Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött fogoly recept

Töltött fogoly recept

A Töltött fogoly hozzávalói:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.


A Töltött fogoly elkészítési módja:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk. Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük. A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk. Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk. Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá. Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött fogoly elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook