Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
58322. Zsókica21
jún. 13. 11:48

"Lelkünk fájdalmaira a legjobb orvosság az ölelés. Hiszen az nem más, mint a testen keresztül adott finom lelki érintés. Minden egyes ölelés a lelkünknek "felgyógyulás" érzés. Egy ölelés tehát képes arra, hogy megnyugtassa a másik ember lelkét, és boldogabbá tegye az életét."


(Lippai Marianna)

58321. Cilumiluci
jún. 13. 10:30

"Az élet mindig magában rejti a végtelen lehetőséget,

hogy történik valami jó."

58320. Cilumiluci
jún. 13. 08:41

"Szeresd az embereket, és bocsáss meg nekik, amikor csak teheted

-- mert megbocsátani nagy dolog, ha nem a legnagyobb. "(Seneca)

jún. 13. 08:18

Az ember él egy ember mellett, s nem tud róla sokáig semmit. Egy napon megérzi, hogy nincs már hozzá semmi köze.


Márai Sándor

58318. Cilumiluci
jún. 13. 08:09

"Szép csöndben megöregedni nem szánalomra méltó állapot, kihullanak belőlünk a tört cserepek, a sok rendetlen részlet, mindinkább együvé látjuk a világot, és lehet, hogy egyszer majd békés harmóniák ringatják el a szívünket, amely annyi bánatot őrzött, és annyi szép ígéretben csalódott."

Kassák Lajos

58317. Pipi57
jún. 13. 08:03

"Felkeltem ma reggel, és végre rájöttem, bármit teszek vagy mondok, nem tudom megváltoztatni a múltat vagy az érzéseimet. És nem is próbálom. Kész vagyok arra, hogy tovább lépjek."


Greek, a szövetség c. film

jún. 13. 06:31

"A szeretet nagy úr, de ha nem viszonozzák, csak szenvedés. Lépj, ne ragaszkodj a múlthoz, ahhoz, ami egyszerűen nem megy, mert másképp rosszul fogod érezni magad. Tudd elfogadni, ha valaminek vége van. Hiszen minden csak addig tart, ameddig téged szolgál."


Oravecz Nórw

58315. Cilumiluci
jún. 12. 21:46

"A szépben mindig van valami megdöbbentő és szokatlan, valami ünnepi és korlátlan."


Kosztolányi Dezső

58314. Cilumiluci
jún. 12. 21:35

"A kutyák talán azért várnak türelmesen...mert tudják,hogy az élet sokszor annak szebb,aki vár...és nem annak aki tovább robog."


(Léria Dipán)


Sajnos engem már nem vár :(

58313. Cilumiluci
jún. 12. 21:32
Előbb-utóbb mindenkire kisüt a nap.
58312. Cilumiluci
jún. 12. 21:25
„Az a támasz, amelyet az ember az életben a leggyakrabban használ, a remény.”
58311. Cilumiluci
jún. 12. 21:14

„Előfordul, hogy már nem tudunk együtt repülni a társunkkal. Van, hogy előtte vagy mögötte haladunk, vagy egyszerűen csak megsérült a szárnyunk és hagynunk kell őt egyedül repülni tovább.

Viszont nem az a megoldás, hogy sunyiban egy másik madárkával kezdjük csipegetni az elemózsiát, míg a másik küszködve csapkodja a szárnyait.

Az őszinteség nem kerül semmibe.

Sokszor fáj, sokszor kellemetlen, de még így is a legtisztább és legfelemelőbb érzés, ami a felhők fölé repíthet.”

58310. gabikka
jún. 12. 21:01

A mosoly értéke


" Semmibe se kerül, de sokat ad.

Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.

Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.

Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.

Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.

....

Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!

Ha tehát meg akarod szerettetni magadat az emberekkel, ez a második szabály: Mosolyogj !"


(Dale Carnegie: Sikerkalauz

58309. Cilumiluci
jún. 12. 20:50

Egész életünk során egyedül vagyunk. Egyedül azon az úton, amit magunk választottunk, jelöltünk ki magunknak….. állítólag. Néha ezt nagyon nehéz elhinni, elfogadni.


Születésünk pillanatában is egyedül érkezünk a földi létbe. Még ikrek esetén sincs ez másként. Ha várnak bennünket, akkor olyan vendégek leszünk a földi utunk során, ami jó kezdetet jelent. Később az általunk választott családban talán megtaláljuk azt a társat, hívhatjuk anyának, apának, vagy testvérnek, aki segít abban, hogy egyedüllétünk fájdalma és mélysége csökkenjen. Akkor, ha szerencsénk van…Akkor, ha ezt az utat jelöltük ki magunknak. De legyen mellettünk bárki, a fájdalom csak nekünk fáj…A szenvedést csak mi érezzük, a szívünk csak bennünk dobog. Megaláztatásaink terhét senki nem veszi át.


Ezer és ezer keserves órát élünk meg életünk során, amiket nem tudunk megosztani másokkal. Sokszor meghallgatnak bennünket, vagy sokszor úgy tesznek, de az első könnyű levegővételünknél már más témára térnek. A hallgatóság ritkán érez együtt velünk, és ha igen, akkor sem tehet semmit. Nem viheti tovább a kövekkel rakott zsákjaink, nem teheti le, amikor neki jól esik, mert a zsák a miénk. A mi szánalmas létünk kavicsait, a kudarcaink homokszemeit, a rossz szokásaink hordalékát csakis mi vihetjük görnyedt háttal, és mi tehetjük le, ha egyszer már nem bírjuk tovább, vagy ha megértjük, hogy le kell tenni a terheket.


Ugyanígy van ez az örömökkel is. Figyeljük csak meg, hogy az emberek, a hozzánk legközelebb állók sem tudnak mit kezdeni az örömünkkel, a sikerünkkel. Hiába hangzik el az olcsó frázis, hogy osztoznak velünk, ez hamisság. Egyszerűen azért, mert ezt nem tehetik.


Az érzéseink a mieink. Senki nem szomorkodik, senki nem örül úgy, ahogy mi. Ha fáj valami, akkor csak nekünk fáj úgy, ahogy, másnak hasonlóképpen sem. Ha csalódunk, ha betegek vagyunk, ha lázasan fekszünk otthon, ha baj, baj után ér bennünket, minden egyedül csak a miénk. Kaphatunk segítséget, ha kérünk, ha képesek vagyunk elfogadni azt, de akkor is csak a miénk marad minden. A mi lelkünket építi, rombolja minden öröm, kudarc.


Ezért nem lehet elvárni senkitől, hogy boldoggá tegyen bennünket, hogy velünk örüljön, ha csodás dolgok történnek az életünkben. Persze mondani mondjuk, mert az olyan szépen hangzik és önmagunk előtt is hirtelen jobbak és szebbek leszünk, mert együtt éreztünk, de az együtt nem jelenti azt, hogy tudjuk, érezzük, mi van a másik bensőjében.


Ilyen a gyász is, amikor azt közvetítjük, hogy részt veszünk benne, részvétünket fejezzük ki, pedig csak menekülünk ez elől, és szánalmasan udvariaskodunk. Nem járhatja át a testünket a hiány olyan mértékben, mint azét, aki valóban elveszített valakit, vagy valamit, ami az életének építőköve volt.


Ha öröm ér bennünket, láthatjuk azt, hogy sokan részt vennének benne, de ez nem a lottónyeremény, nem lehet mindenki zsebébe kötegeket dugdosni, mert akkor szeretni fognak. Á, dehogy, irigykedni fognak akkor is, és hátunk mögött kibeszélni.


A betegség, a baleset, egy halálos kór mutatja meg legjobban, hogy az életet, mint társas játékot egyedül játsszuk. Nem lesz partner senki, mert ha neki nem fáj, nem érintett benne.


Amikor pedig öregszünk, és a halál nem jár már messze tőlünk, sőt néha oda-oda kacsintgat, hogy tudjuk, kacérkodik velünk, de nem szeret, akkor tapasztaljuk meg igazán, hogy az élet egyszemélyes játék.


Erőnk, kitartásunk, önbizalmunk, hitünk csak a miénk. Rombolhatja bárki, lehet atomtámadás is az énünk ellen, ha a falunk erős. És ne higgyük, hogy nem elég erős. Még az elmúlhatatlannak hitt, túldimenzionált szerelem sem adhatja vissza azt, amit mi magunknak.


A hitet, hogy nem véletlenül voltunk itt a Föld nevű bolygón, hogy nem hiába élünk, küzdünk nap nap után. És a mi a legfontosabb, hogy nem hiába szerettünk, mert csak ezért érdemes volt. Egyedül is, kettesben is és bárhogyan.

58308. Bogáncs
jún. 12. 20:47
Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet.
jún. 12. 20:06

"Ne ragadj le a múltban, ne ragaszkodj hozzá foggal-körömmel. Ne akarj abban maradni, ami már sohasem lesz olyan, mint volt. Fogadd el azt, ami van. Ami jön, mert az még bármilyen lehet. Csak rajtad múlik. Engedd el, és lépj egy nagyot, szállj ki, mert az, ami csak fájdalmat okoz neked, nem kell, hogy az életedben legyen. Az, akinek nem vagy elég most, aki megaláz, talán sohasem leszel az. Menj tovább, és hidd el, jön majd olyan, akinek elég leszel. Ne akarj görcsösen megfelelni."


Oravecz Nóra

58306. Kajati
jún. 12. 19:38
Az emberben ott rejlik az egész világ, s ha tudod, hogyan szemléld és hogyan tanulj belőle, a kapu előtted, a kulcs pedig a kezedben.
58305. Kajati
jún. 12. 19:35

Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy az ő társaságában szabadabbnak érzed magad, mint amikor egyedül vagy.

- Jean-Paul Sartre -

58304. Kajati
jún. 12. 18:46

Megcélozni a legszebb álmot,

Komolyan venni a világot,

Mindig szeretni és remélni,

Így érdemes a Földön élni.

/Papp Lajos/

58303. Pipi57
jún. 12. 18:46

Ha fogod a kezem


Ha fogja a kezed a kezem, mindegy mennyit ér az élet

eltörpül az érzés mellett minden nagy ígéret.

Az ígérettel lassan mindig tovalép az elmúlás,

és nem marad utána csak a keserű okulás.

Az érzelem jelent sokat... ami ott marad veled,

és nem csonkítja meg a suhanó emlékezet.

Megsértődik néha, de aztán mindig visszajön,

túl szép ahhoz, hogy sokáig magánál tartsa a közöny.

Mit is kezdene ennyi érzelemmel egy dobogó kebelben,

a dobogás ebben a csendben mindent tönkre tenne...

és érezni kezdene mindenki a közöny rengetegben.

Léria Dipán

58302. Kajati
jún. 12. 18:45
Aki kíméli magát, a gyengeségbe hal bele. (Szomáli bölcsesség)
58301. Annyka
jún. 12. 17:55

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.


Jean-Jacques Rousseau

58300. Kajati
jún. 12. 17:38
A NŐ OLYAN MINT A RÓZSA... HA GONDOZOD VIRÁGZIK, HA NEM, ELHERVAD.
58299. hottie
jún. 12. 13:26

"Próbálj meg őszinte lenni pszichológia nélkül. Szeretni ÉN nélkül, Istent látni vallás nélkül. Csak úgy, ahogy tényleg van. Valahogyan szívből és örömmel."

Hamvas Béla

jún. 12. 12:57
˝A testi betegségekre ott vannak a gyógyszerek, de a magányt, kétségbeesést és reménytelenséget egyedül a szeretet képes meggyógyítani. Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre.˝ /Teréz anya/
jún. 12. 12:53
"A múlt emlék,a jövő titok,a jelen ajándék."
58296. Cilumiluci
jún. 12. 12:23

"Aki nem remél,nem is él.

Az élet csekélységet kíván: legyen erőnk remélni.

A remény pedig ezt kívánja:


legyen erőnk végiggondolni,megérteni,hinni,merni,tenni - élni! "


Tatiosz

58295. Cilumiluci
jún. 12. 11:59
“Nagyon szeretem azokat az embereket, akikből még nem halt ki az egyszerű séták és a hosszú beszélgetések iránti lelkesedés.”
58294. Annyka
jún. 12. 10:12

"Még a legszebb zenében is ott van egy kis csend, pusztán azért, hogy tanúi lehessünk a csend fontosságának."


Andrea Bocelli

58293. Cilumiluci
jún. 12. 10:11

"Van az életben olyasmi, aminek eléje kell menni,

s van olyan, amit várni kell. Mert jön ! "

Müller Péter

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook