Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az ember életét sokan érezték csak álomnak, és jártomban-keltemben bennem is mindig itt ez az érzés. Korlátokat látok, amelyek útját állják az ember tevékeny és kutató erőinek, látom, hogy minden igyekezetük célja csak szükségletek kielégítése, annak megint nincs más célja, mint a koldus lét meghosszabbítása, aztán azt látom, hogy a kutakodás bizonyos pontjait illető megnyugvás csak álmatag rezignáció, csak tarka alakokkal és sugárzó látványokkal pingáljuk tele a falakat, amelyek közt raboskodunk.
Johann Wolfgang von Goethe
Ha két ember házasságot köt egymással, akkor ennek a két embernek ettől fogva egész életére konzerválnia kell magát. Úgy fogtok egymás mellett menetelni, mint egy sínpár, szigorúan betartva a megszabott távolságot. Akkor is, ha egyikőtök szeretne néha távolabb vagy közelebb húzódni - hiszen ez a szabály megsértése volna. A szabály pedig kimondja: legyetek józanok, gondoljatok a jövőre, a gyermekeitekre. Többé nem változhattok meg, olyannak kell lennetek, mint a sínpárnak: mindvégig meg kell őríznetek azt a távolságot, ami induláskor volt közöttetek, egészen a célállomásig. Ne hagyjátok, hogy megváltozzon a szerelmetek, sem az út elején, amikor növekedni akarna, sem pedig a későbbiekben, amikor csökkenni akarna, mert ez rendkívül kockázatos.
Paulo Coelho
"Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy szeressenek azért, aki nem."
Kurt Cobain
„Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani,
míg tényleg megnövök.
Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar,
hogy közel legyen a szívdobogásunk.”
(Birtalan Ferenc)
Rohanó életemben,
Bárhová vitt a sorsom,
Nem féltem én a nagyvilágban.
Milyen boldog voltam,
Hogy Te voltál nekem,
Hogy végre rád találtam.
Szótlan együttlétben, szótlanul álmodozva,
Átkarolt némán minket a végtelen.
Elképzelt álmainkat engedd még szabadon szállni,
Segíts így elviselni az életem!
Ne mondj le még a vágyaidról!
Még ha rossz, még ha fáj és bántja a lelkedet,
Mert ha hiteddel reméled,
Feléd hajlik a mennybol, lassan majd eléred.
Rohanó életemben, mikor fárad a lélek,
Érzem, hogy többé már semmi nem zavar,
Te légy a tuz, ami éltet, vigyázz álmainkra,
Ami átölel, és nem zavar.
Ne mondj le még a vágyaidról!
Még ha rossz, még ha fáj és bántja a lelkedet,
Mert ha hiteddel reméled,
Feléd hajlik a mennyből, lassan majd eléred.
Lord-Örökké
Ha egy NŐ szemébe nézel, s őszintén nézed őt, egy pillanatra betekintést nyersz titkos és ellentmondásokkal teli lelkébe. Megláthatod érzékenységét s erejét, mely megmozgathatja a hegyeket, kitartását, mint féktelen erőt érezheted. Felfedezheted mennyire vágyik a szeretetre, s cserébe mindenét odaadja, elhiheted, védtelen...
Könnyeiben nézheted csalódásait , örömeit, de viszi tovább terheit, s tudhatod nem fogja feladni sohasem, ameddig a szíve ver.
Hatalmas erő lakik a lelkében, minden rosszat le tud küzdeni, még akkor is, ha most nem is bízik magában...
A Nők ereje felülmúl mindent.
Szeretni azt jelenti, hogy az embert, akit szeretsz, a figyelmesség energiájával öleled át.
(Thich Nhat Hanh)
"A hiba az élet része. Ha nem hibázol, nem tanulsz, és ha nem tanulsz, soha nem változol."
(Everwood)
"Michelangelo szerint akkor tudjuk eldönteni egy szoborról, hogy melyek a nélkülözhetetlen részei, ha ledobjuk egy hegyről. A felesleges részek úgyis letörnek róla. Néha az élet is pont ilyen, letaszít minket a hegyről. Amikor leérünk az aljára, csak a fontos dolgok maradnak velünk, és tisztán látunk, amikor kitartunk amellett, amit tudunk."
(Everwood c. sorozat)
Nem elég tisztának lenni. Nem elég ártatlannak lenni. A mai világban öntudatra és erőre van szükségünk, hogy ne zuhanjunk a zuhanókkal, és veszítsük el lelkünket egy aljas világban.
/Müller Péter/
Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?
(Karinthy Frigyes)
Aki nem érti meg az élet célzásait, azt az élet előbb-utóbb telibe találja.
(Carl Gustav Jung)
Ne feledd el soha magadba szívni az élet illatát, táplálni a belső vidámság lángját, legyél érzékeny a levegő simogatására, töltsd be minden érzékedet a világ képeivel, illatával és dallamával.
- François Garagnon