Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Néhány jó tanács
1. Ne foglalkozz a lényegtelen számokkal. Olyanokkal, mint az életkor, a testsúly és a magasság.
2. Folyamatosan tanulj. Tudj meg többet a számítógépekről, a járművekről, a kertészkedésről, bármiről. Sose hagyd ellustulni az agyad. "Egy tétlen agy az ördög munkaterepe." És az ördög neve Alzheimer.
3. Élvezd az egyszerű dolgokat.
4. Nevess gyakran, hosszan és hangosan. Nevess, amíg a lélegzeted is eláll.
5. Megesik, hogy megkönnyezel. Megvisel, elszomorít és odébbáll. Az egyetlen ember, aki egész életünk során velünk van, mi magunk vagyunk. ÉLJ, amíg élsz.
6. Tartsd becsben az egészséged: ha jó, akkor őrizd meg. Ha gyengélkedik, akkor javíts rajta. Ha már túl van azon az állapoton, amin magad segíthetnél, akkor fordulj segítségért.
7. Ne tégy kirándulást a bűnbe. Utazz el a környékre, a szomszédos megyébe vagy külföldre, de sose járj arra, ahol a bűn lakozik.
8. Mondd el minden alkalommal azoknak, akiket szeretsz, hogy szereted őket.
"Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz. Még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott."
(Richard Bach)
Nem mondom, hogy szeress, azt se, hogy gondolj rám
ha szíved nem súgja, hiába is mondanám.
A virág is egyszer nyílik, s elhervad azután,
Szeretni csak egyet lehet, tiszta szívből igazán.
Ha széjjel téped boldogságom, megsebzed szívemet,
Te se legyél soha boldog, ha nem szeretsz engemet
Igaz történet a szívbéli jóságról: Nem messze élt 1 idős hölgy. A férje meghalt 5 éve, 2 éve pedig lánya férjével és 2 gyerekével autóbalesetben.
Mikor jöttem az iskolából hazafelé, az ajtaján láttam 1 hirdetést amire az volt irva : ”Elvesztettem 2000 Ft- ot, aki megtalálja-hozza vissza legyen szives,a 76-os lakásba,mert kevés a nyugdij és nem tudok miből ételt venni” Kivettem a tárcámból 2000 forintot és felmentem az 5-ödik emeletre.
Mikor odaadtam az idős hölgynek a pénzt,elsirta magát és igy szólt:
”Te vagy a tizenkettedik ember,aki felhozta nekem a pénzt.Köszönöm.”
Elmosolyogtam magam és odamentem a lifthez,mikor a nénike így szólt:”Lányom,vedd le azt a hirdetést,mert azt sem én irtam.” Az öreg hölgy állt és könnyek húlltak a szeméből.
Vannak emberek akiben még maradt jóság és együttérzés. Mi hiszünk a szeretet erejében.
Már esik is kint,
vesd le az inged,
mossa az eső
össze szívünket.
"A butaság talán mégis agresszívebb, mint a kapzsiság és a kegyetlenség. A kapzsi vagy kegyetlen emberrel, ha másképpen értelmes, végül is meg lehet alkudni. De a buta ember életveszélyes, mert kiszámíthatatlan és megközelíthetetlen. Nem lehet vitatkozni vele. Csaknem lehetetlen védekezni ellene; el kell viselni, mint a sorscsapást. Kíméletlensége, önzése, szívóssága pokoli."
Márai Sándor:
“Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.”
(Lőrinc L. László)
"Csak akkor szeress,ha engem akarsz,
Csak úgy,ha érzed velem maradsz!
Csak akkor, ha nem kell félned,
Ha szívedben apró fények égnek!
Ha nincs mit megbánj,ha nincs kit sajnálj,
Ha nem fojtogat mit hátrahagynál!
Csak akkor szeress!
Akkor is,ha szépségem elveszik,
Ha mások a napomat tönkreteszik!
Akkor is hozd vissza a mosolyom,
Töröld le könnyeim,felejtesd el gondom!
Mert akkor is rád vágyom,érted élek,
Csak fogd a kezem,és sosem félek!
Ne hagyj magamra egy percig sem,
Tudnod kell,én benned hiszek!
Hiszem ,hogy örökké tar a Te meg Én,
Akár a mélyben,akár a világ tetején!
Nyújtsd kezed, ha gyenge vagyok,
Emelj fel ,ha nehezebbek a napok!
Ne sajnálj,csak lássam szemedben a lángot,
Akkor úgy érzem,veled túlélem a világot!
Jöhet nehézség,viharos ,tomboló szél,
Látok a sötétben,mert Te vagy a fény!
Te vagy a fény,Te vagy a remény. "
"Ismét hatalmas lett az életkedvem. Rádöbbentem: az az életem értelme, amit én akarok neki adni"
P.Coelho
„Félek, hogy ha megvalósítanám az álmomat nem lenne miért élnem.
P.Coelho
"Mindig látjuk, melyik lenne a legjobb út, de mindig azon az úton járunk, amelyikhez hozzászoktunk."
P.Coelho
:D
Nálunk is! :)