Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Szükségünk van a barátokra. Ők az élet nagy salátástáljában, a pirított bacon-kockák.
Sean Covey
Bárki megértheti a barátja szenvedését, de ahhoz nagyon finom természet szükséges, hogy megértse barátja sikerét.
Oscar Wilde
A barátom ismeri a dalt a szívemben és énekel nekem, ha az emlékem megkopik.
Donna Roberts
„Én pillanatnyilag semmit sem tudok. Csak boldogságot érzek, és azt, hogy hozzád tartozom.”
Berkesi András
A félelemmentes élet nem egyszerűen adomány, hanem élethossziglani gyakorlat. Mi magunk különböző személyes stratégiákkal építjük föl ezt a félelemmentes életet, amelyben megbízhatóság és méltóság egyrészről, szolidaritás másrészről párban vannak egymással. Csak autonóm emberek tudnak szolidáris emberek lenni.
Konrád György
˝Nem vagyok olyan hangulatban, hogy bármit is elhatározzak a jövő évre. Inkább megpróbálok arra koncentrálni, hogy csak azzal foglalkozzak, ami igazán fontos. Hogy törődjek azokkal, akiket szeretek.˝
/Josie Silver/
A pillanatok nem vesznek el soha. A legszebb pillanatokból áll össze az a kép, amit Életnek nevezünk.
~ Csitáry-Hock Tamás
A mosoly értéke
Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
….
Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!
Ha tehát meg akarod szerettetni magadat az emberekkel, ez a második szabály: Mosolyogj!
~ Dale Carnegie
"Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet."
~ Noreen Braman
˝Ott van az ajándék. A csomagban. A dobozban. A fa alatt. Nézd csak meg. Bontsd ki. Látod? Látod az ajándékot? Nem. Nem láthatod. Te csak egy tárgyat látsz. Nem az ajándékot. Nem az igazi ajándékot. Mert az láthatatlan. Az igazi ajándék az ajándékban van. Abban, amit látsz, amit kezedben tartasz. Ott van benne. Láthatatlanul. A szeretet, a jószándék, a rádgondolás. Amivel ezt az ajándékot adták neked. Az ajándékban az igazi ajándékot. A szeretetet.˝
/Csitáry-Hock Tamás/
Valóban???:))♥:))♥:)):*:))♥:))
--------------------------------
Egy ember, nap mint nap tanul,
mert hall és lát.!!!!
----" SZERENCSÉRE!!! "----
Felméri, szára mi a fontos!!!:)))
-----------------------------------
Békés - boldog karácsonyt kívánok,
---- " Mindenkinek, &
----kedves-szerető, családjának is!!:))♥---
--------------------------------------------
"Mi dolgunk a világon? küzdeni
Erőnk szerint a legnemesbekért.
Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.
Ha azt kivíttuk a mély sülyedésből
S a szellemharcok tiszta sugaránál
Olyan magasra tettük, mint lehet,
Mondhatjuk, térvén őseink porához:
Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!"
/Vörösmarty Mihály: Gondolatok a könyvtárban/
"Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!"
/Madách Imre: Az ember tragédiája/
"A cél halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga."
/Madách Imre: Az ember tragédiája/
🎶🔔🎶 ❤️
"AZ EMBEREK ÉBRENLÉTÜK PILLANATAIBAN ÉPPEN OLYAN FELEDÉKENYEK ÉS FIGYELMETLENEK AZ IRÁNT, AMI ZAJLIK KÖRÜLÖTTÜK, MINT ALVÁS KÖZBEN. BOLONDOK. BÁR HALLANAK, MÉGIS MINTHA SÜKETEK LENNÉNEK. MINDANNYISZOR, AMIKOR JELEN VANNAK, MÉG SINCSENEK JELEN! NEM SZABADNA ÚGY CSELEKEDNIÜK VAGY BESZÉLNIÜK, MINTHA ALUDNÁNAK KÖZBEN. A FELÉBREDETTEKNEK EGY KÖZÖS VILÁGUK VAN, AZ ALVÓK MINDEGYIKÉNEK VISZONT SAJÁT, KÜLÖN VILÁGA VAN."
/HÉRAKLEITOSZ/
"Ez a legyőzhetetlen erőt adó igazság! A magyarok igazsága Bennetek van, ott, kedves Barátaim, mindannyiótokban ott van, a lelketekbe oltva! Hallgassatok rá! Hirdessétek, cselekedjetek a sugallata szerint! És ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé, és védjétek meg!"
/Orbán Viktor/
[nem politikai célzattal]
˝Aki fel akar törni az égbe, annak hinnie kell a saját csillagában.˝
/Jókai Mór/
˝Bárcsak mindig emlékeznénk rá, hogy a napot azzal kezdjük, hogy hálásak vagyunk az életért, bármilyen nehéznek is tűnjék éppen! Arra, hogy jelen legyünk a szeretteink életében, figyeljünk rájuk, és engedjük, hogy sírjanak, amikor arra van szükségük.˝
/Allison Pataki/
˝Bár jobban hasonlítanának az emberek az állatokra, nem foglalkoznának annyit a múlttal és a jövővel, nem lennének olyan álságosak és színlelők, mert akkor ez a világ is békésebb és talán sokkalta boldogabb hely lehetne.˝
/Elif Safak/
˝Az őszi levelek nem hullanak, hanem repülnek. Ráérősen kószálnak, mert nem lesz több lehetőségük a magasban szárnyalni. Visszaverik a napfényt, kavarognak, vitorláznak, és ide-oda libbennek a széllel.˝
/Delia Owens/
˝A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben testesül meg, jó útra terelheti az életedet.˝
/Paulo Coelho/
Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.
Weöres Sándor: Rongyszőnyeg (127)
Ki minek gondol, az vagyok annak…
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.
S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.