Katonafeleségek (beszélgetés)
Én is a többiek pártján állok,nem feltétlenül kell az ajándéknak praktikusnak és komolynak lenni!
Én az egy éves fordulónkra egy power pointot csináltam neki zenei aláfestéssel,az egy évünk képeiből,kommentekkel.Nagyon telibe talált,megkönnyezte,és azóta is megnézi,ha hiányzom neki.
Tárgyaknál pedig azoknak örül,amiket én csináltam neki.(Kreatívkodni szoktam szabadidőmben.)Kapott már kézzel festett gyógyszeres dobozt telepakolva gyógyszikkal (misszió előtt ez hasznos),képkeretet,naptárat...
Te ismered,mi a hobbija,van-e valami,ami régóta tetszik neki...?
Sziasztok!
Kyra, örülök, hogy találtál egy, a szerelmedre érdemes férfiembert, a mai világban ez nem is olyan egyszerű.
Én ahogy elsőre olvastam a felvetésedet, a fénykép jutott az eszembe... A férjem most kinn töltötte a szülinapját és küldtünk neki egy kis meglepi csomagot. A csajok rajzoltak, én meg egy közös, friss képünket küldtem neki, a hátulján egy dalidézet: Te vagy a legjobb dolog az életben, ami csak történhet velem...
Elmond mindent, és hála Istennek, maximálisan így is érzem.
Szóval nem biztos, hogy nagyon a praktikumra kell
a fő hangsúlyt helyezni... most mondjam, hogy vegyél neki bicskát??
Több letudott misszió után gondolom, hogy praktikus eszközei vannak... inkább érzelmileg kell bennük a lelket tartani, arra meg pár fénykép, idézet szerintem tök jó...
Vagy azon lehetne még elgondolkozni, hogy a fényképeteket valamire rányomatni...
Szerintem ilyen helyzetben nem elcsépelt ötlet.
Különbözőek vagyunk, különböző élethelyzettel, különféle problémákkal, örömökkel. Úgyhogy nem volt semmi baj a kérdéseddel...Biztos vagyok benne, hogy kapsz még ötleteket! :-)
Egyébként ezzel a kérdéssel én is gondban vagyok, pedig a Drága itthon van épp és karácsonykor is itthon lesz.
Kösz a tippet, nagyon tetszik!
Ennél komolyabb dologra gondoltam azért, de a csomagba mindenképpen belefogom csempészni ezt is, na meg egy pikáns fotót! ;)
Bocsi, megint én:
Most olvasom vissza az írásaitokat, és egy kicsit bagatellnek tűnik a problémám. Tudom, ti most nehéz dolgokon mentek át, azt hiszem pár hónap múlva én sem ilyen könnyed témákat fogok felhozni.
Szóval bocsi a kérdésért, utólag olvasva hülyén hangzik, de nekem ez most nagyon fontos. Nem akarom elszúrni. Ő az első pasi, akit komolyan veszek, s az első, aki igazán fontos nekem.
De talán titeket is kizökkent a hétköznapi témákból a kérdésem. :) Kérlek osszátok meg tapasztalataitok, mit lehet egy ilyen komoly férfinak adni, aminek örülne?
A Drágám azt javasolja, hogy ajándékoz neki egy szexi női fehérneműt, természetesen olyat, amiben már látott téged. :-)
Gyakorlatból javasoljuk. :-)
Sziasztok kedves fórumozók!
Annyit rólam, hogy új vagyok az oldalon, csak most regisztráltam, direkt e fórum miatt. Nem vagyok katonafeleség, azonban katonabarátnő igen. Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, bízván tapasztalataitokban.
Először is azzal kezdeném, hogy írok pár sort magunkról, illetve róla. Fél éve vagyunk együtt. Ő decemberben lesz 30 éves, februárban Afganisztánba megy külszolgálatra, rendfokozata szerint főhadnagy. Jómagam egyetemista vagyok, és életemben először szerelmes. Róla annyit kell még tudni, hogy nagyon magának való, nehezen megnyíló, szűkszavú, ugyanakkor állandóan viccelődő jó humorú egyén. Megfontolt, nem hűbelebalázs típusú, rendkívül férfias, kedves és figyelmes. Kevés cucca van, de az mind hasznos, jó minőségű, praktikus dolog. Volt már KFOR misszión Szerbiában, illetve 2x félévet amerikai kiképzésen.
