Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kaviáros palacsinta recept

Kaviáros palacsinta recept

A Kaviáros palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók: 12 db vékony
sós palacsinta
1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár
1 csokor zöldhagyma
10 dkg tejszín krémsajt
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál konyak
a bundázáshoz liszt és tojás


A Kaviáros palacsinta elkészítési módja:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki. Lisztbe, felvert nyers tojásba mártjuk, majd ismét lisztbe forgatjuk. Azonnal 180 fokos olajba rakjuk, és 5-6 perc alatt szép világosbarnára megsütjük. Két részletben süssük meg, hogy a kis palacsintáknak elegendő helyük legyen úszni, különben összeragadhatnak. Az olajból kivéve, papírtörülközőn leszárítjuk, és tetszés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető, különleges ínyencfalat.


Kategória: Halas ételek receptjei


A kaviáros palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook