Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Egy nő szívében legalább akkora erővel bír a titkolódzás, mint a közeledés vágya. Megértetni s megfoghatatlannak lenni egyaránt óhajt.
Kemény Zsigmond
Fontos megtalálni az egyensúlyt a tartózkodás és az érzelmek kinyilvánítása között.
Jorge Bucay
Néha olyasvalakiket is szeretünk, akiket nem kellene. Vagy éppen nem a megfelelő időben szeretjük őket. Úgy vélem erről nem is tehetünk.
Sharon Siamon
1-2 ember szólt már itt hozzám.
Vajon kire gondolsz? Látom jóban vagytok :D
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.
Arany János
Mert kezdetben nem voltál Te sem,
csak a vágy volt...
És mégis éreztelek, és mégis tudtalak,
robbanva törni készültem feléd, ragyogva vártalak,
de még csak reszketés, sejtelem
voltál te is, voltam én is szívedben,
mégis tudtalak,
tündöklött bennem az eleve-bizonyosság,
hogy megszületsz gyöngéden s félelmetesen,
mert hiszem, hogy van eleve-elrendelés,
mert ehhez kevés az értelem.
Juhász Ferenc
A Nap lement. És én még várok, várok.
Terád várok. Nem jössz? És sírdogálok:
Szivemre a bánat halk csöppekben csurog.
József Attila
- Semmit nem lehet utoljára hagyni (...), nem szabad kapkodni, mert akkor éppen a lényeg vész el.
- Mi a lényeg, nagyi? (...)
- Mi? Hát az öröm. Örülni minden percnek, amit az ember a készülődéssel tölt el. - Kálnay Adél
Talán a "jó" dolgok tesztek voltak, egyik-másik valószínűleg igencsak nehéz; a "rossz" dolgokat pedig ajándékba kaptuk, hogy segítsenek felnőni: problémákat azért, hogy megtanuljuk elkerülni őket, rossz szokásainkat, hogy változtassunk rajtuk, feltételeket, hogy elfogadjuk, leckéket, hogy megtanuljuk, dolgokat, hogy megváltoztassuk - mindezek lehetőségek arra, hogy megtaláljuk a Bölcsességet, a Boldogságot és az Igazságot. -
Benjamin Hoff
Milyen furcsák az emberek. Mindennap látod őket - azt hiszed, ismered is-, és egyszer csak kiderül, hogy semmit sem tudsz róluk.
Lauren Oliver
"Néztem Őt, beszéltem hozzá,hallgattam amit mondott,
beszívtam illatát,és egyre csak azt éreztem,hogy belülről megbénít,
bezár bennünket valami rontás. Úgy tetszett mozgunk,kérdezünk,
felelünk,de az a bennünk lakó igézet elvarázsolt bennünket."
/Georges-Emmanuel Clancier :Tétova szeretők/
Oravecz Imre
Fordított arány
Ahogy csúszik ki kezemből életem,
úgy nő bennem a hozzá való ragaszkodás.
Ez helytelen,
így pokolra jutok,
vagy már ott is vagyok.
"Csak ami van, az a valóság! Ami lehetne, az egész egyszerűen nincs, ezért nem szabad Istennek szemrehányást tennem, hogy elrabolt tőlem valamit -, ami nem is létezett."
Philip James Elliot
"Bennem van egy eléggé határozott ítéleterő, senkit nem tudok gyűlölni, sőt az utálat is kiveszett a szívemből, de azért azt pontosan tudom, hogy kitől mit várhatok."
Jókai Anna
Még ha meg is tud bocsátani egymásnak két ember, vajon el tudják felejteni mindazt, ami történt? És meg tudunk igazán bocsátani, ha nem tudunk felejteni?
Szex és New York c. film
Talán akkor eszmélt rá először, amikor egymás karjában sírtak, hogy bizonytalanságban élni, a kudarc és az újrakezdés között ingadozni ugyanannyi örömet szerezhet, mint amennyi fájdalmat okozhat.
Orhan Pamuk
Hiányod több, mint testi vágy. Hiányzik a pofácskád, a dumád, a szertelenséged, a vérfagyasztó vesébe látásod, a váratlanul kimondott igazságod, az őszinteséged, a naivitásod, a rád törő fáradtságod, mikor azt mondod a telefonba, hogy menjünk aludni, a visszafoghatatlan kacagásod, a magabiztos tehetséged, a kétségbeesésed, az agyad, az egyéniséged... újra kezdeném az életet érted.
Tisza Kata
Zavart, beteg, megtört a lelkem,
Ezer fájó sebet kapott,
Lázas hittel úgy érzem néha,
Hogy tőled várhat balzsamot.
Várlak, követlek, szomjuhozlak,
Te vagy a célom életem...
...Pedig tudom, hogy már a multat
Nem adod vissza énnekem.
Ady Endre