Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Péld.17-
17. Minden időben szeret, a ki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.
Bármilyen értelmetlen az ostobák beszéde, olykor elég ahhoz, hogy megzavarja az okos embereket.
Nyikolaj Vasziljevics Gogol
"Ne légy csökönyös! Ne állj ellent a változásnak. Ha változtatnod kell életeden maradj kedves, meggyerő és barátságos mindenkihez. Tanuld meg, hogyan reagálj békésen, szertetteljesen, ha ilyen helyzetbe kerülsz. Szeress mindenkit, szolgálj bárkit. Ezzel elnyered a rokonszenvét mindazoknak, akikkel mindennapjaidban kapcsolatba kerülsz. "
/Sivananda/
A Dalai Lámától megkérdezték egyszer, hogy mi az emberiségben a legmeglepőbb:
"Maga az ember. Feláldozza egészségét, hogy pénzt szerezzen, később feláldozza pénzét, hogy egészséges legyen. Annyira nyugtalan a jövőjét illetően, hogy nem élvezheti a jelent. Az eredmény? Az ember sem a jelenben, sem a jövőben nem él; úgy él, mintha sosem halna meg, és végül úgy hal meg, hogy sosem élt igazán."
"A kapcsolatok célja az, hogy megteremtsd az örömöt, a boldogságot és a teljességet azáltal, hogy megosztod az életedet egy másik személlyel."
Neale Donald Walsch
"A szerelem ékköve a hűség, próbaköve a házasság."
Törzsök Károly
Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved.
Margarete Seemann
Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.
Biblia
- Szóval csak hagyjam, hogy belém töröljék a lábukat?
- Nem, csak állj félre, hogy ne legyen módjuk rád taposni.
Isamu Fukui
Semmi sem tesz minket annyira magányossá, mint a saját titkaink.
Paul Tournier
Bármily csalóka is a remény, mégis kellemes úton vezet el bennünket a tévedés birodalmába.
Hioszi Tatiosz
"Igaz szeretetet csak attól várhatunk, aki természete szerint jóságos és melegszívű."
Joseph Joubert
"A szeretet formája olyan sokféle, mint az ember. (...) Mindenki megtalálja a maga szeretetformájához a társat, nem is lehet másként."
Szinnyei Júlia
"A béke arra való, hogy az ellenfelek elfelejtsék haragjukat. A harag átmenet, a béke állandó."
/G. Hajnóczy Rózsa/
"Aki elment, az elment, mondta anyám, sohse keseregjetek a kósza lélek után.
Aki elment, az elment, mondtam én is, de ugyanekkor mélységesen éreztem,aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen."
Kassák Lajos
Nagyon nehéz remény nélkül művelni azt, amihez nemrég még annyi remény tapadt.
Jókai Anna
"A szerelem, tetszik, vagy nem tetszik, rendkívül törékeny érzés.
Olyasféle, mint a pillangó szárnya. Harccal és akarattal megszerezni nem lehet, a hazugságok és a manipuláció pedig tönkreteszi.
Az igazi szerelem magától árad, szabadon és nyíltan, anélkül, hogy cserébe bármit is elvárnánk. És ha feltételektől vagy korlátozásoktól tesszük függővé, nem érdemes arra, hogy elfogadják."
"Manapság ugyanannyi boldogtalan ember él, mint régen, s a különbség legfeljebb csak az, hogy ma nem együtt, hanem külön-külön boldogtalanok."
Nem tudom kitől olvastam.
"Ahol a szeretet uralkodik, ott nincs hatalomvágy, és ahol a hatalomé az elsőbbség, ott nyoma sincs a szeretetnek."
Carl Gustav Jung
"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani."
Rudolf Steiner
"A vonzerő az, amivel úgy kapunk pozitív választ, hogy nem is kérdeztünk semmit."
Albert Camus
Egyszerű és mély igazság ez: minél jobban megszenvedek valamiért vagy valakiért, annál jobban szeretem.
Gyökössy Endre
Az erős ember élete a cselekvésről szól: nem érezhetsz meleget, míg létre nem hozod, nem lehet örömed, ha nem játszol, és nem ismerheted meg a szerencsét, ha nem kockáztatsz.
Joan Anderson
....
A hindu gondolkodás baja: hogy a tényeket nem veszi figyelembe. A modern európai gondolkodás baja: hogy csak a tényeket veszi figyelembe.
Faludy György
Annyi éven át olyan intenzíven próbáltam kifordítani az életem és mindent megkeresni, hogy közben éppen magamat felejtettem el megkeresni. Valahol elfelejtettem megkeresni, ki is vagyok én valójában.
Cecelia Ahern