Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Farkas István
Adj erőt
Kicsit mosolyogj rám,
ha találkozunk.
Gyengéden érintsd meg
karom, s válts velem
néhány röpke szót.
Így adj erőt nekem
Nélküled élni életem.
"Ha kerülsz, ne kerülj el messze,
köténykéd lennék, ne tépj össze,
dalocskád lennék, ne hallgass el,
kenyérkéd leszek, ne taposs el."
József Attila
"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned. Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben."
(Weöres Sándor)
Kormányos Sándor
Mozdulat
Téged kér a mozdulat
mely szégyenlős lett bennem,
fogd ügyetlen két kezem:
Simíts magadra engem...
Váci Mihály
Kettesben önmagammal
Aki voltam, milyen messze van tőlem!
S aki leszek, az már milyen közel.
Már utolér, mellém lép, támogat,
és átölel.
Bíztatva suttogja: Ne félj!
Valahogy majd csak megleszünk.
Hiszen szívünk marad a régi,
s ketten talán csak megőrizzük
az eszünk.
"Sírtam és zokogtam éppen,
Földre rogyott a térdem,
De az Úr hangja volt,
Igen, ő volt, ki szólt:
Nem lesz több bűn,
Sem hazugság,
Csak öröm és béke,
S a könnyeknek vége."
Rachel Joy Scott
Szilágyi Domokos
Pénelopé
Várlak, mert tudom: visszajössz;
visszajössz, mert tudod, hogy várlak.
Tökéletes kör: te meg én,
és tökéletes logika.
A tükör is csak akkor él,
ha van kit tükröznie. Egymás
tetteinek oka vagyunk,
oka és célja - te tudod,
Athéné óvjon. Óvd magad.
"....valamit mégis megtanultam, negyven év alatt: megtanultam azt, hogy nem lehet eléggé alázatosan, elég türelmesen és hódolva fogadni az élet ajándékait, de nem
lehet eléggé vigyázni arra sem, hogy ne adjuk oda szívünket egészen és feltétel nélkül eleveneknek.
Aki feltétel nélkül élőkhöz köti érzéseit, szenved és elpusztul.
Nem hirdetek közönyt, sem pökhendi fölényt, sem ridegséget. Csak éppen ezt: szeress, de módjával. Ne higgyél azoknak, akik a lángot, a megsemmisülést, a teljes odaadást követelik. Uzsorások ezek, ha karmaik közé kerülsz, kiszívják véred és érzéseid, s azután elpusztulsz.
Örülj a fénynek, szeress, hálás is lehetsz, de valamit tartsál meg magadnak.
Nem kell sokat beszélni erről.
Mosolyogni kell, örülni az életnek, s pontosan annyit adni, amennyit kapsz.
Semmivel többet, érted? Egy kézszorítással, egy mosollyal sem többet!
Nagyon komolyan mondom ezt.
Okom van erre."
/Márai Sándor: A tanulság /
Csorba Győző
Aki
Amikor már többnyire búcsúzók
és búcsúzások
vesznek körül
és romlanak csak romlanak statisztikáim
ó mekkora
ünneplés illeti meg azt a pár
emberi lényt aki
jön
bekopogtat
köszön
és marad.
"A valóságtabletta keserű gyógyszer, de megakadályozza a remények elvesztése utáni összeomlást."
Dean Ray Koontz
"A fájdalom és a szerelem rokon abban, hogy az ember nem tud szabadulni tőle. Kíséri, mint az árnyék. A szerelmes elárulja magát, hogy mindig szerelemével foglalkozik. Éppen úgy az, akit keserű bánat üldöz."
G. Hajnóczy Rózsa
Tornay András
Törékeny
Én egyfolytában hazudok magamnak is
Igyekszem erősnek, határozottnak tűnni
de nagybetűkkel rám van írva:
"Törékeny vagyok, kezelj óvatosan!"
Bárcsak egyszer meglátnád a táblákat
amelyek a nyakamban lógnak.
"Te egy porcukormókus vagy, napozni lehet a szívednél."
Vavyan Fable
"Ha egy szívet nem lehet összetörni, akkor azzal a szívvel nem is érdemes foglalkozni."
Nora Roberts
"Tudja, némely nőnek ritkán adatik meg, hogy leljen az embermasszában egy jelentékeny pasast, akit aztán precízen meg kell néznie, a cipője orrától a feje tetején lévő forgóig. És e szemle végén érezhesse: tényleg lehet valami a legendában, miszerint igenis léteznek még e bolygón szívdobbantó pacákok, akik láttán feléled bennünk a nő."
Vavyan Fable
"Nem lehetett másként - mondotta halkan -, így kellett legyen. De ha te meghalsz, én is meghalok. Azért éltem, hogy megtaláljalak, s hogy megtaláltalak, meghalunk mind a ketten. Nem hagylak el többet soha-soha… érted? Soha…!"
Wass Albert
A szeretet olyan,mint maga az élet:nem egy kényelmes és nyugodt állapot,hanem egy nagy és csodálatos kaland.
André Fayol
Az igazi szeretet próbája egyedül az,hogy nem fél a másik ember szeretetétől,hogy elegendő benne a szelídség,a türelem és az alázat ahhoz,hogy elfogadja azt.
Pilinszky János
Aki szeret,az nincs többé egyedül,mert az akit szeret,mindig jelen van.Aki szeret,az nem akar többé a saját élete középpontja lenni.Engedi,hogy életének más legyen a középpontja,és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi.
Ingrid Trobisch
A szeretetnek melege van a természet hidegében,világossága van az élet sötétségeiben,és a szeretetnek ajkai vannak,amik mosolyognak velünk az örömben,és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban.
Gárdonyi Géza
Gyógyító erő a szeretet:ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.
* Tatiosz
A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja, ám a szeretet minden mást pótol.
* P. Matteo
Rosszat gondolnak rólad némelyek? - de csak a rosszak, kiket a gonoszság megérintett. Egyesek gondolata még nem a világ! Te csak hidd, és tudd: a jók többen vannak.
Hioszi Tatiosz