Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak.
Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép.
Hozd helyre magad naponta.
A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal.
De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."
- Müller Péter
Viharban még mélyebb gyökeret vernek a tölgyek.
George Herbert
"Mindenkinek csak egyvalaki jut, akinek a nevét elkiálthatja a halál pillanatában..."
(Szabó Magda)
Mindenki várja a sült galambot, ahelyett, hogy elindulna. A rossz hír az, hogy az élet nem csönget be. Ha azonban valaki veszi a fáradságot, elindul, és időnként megcsiklandozza az életet itt-ott-amott, akkor az élet válaszolni fog. Vegyék kezükbe az életüket, és induljanak el!
.
Kánya Kata
"A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elnézed a másik ember viselkedését. Csupán azt, hogy nem vagy többé hajlandó magaddal cipelni a hozzá fűződő mérgező érzéseidet és gondolataidat.”
Doreen Virtue
Füst Milán mindig azt mondta, hogy a férfi-nő kapcsolat egy négylábú asztal.
Az első láb, hogy két ember életstílusának közel kell lennie egymáshoz. Nem jó, ha az egyik a meleg tengerekhez vonzódik, a másik viszont síelni szeret, ha az egyik imádja a macskákat, míg a másiknak allergiája van a macskaszőrre. Az kell, hogy hasonlóképpen szeressenek élni.
A második láb, hogy egymást is szeressék. Anélkül nem megy! Ez viszont egy érdekes dolog. Amikor adjunktus voltam az egyetemen, egy este felhívott a professzor, és azt mondta, „Péter, most láttam egy filmet, ami nagyon fontos dologról szól. Találkozik egy férfi és egy nő, és tulajdonképpen nem akarnak egymástól semmit, csak örülnek, hogy a másik a világon van. Nézd meg!” A professzor nagyon okosat’ mondott szerintem. Én azt gondolom, a szeretet ezt jelenti: hogy a másik létezése öröm a számomra.
A harmadik láb: szexuálisan stimmeljenek. Néha beáll egy tragikus helyzet, hogy két ember érzelmileg erősen kötődik egymáshoz, de testileg nem stimmelnek össze. Pedig a dolog valószínűleg enélkül sem fog menni. Sajnos, még a legjobb pszichológus sem tudja meg mondani, hogy a szimpátiák, az antipátiák, az erotikus vonzalmak miből fakadnak, ezeket csak konstatálja az ember.
És a negyedik lába az asztalnak – mondta Milán bácsi, ujját felemelve a nyomaték kedvéért -, hogy a házasság is gazdasági kapcsolat, gyerekek! El ne felejtsétek! Mert olyan csak az olvasókönyvekben van, hogy a nyomor nem öli meg a szerelmet. Megöli.
A férfi-nő kapcsolat tehát egy négylábú asztal, és ha bármelyik lábbal baj van, akkor az asztal döcögni kezd, felborul, összetörik.”
(Popper Péter)
Szeretni és szeretve lenni olyan, mintha kétfelől sütne ránk a Nap. :)
David Viscott
A szerelem... néha nem elég. És a szerelem bizalom nélkül... szerelem egyáltalán? Lehet, hogy csupán testi vonzalom.
.
S. C. Stephens
"A nők olyanok, mint a virágok: ha erőszakkal akarod megnyitni őket, kezedben maradnak a szirmok és a virág meghal. Mert csak a melegségtől nyílnak meg. Mert a szeretet és gyengédség együttese a nap egy nő számára. Egy nő, ha érzi, hogy szeretik, megnyílik, és odaadja az egész világát!"
Fabio Volo
A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha őszinte, akkor ezzel mások visszaélhetnek. Pedig ez nem így van. Ha én őszinte vagyok, és kimondom, ami velem történt, megszabadulok a tehertől. Egy. Kettő: ha valaki ezt így vagy úgy kiferdíti, és elmondja másnak, akkor abból megtudom, hogy valójában milyen ember.
Csernus Imre
"A boldogságról
Boldogság természetesen nincsen abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nő számára egy férfi, vagy egy férfi számára egy nő, s ha egyszer találkoznak, nincs többé félreértés, sem önzés, sem harag, csak örök derű, állandó elégültség, jókedv és egészség. Mintha a boldogság más is lenne, mint vágy az elérhetetlen után!
Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit – a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek.
Márai Sándor: Füveskönyv"
"Kinek azért jut kísértés, hogy ellenálljon neki, kinek azért, hogy meginogjon végre."
Vavyan Fable
Uram, adj türelmet, Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, Amit lehet, és adj bölcsességet, Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.
Assisi Szent Ferenc
Nem létezik a szép, tökéletes világ. A világot meg kell hódítani, méghozzá naponta.
Norbert Potthoff
Rájöttem, hogy az emberi kapcsolatokban nem az a leglényegesebb, hogy mindenben egyetértsünk - hanem hogy képesek vagyunk-e megbeszélni az ellentéteinket.
.
Demi Lovato
"Szeretem azt az embert, aki a bajban is tud mosolyogni,
aki képes erőt meríteni a gyötrelemből, és ez a bátorságában visszatükröződik."
Thomas Paine
Az emberek gyakran különféle szerekkel tompítják a fájdalmukat, de sokkal bátrabb dolog nyitott szemmel keresztülsétálni a tűzön.
.
Demi Lovato
A vágy pillére az elérhetetlenség.
Boldognak lenni oly könnyű,
Hisz ezt akarod , vagy nem ?
De Te szenvedsz, és eltakarod, hogy ez kell.
A dolognak a titka csak annyi,
Hogy nincs jel,hogy mikortól élvezd
Isten ajándékát.
Hát merj örülni, szeretni, táncolni,
Születni,meghalni,
És szállj el !
A barátság és a pénz. Mint az olaj és a víz. Nem jár együtt.
A Keresztapa 3. c. film
"Hinni kell!
Mindegy, hogy miben, hiszen gyarló emberek vagyunk, az igazságot úgysem látjuk. Higgyünk a jóban, a szépségben, s talán minden jóvá és széppé válik, ha őszinte szívvel hiszünk benne."
"Millió dologgal van tele a világ, és ezt látva látni:
ez a boldogság."
Jean Webster
Olvastam :)))
Olvasás tekintetében szinte mindenevő vagyok, mindig olyant olvasok, amit a hangulatom éppen kíván :))
"... nincsen szebb kora az emberiségnek
mint az első ifjúság évei. Azon láncok,
melyek akkor köttetnek, nem szakadnak
el örökké, mert nem a világban kerestünk
még akkor barátokat, hanem a barátjainkban
leltük fel az egész világot."
(Kölcsey Ferenc)
Barátok voltunk, tehát nem pajtások, nem komázó suhancok, nem bajtársak. Barátok voltunk, s nincs semmi az életben, ami kárpótolni tud egy barátságért.
Márai Sándor
Angyalok szerepelnek benne.
Csak egy megérzés volt részemről, hogy nem a Te műfajod:)
Bár, ha olvastad és szeretted az Alkonyat sorozatot, akkor talán ez is belefér:)
“Légy hasonló az égen szálló madárhoz…, aki a törékeny
gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet,
mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében.”
Victor Hugo