Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Sose akarj rávenni senkit, hogy a kedvedért megváltozzon: az is erőszak, ha valakit a mosolyoddal kényszerítesz ki bőréből.
A. J. Christian
A szerelem szüntelen kérdezgetés. Igen. Nem ismerek jobb meghatározást a szerelemre.
Milan Kundera
- Kérdezhetek valamit? Mi lesz a hóból, ha elolvad?
- Természetesen víz.
- Nem nyert. Tavasz lesz belőle.
A jellemvonások ügyes megválogatásával és találó felnagyításával minden emberi lény gondolkodásmódját és természetét olyannak rajzolhatjuk, mintha az csupa riasztó ellentétből állna.
Vörösmarty Mihály
Már most félelmetesen fáj, hogy nem leszel. Nem is az, akik ketten lehettünk volna. Vagy nem azok a mesék, amikben sose lesz helyed. Hanem azok a percek, melyek nem folytatódnak.
Albert Tímea
Sok bánat ért, de mindent elviseltem,
Melletted élve, téged fogva át,
Mint a madár, mely párjához simúlva
Könnyebben tűri erdők viharát.
(...)
Ha lelkem csügged és elszállni vágyik
E földről, hol nem szívesen marad;
Szerelmed az, mely vissza-vissza térit,
Mint tavasz a vándor-madarat.
Ábrányi Emil (ifj.)
Én még mindig nem tudom, hogyan kellene jobban elhinnem azt, ami van, és felejteni, ami nincs.
Albert Tímea
Hiszek a sorsban, az előre leírt sakklépésekben. Hiszek abban, hogy Isten mindent lát, és tud, és hogy én, a kis porszem, nem igazán választhatok. Amit teszek, ösztönösen teszem. Akit keresek, azt a vérem kutatja. A hangokat miatta hallom. Egy terv részei vagyunk, és a tervet véghez kell vinni.
Albert Tímea
Paudits Zoltán
Egyetlen könnycseppben benne van az ember Lelke, földre hullik, rásüt a Nap,
és Fénye által megtölti Reménnyel, majd az áttetsző kis "üveggyöngy"
visszatükrözi e Fényt az elhagyott helyére, a Lélekbe
...és ez viszi tovább az embert...
Tóth Árpád:Csupa kudarc
Csupa kudarc és csupa seb vagyok,
S mégis, mint szegény, tört útszéli fák
Rügyeznek még, mikor a nap ragyog,
Lelkem hűsíti tavaszi virág...
Karinthy Frigyes
A lélek egy pici ember, aki az emberi testben szaladgál - akkora, mint a hüvelykujjam. Néha a gyomorban van, néha felszalad a fejbe -, előrejön, beül a szemekbe, vagy hátul, a nyúltagyvelő puha párnájára lefekszik. Néha a torokban szorul meg, s onnan beszél - néha a kezekbe szalad. Nem tud jól beszélni emberi nyelven, dadogva vonaglik, s nyugtalanul rázza kényelmetlen börtönét. De ahol befészkelte magát: legyen az kő vagy ember, annak a tárgynak mozdulnia kell.
Füst Milán
Nem a gyémánt szép, hanem a fény, amit tükröz.
- Viszont: a tükörtől függ, mennyire szép valami.
Laurell Kaye Hamilton
Amíg nem ismertelek, azt gondoltam, hogy az a bátor, aki nem fél.
Pedig az az igazán bátor, aki retteg, de leküzdi a rettegését és megy előre.
Alkyoni Papadaki
Az élet azokat szereti, akik az utcasarkon virággal a kezükben várnak rá. Lehet, hogy térdre kényszerít, hogy meghurcol, hogy összevérez. Ám legyen! Attól még nem dől össze a világ. Az embernek ez a sorsa. Mindig eljön a te időd, amikor talpra állhatsz. Csak a szobrok nem hajolnak.
Alessandro D`Avenia
A tenger végtelen szabadságával szemben nem az a lényeg, hogy hajód legyen, hanem hogy legyen hová menned, legyen egy álom, egy kikötő, amiért érdemes átkelned azon a rengeteg vízen.
Öt perc kedvesség egy nap boldogságot jelenthet annak,
aki nagy fájdalmától szenved, s megmentheti az életét.
- Kathy O'Beirne
Az ajándékozásról általában a tárgyak jutnak eszünkben, de a legnagyobb ajándék az, ha időt szánunk valakire, ha kedvesek vagyunk hozzá, és vigaszt nyújtunk a szenvedőnek. Ezek az apróságok egészen addig nem túl fontosak számunkra amíg nekünk magunknak nincs rá szükségünk.
- Joyce Hiffler
Az legyen becsületetek, hogy mindig jobban szeressetek,
mint ahogy titeket szeretnek, sohase legyetek másodikak !
- Friedrich Nietzsche
Ha rosszul megy a nap, kezdd elölről.
Még akkor is, ha egy perc múlva éjfél.
Ehhez sosincs késő.
- Biker Steve
Az élet naponta részesít bennünket apró örömökben,
rajtunk áll, hogy gyönyörű emlékeket alkossunk belőlük.
- Cathy Allen
Alkyoni Papadaki
Az élet szép. Higgy nekem. Megéri, hogy megszüless, még ha fájdalmas is olykor. (...) De mindig tartsd eszedben, kis barátom, hogy holnap megvirrad,
és új nap kezdődik.Az élet sehol nem áll meg.
Ne zavarjanak meg azok a nyomorultak, akik úgy meghúzzák a lelküket, mint
a hátizsák száját. Az ember olyan, mint a fa.
Virágzik, gyümölcsöt hoz, lehullatja a levelét, aztán kezdi elölről.
Thomas Edison
Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél,
még mindig van legalább egy.
Andrew Matthews
Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.
Popper Péter
Barátom! Mit cipelsz magaddal éveken, évtizedeken át, megbántásokat, sérelmeket, mindenféle fájó érzelmet, bántó gondolatokat, amelyek már rég szétomlottak a múltban, hatásuk is semmivé vált, sehol nincsenek, csak a te lelkedben élnek tovább. Te táplálod, tőled kapják energiájukat (...),
hiszen önmagukban már semmi erejük, jelentőségük nincs.
Megszületünk hülyécskeformán, aztán felragyog bennünk az értelem, és a végén visszabutulunk a kezdetekhez.
Popper Péter
Az élet 10%-a, ami veled történik, és 90%-a, ahogyan reagálsz a történésekre.
Charles Rozell Swindoll
Barátok közt a hallgatás az igazi beszélgetés.
Nem a szavak számítanak,hanem az,
Hogy nincs rájuk szükség.!:)
"Aki vétkezik, maga ellen vétkezik, aki igazságtalan, magával szemben igazságtalan, hiszen önmagát teszi gonosszá."
Marcus Aurelius