Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29803. bd8f0b56fe
2012. aug. 15. 19:15

Az ember életét sokan érezték csak álomnak, és jártomban-keltemben bennem is mindig itt ez az érzés. Korlátokat látok, amelyek útját állják az ember tevékeny és kutató erőinek, látom, hogy minden igyekezetük célja csak szükségletek kielégítése, annak megint nincs más célja, mint a koldus lét meghosszabbítása, aztán azt látom, hogy a kutakodás bizonyos pontjait illető megnyugvás csak álmatag rezignáció, csak tarka alakokkal és sugárzó látványokkal pingáljuk tele a falakat, amelyek közt raboskodunk.

Johann Wolfgang von Goethe

29802. bd8f0b56fe
2012. aug. 15. 19:14

Ha két ember házasságot köt egymással, akkor ennek a két embernek ettől fogva egész életére konzerválnia kell magát. Úgy fogtok egymás mellett menetelni, mint egy sínpár, szigorúan betartva a megszabott távolságot. Akkor is, ha egyikőtök szeretne néha távolabb vagy közelebb húzódni - hiszen ez a szabály megsértése volna. A szabály pedig kimondja: legyetek józanok, gondoljatok a jövőre, a gyermekeitekre. Többé nem változhattok meg, olyannak kell lennetek, mint a sínpárnak: mindvégig meg kell őríznetek azt a távolságot, ami induláskor volt közöttetek, egészen a célállomásig. Ne hagyjátok, hogy megváltozzon a szerelmetek, sem az út elején, amikor növekedni akarna, sem pedig a későbbiekben, amikor csökkenni akarna, mert ez rendkívül kockázatos.

Paulo Coelho

29801. 16b5d6ae34
2012. aug. 15. 18:03
Ha az emberek egyetértenek velem, mindig az az érzésem, hogy valami rosszat mondtam. /Oscar Wilde/
29800. Cilumiluci
2012. aug. 15. 14:54
Csodálatos érzés, amikor Rá gondolsz, és azon gondolkozol, vajon mit csinál éppen… és abban a pillanatban megszólal a telefonod, a hívás Tőle jön, és rájössz : Ő is rád gondolt…
29799. Cilumiluci
2012. aug. 15. 14:50

"Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy szeressenek azért, aki nem."

Kurt Cobain

29798. Cilumiluci
2012. aug. 15. 12:44

„Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani,

míg tényleg megnövök.

Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar,

hogy közel legyen a szívdobogásunk.”

(Birtalan Ferenc)

29797. tuskoledi
2012. aug. 15. 07:36
Hogy egy fekete macska szerencsétlenséget hoz-e, az attól függ, hogy ember vagy-e vagy egér!
29796. Cilumiluci
2012. aug. 15. 07:04
Nincs szükséged 100 barátra, csak néhányra: azokra, akik mosolyt csalnak az arcodra, és mikor minden összedőlni látszik, rámutatnak arra mennyire erős is vagy valójában.
29795. ea010c7029
2012. aug. 15. 00:13
"Milyen is vagyok? Néha ördög, néha angyal, Néha bevonnád arannyal, Néha szurok, meg toll kéne, Hogy azt kenjed a képére, Néha hívod, néha bánod, Hogy meglátta a napvilágot. Néha megtipor a lába, Néha büszkén nézel rája, Néha vonz, és néha taszít, Ragyogása néha vakít. Néha vár, és néha várat. Néha birtokolhatsz százat. Néha száz vesz birtokába, Néha csak egy ejt fogságba. Néha ostoba az arca, Néha ez csak álca rajta. Néha sír, és néha kacag, Néha boldog dalra fakad, Néha mérges, néha fáradt, Néha kincs a világnak. Néha átok, néha áldás. Néha csak egy néma kiáltás."
29794. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:43

Rohanó életemben,

Bárhová vitt a sorsom,

Nem féltem én a nagyvilágban.

Milyen boldog voltam,

Hogy Te voltál nekem,

Hogy végre rád találtam.

Szótlan együttlétben, szótlanul álmodozva,

Átkarolt némán minket a végtelen.

Elképzelt álmainkat engedd még szabadon szállni,

Segíts így elviselni az életem!

Ne mondj le még a vágyaidról!

Még ha rossz, még ha fáj és bántja a lelkedet,

Mert ha hiteddel reméled,

Feléd hajlik a mennybol, lassan majd eléred.

Rohanó életemben, mikor fárad a lélek,

Érzem, hogy többé már semmi nem zavar,

Te légy a tuz, ami éltet, vigyázz álmainkra,

Ami átölel, és nem zavar.

Ne mondj le még a vágyaidról!

Még ha rossz, még ha fáj és bántja a lelkedet,

Mert ha hiteddel reméled,

Feléd hajlik a mennyből, lassan majd eléred.

Lord-Örökké

29793. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:36
Ahogy egyre inkább megismersz valakit, minden külső tulajdonsága apránként elhalványul. Már nem számít, milyen színű a haja, vagy hogy milyen magas - idővel sokkal inkább a lelkét figyeled, nem a külsejét. Ezért mondják azt, hogy igazán a másik ember belsőjébe szeretünk bele; a külseje után persze vágyakozhatunk, tetszhet nagyon a szeme vagy az izmos hasa, de ezeket csak a szemeddel szereted, nem a szíveddel! Mikor úgy igazán megismersz és megszeretsz valakit, minden külső hiányossága vagy hibája eltűnik. Ez a szeretet lényege - a tökéletlenségek mögött meglátni valakiben a szépséget.
29792. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:35
A bizalomra épülő kapcsolatok egyik legjellemzőbb formája a barátság...
29791. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:30
Jusson eszedbe mikor álomra hajtod a fejed, hogy a nap, amit éppen lezársz nincs többé, hogy ami aznap történt veled azt soha többé nem változtathatod meg. Nincs még egy esély! Holnap? Majd reggel, ha kinyitod, a szemed adj hálát a Teremtőnek, hogy ismét kaptál egy lehetőséget!
29790. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:20
Az életben van néhány olyan dolog, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A többi pedig túl igaz, hogy szép lehessen.
29789. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:18

Ha egy NŐ szemébe nézel, s őszintén nézed őt, egy pillanatra betekintést nyersz titkos és ellentmondásokkal teli lelkébe. Megláthatod érzékenységét s erejét, mely megmozgathatja a hegyeket, kitartását, mint féktelen erőt érezheted. Felfedezheted mennyire vágyik a szeretetre, s cserébe mindenét odaadja, elhiheted, védtelen...

Könnyeiben nézheted csalódásait , örömeit, de viszi tovább terheit, s tudhatod nem fogja feladni sohasem, ameddig a szíve ver.

Hatalmas erő lakik a lelkében, minden rosszat le tud küzdeni, még akkor is, ha most nem is bízik magában...

A Nők ereje felülmúl mindent.

29788. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:12
Nem az együttlét múló percei kötnek össze egymással lelkeket, hanem az együtt töltött idők felejthetetlen emlékei!
29787. Cilumiluci
2012. aug. 14. 21:08
“Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá – segíteni kell neki. (Müller Péter)
29786. Cilumiluci
2012. aug. 14. 20:51
Egyszer majd eljön a nap, amikor a szíved konfliktusba kerül a büszkeségeddel. Olyan véres és olyan heves harc lesz, amilyen csak az igaz szerelemért vívott háború lehet.
29785. Cilumiluci
2012. aug. 14. 20:43
Nem lehet elhatározni, hogy holnaptól gyűlöljük azt, aki szeretünk, vagy szeretni fogunk egy utált személyt. Nem a szándékon múlik, hogy valaki vonzó-e számunkra vagy visszataszító.
29784. Cilumiluci
2012. aug. 14. 20:42

Szeretni azt jelenti, hogy az embert, akit szeretsz, a figyelmesség energiájával öleled át.

(Thich Nhat Hanh)

29783. Cilumiluci
2012. aug. 14. 20:38
‎"Az ész figyelmeztet arra, hogy mit kell elkerülnünk de a szív mondja meg azt,hogy mit kell cselekednünk!"
29782. fanni.mano
2012. aug. 14. 19:42

"A hiba az élet része. Ha nem hibázol, nem tanulsz, és ha nem tanulsz, soha nem változol."

(Everwood)

29781. fanni.mano
2012. aug. 14. 19:40

"Michelangelo szerint akkor tudjuk eldönteni egy szoborról, hogy melyek a nélkülözhetetlen részei, ha ledobjuk egy hegyről. A felesleges részek úgyis letörnek róla. Néha az élet is pont ilyen, letaszít minket a hegyről. Amikor leérünk az aljára, csak a fontos dolgok maradnak velünk, és tisztán látunk, amikor kitartunk amellett, amit tudunk."

(Everwood c. sorozat)

29780. Cilumiluci
2012. aug. 14. 19:24
A hitelesség mindig ott kezdődik, amikor a negatív élményről is tudok oldottan beszélni, és közben tudom, hogy ezért én vagyok a felelős. Merem átélni az ezzel járó fájdalmat, de ezért is felelősséget vállalok azzal, hogy holnaptól mindent megteszek, hogy ezen változtassak napról napra. - Csernus Imre
29779. Cilumiluci
2012. aug. 14. 19:06
“A szeretet és gyűlölet tükre által látod magad a legtisztábban.” (Tatiosz)
29778. c56e2af475
2012. aug. 14. 19:03

Nem elég tisztának lenni. Nem elég ártatlannak lenni. A mai világban öntudatra és erőre van szükségünk, hogy ne zuhanjunk a zuhanókkal, és veszítsük el lelkünket egy aljas világban.

/Müller Péter/

29777. Cilumiluci
2012. aug. 14. 17:52
Mindaz, amit teszünk, nem a saját elhatározásunkon múlik, hanem valami erő kényszerít bennünket, aminek a kezében csak eszközök vagyunk
29776. Cilumiluci
2012. aug. 14. 17:51

Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?

(Karinthy Frigyes)

29775. Cilumiluci
2012. aug. 14. 17:48

Aki nem érti meg az élet célzásait, azt az élet előbb-utóbb telibe találja.

(Carl Gustav Jung)

29774. Cilumiluci
2012. aug. 14. 17:44

Ne feledd el soha magadba szívni az élet illatát, táplálni a belső vidámság lángját, legyél érzékeny a levegő simogatására, töltsd be minden érzékedet a világ képeivel, illatával és dallamával.

- François Garagnon

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook