Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával recept

Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával recept

A Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával hozzávalói:
2 szelet tilápia hal vagy más filézett tengeri hal


A páchoz:

1 dl natúr joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma

A panírhoz:

1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa
napraforgó olaj a sütéshez

A cukkinisalátához:

2 db közepes zsenge cukkini


Az öntethez:

1,5 ek fehérborecet
0,5-0,7 dl víz
1 tk cukor
1 kk só
1 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt borskeverék


A Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával elkészítési módja:
A halszeleteket megszórjuk sóval. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk. A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.) A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.


Kategória: Halas ételek receptjei


A joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook