteszem, és csak azért mert nem kötelező, még megteheti más is.
Ismétlem, nem szeretnélek utasítani erre, nem is teszem, és kívánom hogy legyen béke a lelkedben.
Mennyire kívánom, mennyire, hogy itt legyél!
Mi vagyunk mi voltaképp`?
Csupán két elveszett lélek,
kik egy akvárium vizében kergetőznek.
Pink Floyd
"A pokolba vezető út is, a legnagyobb jó szándékkal van kikövezve"
Biblia