Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29683. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:51

A tanulás segít. (...) Amikor tanulok, kis ideig valami olyasmire tudok figyelni, ami nem a fejemben zajlik.

Claudia Gray

29682. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:50

A világ színei kifakultak. Elképzeltem egy nagy töltőtollat, amint egyszerűen kiszippantja az ég kékjét, a fák zöldjét, a zebrán áthaladó férfi barna kalapjának színét, míg végül az élet filmje csak fekete-fehérben fut tovább.

Spirit Bliss

29681. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:49

Örömmel s fájdalommal

Számot vetett örökre,

S ezentul ugy jár a világba`, mint

Testetlen árnyék, mint lélektelen test.

Petőfi Sándor

29680. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:47

Megyek utamon némán, csendesen

S merengek édesbús emlékeden,

Lábam a sápadt avart zörgeti,

Szemem el nem sírt könnyel van teli.

Endrődi Sándor

29679. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:44

A boldogtalanok végső öröme a hallgatás; eszébe ne jusson elárulni, bárkinek is, ha fáj valamije, mert a kíváncsiság úgy habzsolja könnyeinket, mint a szarvas vérét a legyek.

Alexandre Dumas

29678. c56e2af475
2012. aug. 12. 18:42

Általában, amikor tudatosul az ember fiában a halál, akkor kell tudatosulni az életnek is. Hiszen amikor megértjük, hogy egyszer vége lesz, akkor kezdünk tudatosan élni.

Tomán Edina

29677. Cilumiluci
2012. aug. 12. 18:23

Ha rám gondolsz,

Veled vagyok,

Gondolj rám, és ott vagyok

A felkelő nap sugarában Rád ragyogok.

Gondolj rám, és ott vagyok

Az esőnek minden cseppje én vagyok.

Gondolj rám, és ott vagyok,

A rétek virága mind én vagyok,

A madarak dalában hangom hallhatod.

Gondolj rám, és ott vagyok,

Ha szomorú vagy, ott vagyok,

Két kezem közt arcod nyugtatod.

Ha vidám vagy, ott vagyok,

Mosolyod látják mind az angyalok.

Ha szomorú vagy, ott vagyok,

De lelked nyugalmát csak magadban találhatod.

29676. Cilumiluci
2012. aug. 12. 18:16
"Életének valamennyi szakaszában lassan-lassan átalakul az ember, míg végül rádöbben, hogy nehéz visszaemlékeznie és korábbi énjeire ráismernie. Ily módon szakaszaival az élet is olyan, mint az újra meg újra születés, és minden szakasz kezdete hirtelen ugrás a szakadék fölött, amely mögöttünk tátong áthidalhatatlanul, úgyhogy nincs többé visszatérés abba, ami már elmúlt." (Mika Waltari)
29675. Cilumiluci
2012. aug. 12. 18:15

Ha úgy történne valamikor,

hogy szétosztod mindenedet,

legdrágább ajándékaidból

.add nekem egy könnyedet.

Megkapnám így lelked egy cseppjét,

ami mélyten-mélyről jöhet,

hisz' csak a tenger fenekéről

lehet halászni gyöngyszemeket.

29674. Cilumiluci
2012. aug. 12. 18:14

Az otthon nem az, ahol laksz, hanem ahol megértenek,ahol szeretnek azért aki vagy.Otthon az,amit magadénak érzel.Amivel képes vagy azonosulni....

Tükörképe önmagadnak és ez adja meg neked a mindent nyújtó biztonságot...

Ahol önmagad mersz lenni. Nincs álarc,nincs szerep,csak önmagad vagy.

Kivetkőzve leteszed a lelked és érzed hogy jó helyen van...

Otthon az,ha ez megadatik neked és ez téged boldogsággal tölt el...

Az otthon egy érzés...érezheted magad otthon egy helyen de érezheted magad otthon egy lélekkel...Aki veled egy....az egyetlen egy...akit nem cserélnél el a világ összes kincséért sem...

Akinek ez megadatik,az sírhat örömében...mindent megkapott amit ember megkaphat... Ha ezért nem könnyezel, akkor neked nincsenek is érzéseid..

29673. fanni.mano
2012. aug. 12. 17:44
~ A legjobb barátaid azok, akik megértenek akkor is, ha nem mondasz semmit, akik egy órát is várnak mikor te annyit mondtál: 'várj egy percet' és azok, akik melletted maradnak mikor azt mondod: hagyjatok egyedül..
29672. fanni.mano
2012. aug. 12. 17:41

Life is about trusting your feelings. Taking chances. Dare to be yourself. Learning from the past. Appreciating the memories. And realizing that life goes on..

Az élet arról szól, hogy bízz az érzéseidben. Kockáztass! Merj önmagad lenni! Tanulj a múltból. Becsüld meg az emlékeket. És vedd észre; az élet mindig megy tovább

29671. fanni.mano
2012. aug. 12. 17:41

"Sometimes we tend to be in despair when the person we careabout leaves.. but the truth is it's not our loss! It's theirs bec ause they left the only person in the world who would never give up on them."

"Néha hajlamosak vagyunk kétségbeesni mikor a személy, akivel törődünk, elhagy.. de az az igazság hogy ez nem a mi veszteségünk, hanem az övé, mert ő veszti el azt az embert, aki soha nem mondott volna le róla."

29670. fanni.mano
2012. aug. 12. 17:40

"If you look inside a girl's heart.. you'll see how much she really cries. You'll find hidden secrets, best friends and lies. But you'll see what (maybe) you'll never understand: how hard is to stay stong when nothing's right, everything is wrong!"

"Ha belenézel egy lány szívébe.. meglátod azt, hogy mennyit sírt valójában. Látni fogsz titkokat, barátokat, hazugságokat.. De látni fogod azt is, amit (talán) sosem érthetsz

29669. fanni.mano
2012. aug. 12. 17:39

"If you're looking for reasons not to love someone, you are probably going to find them; but sometimes, we need to give in, and let out hearts get what they deserve."

"Ha arra keresel okokat,hogy ne szeress valakit, valószínűleg meg is találod azokat; viszont néha meg kell adnunk magunkat és engedni, hogy a szívünk azt kapja, amit megérdemel."

29668. Cilumiluci
2012. aug. 12. 17:08

"Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Könnyű a Napnak, mert nem kell szólnia ahhoz, hogy a pirkadat pírjával reményt öntsön a szívünkbe, sem a virág szirmán a harmatcseppnek, hogy parányi ékkőként beragyogja a lelkünket. Egyszerűen csak vannak, nem tesznek semmit és létük csodája önmagunk csodájának felismeréséhez segít.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. De mit tegyek...

- ha nem érinthetlek szellőként, sem friss forrásvízként s nem vethetek rád óvó árnyékot, mint a dúslombú fa? Ember vagyok és fizikai valómban nem lehetek ott, ahol vagy, hogy megérintselek a tekintetemmel, a hangommal vagy a kinyújtott kezemmel. Lehet, hogy mire az érintésem eljut hozzád, a testem már régóta az enyészeté.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak, és az érintéshez nincs más eszközöm, csak a szó. A szó, amely túl van a tér és idő határán, és a csendből forrásozik.

* * * * *

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Mert nem lehet szólni. Minden szó a teljességet töri darabokra. Csak a csend igaz. A csend a teljesség, a csend az időtlenség, a csend a változatlanság. Minden szó az időtlen teljességcsendből időt teremtő szárnyalással kél és ereszkedik vissza. A lét hullámverésének kiszakadt, elkülönült cseppjeként felragyogtatja a tengert és visszahull. Minden szó a teljesség gondolatszülte tükrének egy-egy cserépdarabkája. Minden szó az elveszett teljesség feletti fájdalom jajkiáltása. Minden szó hamis, mert az egészet részbesűrítetté, az időtlent időbeágyazottá, a változatlant változás-látszatúvá varázsolja.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak a szavakkal. Mert minden szó igaz, benne a változatlan, időtlen teljesség az időben, a részben és a változóban nyilatkozik meg. Mert minden szó a csend szava, minden szó a csend törődése, minden szó a csend odaadottsága. Mert minden szó teremtés. Minden szóban a teremtő csend és a teremtett szó eggyé válik. Minden szóban a teremtő és a teremtett eggyé válik. Ez az érintés teljessége. Minden szóban a teljesség van jelen.

* * * * *

Lehet, nem a szavak lesznek, amelyek megérintenek. Hanem a szóközök fehér némasága. A csend könyvét nem lehet üres lapokkal megírni. Az csak a süketszoba csendje lenne. Reményem, hogy a szavaim olyanok lesznek, mint a szellőtől rezdülő falevelek susogása, vagy a madárdal, amelyek csak mélyítik a természet csendjét. A szíved csendjét."

29667. Cilumiluci
2012. aug. 12. 17:07

A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.

Len Wein

29666. Cilumiluci
2012. aug. 12. 16:58

Az igaz barát a kezedet fogja és a szívedet simítja.

Gabriel Garcia Marquez

29665. Cilumiluci
2012. aug. 12. 16:31

A szeretet Isten adománya, benne van a mindenségben és minden egyes homokszemcsében. Szeress minden levelet, Isten világosságának minden sugarát. Szeresd az állatokat, szeresd a növényeket, szeress mindent. Ha mindent szeretsz, fel tudod fedezni a dolgokban az isteni rejtélyt. Amint egyszer felfedezted, napról napra jobban meg fogod érteni. Végül eljutsz odáig, hogy szeretetedben magadhoz öleled az egész világot.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

29664. Cilumiluci
2012. aug. 12. 16:30

"Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,

s ne keseredj el, ha nem találod helyed.

A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,

előfordul néha, hogy nehezebben halad.

Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,

...idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,

minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.

Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,

gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.

Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,

ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.

Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,

gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.

Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:

A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett."

/Ernest Hamingway/

29663. Cilumiluci
2012. aug. 12. 15:46
‎"Vannak égő, fájó könnyek, melyek nem a szemből jönnek, hanem befelé folynak"
29662. Cilumiluci
2012. aug. 12. 15:17
‎"Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem hogy milyen világ él benned."
29661. Cilumiluci
2012. aug. 12. 15:17

Lehet, hogy csak egyszer élsz,

de tiéd lehet, bármit kérsz.

Ha szabad vagy, és szállni se félsz,

csak tépd le a láncot, és célhoz érsz.

29660. Cilumiluci
2012. aug. 12. 14:51
Vannak pillanatok, amikor már olyan közel jársz ahhoz, hogy végleg feladd… Aztán visszatekintesz és látod, hogy milyen sokat megtettél csak azért, hogy elérd a célod. Látod azt a rögökkel és akadályokkal teli utat, amelyen eljutottál egészen idáig. Felsóhajtasz és erőt merítesz mindabból, amit eddig elértél. Rájössz, hogy akármilyen messze is van az út vége, sosem szabad megállni. Küzdeni kell, ameddig bírod, hisz lehet, hogy fájdalmas, amin keresztül mész majd ezután, de a végállomás annál csodálatosabb lesz. Sosem szabad feladni. Mindig menj tovább és meg fogod találni mindazt, amiért egész életedben küzdöttél.
29659. Cilumiluci
2012. aug. 12. 14:49
"Az időt ingyen kapod, de valójában felbecsülhetetlen értékű. Nem birtokolhatod, de kihasználhatod. Nem tarthatod meg, de eltöltheted. S ha egyszer elvesztegetted, bizony soha többé nem kaphatod vissza azokat a perceket..."
29658. Cilumiluci
2012. aug. 12. 14:40
‎"A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták."
29657. bd8f0b56fe
2012. aug. 12. 14:06
Ha belegondolok, ugyanúgy, ahogyan másé, az én őszinteségem is sok vonatkozásban, és folyamatosan megkérdőjelezhető. Amit elmondok a múltamból, az már akár sok százszor is átment a saját szubjektív szűrőmön. Még ha azt is gondolom, hogy ez már aztán tényleg egy letisztult dolog, és én, a bátor, a meghökkentő ki merem és tudom mondani azt, amit sokan nem, mert vettem a fáradságot, hogy alaposabban magamba nézzek, akkor is csak a magam igazát, vagy igazolását akarom látni és láttatni. A másik embernek általában nem áll módjában ismerni azokat körülményeket és embereket, amelyekről, akikről beszélek. Csak az én elbeszélésemre hagyatkozhatnak. És az én elbeszélésem magamról miért lenne rám nézve negatív?
29656. bd8f0b56fe
2012. aug. 12. 13:47

Mi a Barátság? Vajon mi az?

Egy kötelék, mely összetart ,

Egy erős híd, amely két ember

szövetségét köti össze.

Kössünk mi is szövetséget ,

Erős hidat építsünk fel

Legyünk mi is jó Barátok,

De akkor,ha Te is akarod.

Szeretnélek megismerni ,

Rólad minél többet tudni

Segíts ebbe Te is nekem

A szövetséghez két ember kell!

Nem vagyok se erős, se szép,

De a lelkem tesz erőssé

Fogadj el úgy, ahogy vagyok

Külsőleg csak ennyit tudok.

Beszédhibákkal küszködöm,

Énnekem ez nem nagy öröm

Sok hibával beszélek én

Pedig sok jó dolgot mondanék.

Ha tőlem kérsz segítséget

Tudásom szerint segítek

Legyen az bármilyen dolog

Előtted mindig nyitva állok.

Ha gondok gyötörnek Téged

Áruld el, velem beszélhetsz,

Nagy titkaidat megtartom ,

Senkinek el nem árulom.

Kérlek,mondd el majd egyszer,

hogy rólam mi a véleményed.

Bármit mondasz, elfogadom ,

Hibáimat kijavítom.

Mi a Barátság? Mostmár tudod,

Menjünk Mi is ezen az úton .

Segítsünk egymásnak mindenkor,

Jóban,rosszban,akármikor

29655. bd8f0b56fe

Nyitott könyv a lelkem,olvasd csak bátran,

Engedem,hogy meglásd,mi a titkos vágyam.

A barátság szent dolog,védeni,óvni kell,

Ki mit fektet belé,annyit vihet csak el.

Kell egy hely a szívben,egy csendes szép zene,

Hol,társra lel az érzés,és élhetsz majd vele,

Állunk majd a fényben,vagy boldogan megyünk,

Mert úgy szép az élet,ha mindig szeretünk!!!

Egy barát lehet közel, vagy akár távol,

De a szívedben mindig ott lesz, ne keresd máshol.

Egy barát lehet kedves, őszinte,

Minden problémát megoszthatsz vele.

Mert a baráti szeretet összekötö kapocs

29654. bd8f0b56fe

Barátság

Ha életedben olyan helyre értél,

hol úgy érzed, innen már nincs tovább,

Csalódottságból magadnak bőven mértél,

s nem jussod már az igaz boldogság.

Állj meg, kérlek, a szakadék legszélén,

és nézz csak hátra, milyen volt életed,

Volt e barát, ott benn a szíved mélyén?

Kinek emlékét örökre elteszed.

S ha volt olyan, ki érintette lelked,

ki melléd áll, ha sorsod rángatott,.

Ki meghallgatta sok fájó keserved,

s ha kellett méltó tanácsot adott.

Keresd meg őt és mondd el ami fáj még

lelkedben mindig megtalálhatod.

A barátság hidd, a legnagyobb ajándék.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook