Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29653. bd8f0b56fe
2012. aug. 12. 13:46

Minden szépet elrontottam, álomváram hátrahagytam,

már nem tudom: elfeledtem, hogy kéklik az ég felettem...

Láthatom még milyen kék? Mi az, ami jöhet még?

Pillangóként rebben lelkem, de nem lehet elfelednem:

ökörnyálból font fonálon függ a szívem, s csendben várom

-alattam a szakadék- mi az, ami jöhet még???

Óvatosan moccan testem, sóhajtásom égig lebben-,

de vigyázva, mert a szál pattanásig feszült már...

-a mélységbe zuhannék- Mi az, ami jöhet még?

Sokszor bíztam életemben, bizalmammal mit sem értem-

most a hitem köddé vált, félelmem béklyóba zárt...

Elérkezett már a vég? Mi az, ami jöhet még?

Magam látom idő múltán: kapaszkodom fonal-hintán,

már felfelé kúszok rég, és felettem tényleg kék!

Lehet tündöklően szép? Mi az, ami jöhet még?

Égboltomon szép szivárvány, azt súgja, hogy lesz, ki vár rám,

szelídül a veszteség, -szikrázón azúr az ég-

bármerre is tartanék: boldogság is jöhet még!

Íme, az már meg is jelent, letargiám most füstbe ment,

Erre vártam már milyen rég, csak szép és jó jöhet még!

29652. Cilumiluci
2012. aug. 12. 13:26
NEM AKKOR SZERETSZ igazán valakit, amikor azt mondod, "nincs nála jobb!", inkább akkor, amikor azt mondod: "van nála jobb.. de nekem ő a legtökéletesebb!"
29651. Cilumiluci (válaszként erre: 29650. - Cilumiluci)
2012. aug. 12. 13:24
Elnézést a hibákért.
29650. Cilumiluci
2012. aug. 12. 13:23

"Zsúfolt reggel volt a rendelőben, amikor 8:30 körül bejött egybekötözött ujjú idős úr. Rögtön szólt, hogy siet, mert 9:00 órakor vanegy fontos találkozója. Kértem, hogy foglaljon helyet, tudván, hogyeltelik még fél óra, míg megérkezik az orvos. Figyeltem, milyentürelmetlenül néz percenként az órájára.

Idő közben arra gondoltam, hogy nem lenne rossz, ha levenném akötését, és megnézném, miről van szó. A seb nem tűnt olyansúlyosnak... az orvosra várva, eldöntöttem, hogy fertőtlenítem asebet, és egy kis beszélgetésbe elegyedtem. Megkérdeztem, hogymennyire fontos a találkozója, és hogy nem szeretné-e mégis megvárniaz orvost a seb kezelésére. Azt válaszolta, hogy feltétlenül az idősekotthonába kell menjen, ahogyan évek óta mindig teszi, hogy reggelizzen a feleségével.Udvariasan, a felesége egészsége felől érdeklődtem. Kedvesen, az idősúr elmesélte, hogy az Alzheimer kóros felesége 7 éve él az idősekotthonában. Gondolva, hogy a feleség, egy tiszta pillanatában esetlegfelizgatná magát az ő késése miatt, siettem, hogy kezeljem a sebét, deaz idős úr elmagyarázta, hogy 5 éve nem ismeri fel... Akkorcsodálkozva megkérdeztem: "És Ön minden reggel elmegy, hogy együttreggelizzenek?" Egy édes mosoly, és egy lágy kézsimogatás közbenválaszolta: "Az igaz, hogy Ő már nem tudja, ki vagyok, de én jóltudom, ki Ő".Szó nélkül maradtam, és kellemes borzongás futott végig rajtam,miközben néztem a siető léptekkel távolodó öreget... Lenyeltem akönnyeimet, miközben arra gondoltam: "Ez a szerelem, ez az, amit azélettől szeretnék!... Hiszen alapjába véve, ilyen az igazi szerelem?!... nem feltétlenül fizikai, és nem is ideálisan romantikus.Szeretni azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, ami volt, ami van, amilesz, és azt, ami még nem történt meg. Nem feltétlenül azok a boldogés kiteljesedett személyek, akiknek minden dologból a legjobb van,hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni mindabból, amijük van".Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunktáncolni az esőben !!....

29649. fanni.mano
2012. aug. 12. 13:23

"Ami

a legjobban fáj, azt sohasem érted. Csak állsz, tehetetlenül a romok

fölött, ami megmaradt az álmokból, és nem érted. Nem érted, miért fáj

ennyire. Most szakadj meg szív, mosd el véreddel a fájdalmat! Igen,

hisz itt már csak a vér, és a könnyek segíthetnek..! És amikor végre

megfordulsz, hogy elfelejtsd a törmeléket és a rengeteg port, valami

mindig visszahúz. Mintha éreznéd, miközben összeomlasz, hogy ezen a

halott helyen még itt a béke, még itt rejtezik, csak meg kell találni,

fel kell kutatni...! Reménykedve állnál neki, hogy összeszedd magad,

hogy megtaláld az igazit... az egyetlen igazi lelki megnyugvást, ami

vigaszt ad. Aztán megtalálod az összetört álmaid alatt a kettérepedt

boldogságod eltört. Benned is eltört vele valami.

És akkor sírni kezdesz.

Nem érted, miért hull a könnyed, nem érted, miért..."

29648. fanni.mano
2012. aug. 12. 13:21
"Félek, hogy egyedül maradok. Attól félek, hogy mindig valakinek a barátja, vagy húga, vagy bizalmasa leszek, de soha nem mindene valakinek."
29647. bd8f0b56fe
2012. aug. 12. 13:19
Ha majd érzed a május illatát, ha meghallod a kismadár dalát, ha lázba ejt egy szép tavaszi est, ha a szíved félve remegni kezd, ha egy kis levelet csókolsz lázasan, ha éjjeleket töltesz álmatlan, ha sírva fakadsz majd egy bús éneken, akkor tudni fogod, mi is a Szerelem!
29646. Cilumiluci
2012. aug. 12. 13:17

Hogy mi a boldogság?

Hogy mi a boldogság? Most elmesélem, Ha ideülsz mellém, szótlanul, szépen. Hunyd be a szemed, ne gondolj semmire, Figyelj a lelkednek rezdülésire. ... A boldogság ott mélyen, tebenned van, Most szunnyad éppen, némán és hangtalan. Jelre vár, hogy kinyíljon, mint a virág, Ébredő fény, melytől más lesz a világ. Boldogság, amikor másnak adni tudsz, Ha békét hozol, nem szörnyű hábo...rút. Nem mérlegelsz, segítsz, ha valaki kér, Megosztod, ha asztalodon van kenyér. Mersz szeretni, hagyod, hogy szeressenek, Letörlöd az érted hullott könnyeket. Ne félj attól, hogy most talán sírni kell, Szívedből lassan eltűnik a teher. Hallgasd szívverésed friss, új dallamát, Kicsiny csoda, de ez már a boldogság.

29645. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:59

A legtöbb amit ellenségednek adhatsz,

az a MEGBOCSÁTÁS,

amit ellenfelednek, az a TOLERANCIA,

amit gyermekednek, az a JÓ PÉLDA,

amit apádnak, az a mély TISZTELET,

amit édesanyádnak, az a VISELKEDÉS,

ami miatt büszke Rád,

amit önmagadnak az a JÓINDULAT.

A.J. Balfour

29644. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:56
"Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön. De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában. (...) Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül." Wass Albert
29643. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:46

Szép volt, igen

Ha végképp elvisz a hallgatás,

s ajkaim belebotlanak a szóba,

tekintetemmel se keresem a jövőt,

...és minden elmúlik, ami visszahívna,

csak te leszel még

örökké beváltatlanul -

ősz hajjal, nekem mégis fényesen,

összetört mosollyal, mégis ragyogón:

állsz a fejem fölött,

megértve, nem vitázva,

s arra gondolsz akkor is,

ha már a múlt nem vigasztal,

hogy szép volt, igen, mégis szép.

29642. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:45
Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a boros asztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket.
29641. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:31
A szíved szabad. Legyen bátorságod követni!
29640. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:22
"Fényt nem lehet adni - csak meg lehet gyújtani, ha van, ami meggyulladjon. A szikrát át lehet adni - de lángolni magadnak kell. Azt magadból kell megteremtened!"
29639. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:22

A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.

A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.

Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó hatalom így szólt:

Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni, amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.

Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg.

Hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod.

Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik, legyen szent fény, átokká válik,

legyen gyönyör, halállá válik.

Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg.

Most eredj és élj, mert a világ a tied.

29638. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:21
Ha nem látlak a szívemmel, remény sincs rá, hogy megértsük egymást. Ha én nem vagyok benned, s te énbennem, hiába beszélünk, nem értjük egymást
29637. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:20
‎"A lelki szeretet nem más, mint az érzéki szeretetnek egy magasabb minőségű, finomabb halmazállapota."
29636. Cilumiluci
2012. aug. 12. 12:20
‎..."Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor, a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Sírok vagy nevetek. Depressziós leszek, vagy megoldást találok. Pánikba esem, vagy a lehetőségeimre koncentrálok....
29635. Cilumiluci
2012. aug. 12. 11:54
Mondd el neki, hogy szereted. Tedd meg! Minden perc számít, amit együtt tölthettek. Lehet, hogy egy nap arra ébredsz, hogy nem tudod elmondani neki, hogy mennyire szereted, hogy mennyire akarod őt, mert ő már talált valaki mást. Inkább mondd el neki most, nehogy túl késő legyen! Hidd el, ha nem teszed meg, egész életedben bánni fogod, ha tényleg igazán szereted!!!Mondd el neki, hogy szereted. Tedd meg! Minden perc számít, amit együtt tölthettek. Lehet, hogy egy nap arra ébredsz, hogy nem tudod elmondani neki, hogy mennyire szereted, hogy mennyire akarod őt, mert ő már talált valaki mást. Inkább mondd el neki most, nehogy túl késő legyen! Hidd el, ha nem teszed meg, egész életedben bánni fogod, ha tényleg igazán szereted!!!
29634. fanni.mano
2012. aug. 12. 11:49

Úgy szeretem ezt az idézetet :)

„Legyetek férfiak! Igenis húzzatok magatokhoz bennünket, amikor jól esik, öleljetek meg és csókoljatok az utca közepén. Mutassátok meg a világnak, hogy szerelmesek vagytok. Ez nem ciki, higgyétek el, ezzel, sokkal többet bizonyítotok, mintha méregdrága ajándékokkal halmoznátok el. Becézzetek minket, mi igenis szeretjük, ha „cicának” „nyuszifülnek” vagy butácskábbnál butácskább nevekkel illettek minket, nem számít. Ti úgy érzitek, mi agyon sminkeljük magunkat, de ez mind a ti hibátok. Ha szerinted én vagyok a legszebb nő a világon, akkor állj elém és mondd a szemembe! Nem magunknak, nem egymásnak, nektek akarunk tetszeni! Ezt értsétek meg! :)”

29633. fanni.mano
2012. aug. 12. 11:14
„Eltűnődtél már azon, hogy vajon melyik a rosszabb: kimondani valamit, majd azután azt kívánni, bárcsak ne tetted volna - vagy nem mondani semmit, és később azt kívánni, bárcsak kimondtad volna?”
29632. fanni.mano
2012. aug. 12. 11:12
„Nem vagyok egyszerű! Csalódtam már olyan emberben, akiben teljesen megbíztam! Nevettem már a könnyeken és könnyeztem a saját nevetésemen! Ütöttek, álltam.. rúgtak tovább tűrtem és nem ejtett rajtam sebet egyetlen pofon sem! Kitéptem a szívem, és oda adtam annak, aki nem érdemelte meg! Máskor olyan elől zártam el azt, aki mindent megtenne értem! Megtanultam megbocsájtani a megbocsájthatatlant és elfelejtettem, amit más soha nem lenne képes! Segítettem a legrosszabb ellenségemen, de rajtam nem segített senki! Tanultam, és megbuktam.. Felálltam aztán újra földre rogytam! Éltem az életem, máskor temettem a lényem! Mégis itt vagyok! Készen arra, hogy megmutassam.. Az élet lehet bármily kemény, igen is érdemes végigcsinálni!”
29631. Cilumiluci
2012. aug. 12. 11:08

A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.

Wass Albert

29630. Cilumiluci
2012. aug. 12. 11:07

‎"Szeress nagyon, szeress a csalódások ellenére is, mert ezt a szeretet nélküli világot ,csak a nagyon szeretők tudják megmenteni!"

(Szent-Gály Kata)

29629. Cilumiluci
2012. aug. 12. 11:07

‎"Egyedül vagyunk ezen a világon,

Mindannyian túljutottunk a gyarlóságon.

Hogy mi az amit adtak és mi az amit adtam,

Ha utána nézek mindig magamra maradtam,

Nem segített nekem soha senki,

Az embernek a problémákkal egyedül kell menni,

Végig az úton, ami talán meg van írva,

Lehet, hogy boldogan és lehet, hogy sírva."

29628. Cilumiluci
2012. aug. 12. 10:25

A “rossz” dolgok okkal

történnek velünk, hogy

általuk megismerjük

önmagunkat. Rájövünk,

milyen erősek is vagyunk

valójában, milyen

határtalanul tudunk szeretni,

mit jelent számunkra

elveszíteni, megtanulunk

elengedni. Feleszmélünk, mi

is az, amit valójában, igazán

akarunk, és mi az, amit soha

többé. A nehéz időszakokat

egyszerűen túl kell élni. A

rossz után mindig jó jön,

ezért ne félj megélni

29627. Cilumiluci
2012. aug. 12. 10:19
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted."
29626. Cilumiluci
2012. aug. 12. 10:13
"Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben."
29625. Cilumiluci
2012. aug. 12. 09:35

Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét, akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut. Így alakul át a világ, nem pedig úgy, ha megtámadjuk azokat, akik a támadás pártján állnak.

Gerald G. Jampolsky

29624. KRISZTINA1
2012. aug. 12. 09:10

Nem feladatod szeretni

engem és nekem sem

feladatom, hogy szerethető

legyek. Ha rájössz, hogyan

szeress, amikor

szerethetetlen vagyok,

szabad leszel. De ha

viselkednem kell ahhoz, hogy

szerethess, rab leszel örök

életre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook