Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Guillaume Musso
Máris hiányzol. Minden veled töltött perc csak erõsíti bennem a vágyat, hogy még több percet töltsek veled. Boldog vagyok veled. Olyan boldog, hogy azt talán már nem is szabad. Ezentúl ha a jövõre gondolok, nem azt mondom majd: "én ezt és ezt teszem", hanem azt: "mi ezt és ezt tesszük." És ez mindent megváltoztat.
"Fiam szülinapjára:
Teljen a napod boldogan vidáman,
ezt a napot minden évben türelmesen kivártad.
Milyen nap van ma? Azt te is tudod jól,
születésnapodon kívánok minden jót!
Kívánhatsz ma bármit egyet adok neked,
a legdrágább anyai szeretetemet!
Teljesíteném neked mit szívedből szeretnél,
bármit megadnék amit csak tehetnék!
De nem vagyok jó tündér nem tehetek csodát,
látom az arcodnak halvány kis mosolyát.
Örül a szívem, mert te vagy a világon
az életet adó összes boldogságom!
Bánatos sose légy ott leszek veled,
tudnod kell s érezned, édesanyád szeret!
Ha rosszat is teszel nem számít most semmi,
így lássalak száz évig még boldogan nevetni!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!"
Ma 11 éves a kicsi fiam. Szeretlek.
Mi kivételek vagyunk! Te vagy a tavasz - te vagy Budapest, ahol forró estéken minden épkézláb ember a Duna-parton sétál, az ezüst holdfényben, a virágzó gesztenyefák illatárjában.
Erich Maria Remarque
Köszöntlek kedves szép március!Ibolyaszagú, langyos leheletedet érzem már a levegőben.Zöld szőnyegeidet látom már kiterítve a halmokon.Itt-ott fehérlenek az árnyékos mélyedésekben a tovavonult télkirálynak elhagyogatott rongyai,de a napot már te emeled az égre,s a földön már a te lábad jár.
És a te lábad nyomán kizöldül a fű,és előkéklik az ibolya.
Kedves hónapom vagy te nékem.
Te vagy az egyetlen, akit hívunk és akit epedve vár mindenki.
Felőled álmodoztam én is a télen a kályha mellett,és a tűzbe mélázva tűnődtem: hol vannak virágaid?hol vannak madaraid?
mit csinál most a fecskénk?
és mit csinál most a gólyánk?
Gárdonyi Géza: Március(részlet)
"Olykor vágyaink börtönének ablakán is beszűrődik a hajnali Nap sugara és fénykezével ha csak pillanatokra is, de megérintheti sebzett lelkünk. Ettől az érintéstől új vágyak fogannak bennünk és általuk erősödik a remény, amely gyengíti láncainkat, enyhíti, elviselhetőbbé formálja bánatunk kínzó terhét..."
(Paudits Zoltán)
- A tavasznak sem mondhatjuk: "Remélem, hogy hamar jössz, és sokáig maradsz." Csak azt mondhatjuk: "Gyere, ajándékozz meg a reménnyel, és maradj, ameddig tudsz."
Paulo Coelho
"Önmagában a szeretet nem elég.
Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet."
(Jane Green)
Zelk Zoltán: Felelj, ha vagy
Szélfútta levél a világ.
De hol az ág? De Ki az ág?
„Ha győzöl, ne mondj semmit.
Ha veszítesz, még annyit se. (Paul Brown)
„Két tekintet van:
a testé meg
a léleké.
A testi szem
néha feledhet,
de a lélek szeme
örökké emlékezik”
Az emberek nagy része manapság nem éli valódi életét. Egy ál-élet az, amelyet az emberek folytatnak, telve hazugságokkal, gonoszságokkal, nyomorúságokkal. Igazi életüket álmukban élik az emberek, amikor olyan jóságosak lesznek valamennyien, mint azok a szegények, akik a hajnali miséket látogatják.
Krúdy Gyula
Három dolog soha nem tér vissza:
a kilőtt nyíl, a kimondott szó,
és az elmúlt nap. (G. F. Daumer)
Bonifert Ádám
"...vannak az ember lelkében olyan terhek,amelyektől nem tud szabadulni, ha nem beszéli ki magából.
...nem egyszerűen csak a társalgás hiányzik olykor az embernek,
de az a partner is, akinek elmondhatja még a legféltettebb titkait is."
A jóság az a nyelv, melyet a némák is beszélnek, a süketek is hallanak és megértenek.
Christian Nestell Bovee
„Mert vagy nekem, hogy gondomat viseld,
és vagyok neked, hogy gondodat viseljem (…)
Vagyunk egymásnak -
hát ez az.”
(John Steinbeck)
„Bízz a családodban!
Higgy a szeretet erejében-
ez a legsokszínűbb,
legfontosabb érzelem!
Higgy önmagadban
és tudd, hogy szeretnek!”
/Susan Poles Schutz/
A barátság olyasvalami, amely szinte az emberiség fölé emelkedett.
Ez a szeretet mentes az ösztönöktől és a kötelezettségektől, ugyanakkor szabadon vállaltuk magunkra,
szinte teljesen mentes a féltékenységtől, és nincs alárendelve annak a szükségnek, hogy szükség legyen ránk,
a legmesszebbmenőkig spirituális dolog. Olyasfajta szeretet ez, amelyet az ember az angyalok között képzel el.
Clive Staples Lewis
A lelkesedés fertőző.
Nehéz semlegesnek maradni egy pozitívan gondolkodó ember jelenlétében.
Denis Waitley and Remi Witt
Közel sem vagyok tökéletes.
Hibáztam és hibázom.
Adtam már sok mosolyt és könnyet is.
Csalódtam és okoztam csalódást.
sokszor hittem annak akinek nem kellett volna.
Szerettem és gyűlöltem és gyűlölök néha meggondolatlanul.
Vártam amikor már nem kellett volna és kapkodtam mikor még várnom kellett volna!
Voltam már túl türelmes, de ijesztően türelmetlen is, néha önző vagy túl megalkuvó!
De mégis ember vagyok!
Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között.
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonosa szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsétés a bók nem esküszó.
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.
És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz.
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.
/Veronica A. Schoffstall/
"Nem érdekel, miből élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.
Nem érdekel, hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért és azért a kalandért, hogy életben vagy.
Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül. Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.
Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e a fájdalmamat és a fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni az extázistól megrészegedve anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.
Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e s ez által megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni és a tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!
Nem érdekel, hol élsz és mennyi pénzed van. Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel, ki vagy és hogy kerültél ide. Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.
Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál. Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál."
Oriah
Tornay András
A legnagyobb áldás: különböző vagyok
A legnagyobb átok: különböző vagyok
Tornay András
Szegény vagyok.
Kongó üres templom.
Ünnepre váró hűvös szentély.