A kérdés amivel hozzátok fordulok a következő: mit ajándékozzak neki születésnapjára ill. karácsonyra?
Valami olyat szeretnék az egyik alkalomra, amit magával vihet a külszolgálatra, és rám emlékezteti. Nem felesleges polcra rakható csecsebecsére gondolok, hanem valami nem túl nagy, praktikus dologra, amit használni is tud a mindennapokban.
Köszönöm a segítségeteket! Minden jót!
Üdv.: Kyra
Örülök, hogy elszaladt ez a hét együtt... a meglepi meg biztos nagyon kedves lesz, én is gondolkozok valami hasonlón. Csak még nem tudom, hogy oldjam meg titokban a kijuttatást...
A Zembert viszonylag könnyen elengedtem, nem volt sírás, vagy ilyesmi. Az elmúlt 2,5 hónap után a 10 nap szabi nem volt olyan sok, a csajokon is azt veszem észre, hogy viszonylag könnyen visszazökkentek az apamentes hétköznapokba.
Kifizettük a hitelünket, elszámoltunk a bankkal, már csak a jelzálog-megszüntetős papírokat várom, hogy mehessek a Földhivatalba intézkedni.
A devizás fizu átváltását meg most intézem... így az anyagi előnyök pillanatnyilag győzedelmeskednek az apahiányon.
A csajok jól vannak, én melózok, így nem sok időm van gondolkozni vagy szomorkodni.
Sziasztok Lányok:)
Dorka, hogy tudtad elengedni a Párod? :'(
Nekünk ez a hét elég hamar elment.
Aviék most indultak haza, 6napot bandáztunk:) Nagyon jó volt, kicsit lefáradtunk , a Raptorok egész nap udvaron, levegőn.
Most jönnek a szürke napok:S Gyerekek apjuknál, csend van a házban:(
jaaaaa és hab a tortán!!! Avi egy ismerőse visz ki Párjainknak egy kicsi csomagot meglepivel:D már olyan mikulásos hangulatba csomagoltam, hogy az lesz neki az ajándék:) Remélem jó érzéssel fogja kibontani:)
Sziasztok!
Reggel fél 6 helyett már negyedkor itt volt a tranyó és elvitte a Zembert... :-(
A csajok nem nagyon emlegették reggel ill. délután, úgyhogy én is jegeltem a témát.
Este beszéltünk vele, mint rendesen, de egyelőre nincs gáz..
Tegnap kirándultunk itt a közeli dombokon, jó volt az is nagyon.
Sokat szexeltünk, jó volt nagyon ez a 10 nap... ahhoz képest, hogy az évre ennyi...
Szóval fel vagyunk töltődve lelkileg, majd meglátjuk, meddig tart...
Többiek? Nálatok mizu?
Sziasztok!
Mi most jól vagyunk.Lejöttünk Kámeáékhoz egy kicsit bandázni. Raptorok egész nap a kertben.Jókat sétálunk, tegnap Bence fiam megcsinálta a kis dühkitörését. Sajnos ez már Apa hiánya. De legalább volt közönsége. Erre már Kámea sem tudott mit mondani.:(
Most mindjárt főzünk fini töltött káposztát. nyami.Szóval jól telik az őszi szünet.:)Csak szar lesz hazamenni...
Sziasztok!
Kámea, a Zemberem be van fogva rendesen... (kacsintós, pirulós szmájli)...remélem Ti is ilyesmikről fogtok beszámolni, ha hazaérnek.
Most este jöttünk haza anyóról, jó volt.. Szombaton azért a férjem összehasogatott 25 mázsa fát, én meg bepakoltam... másnap topon voltunk, képzelhetitek...
Lia, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás... eltelt újabb egy hét.. :-)
Ancika, fel a fejjel... a megmaradt vakolatot szla. ellenében nem veszik vissza?
Hazaértünk tagnap :) Jól elfáradtunk, de jól sikerült! A nagynéném hurcibálta a nagyokat játszóházba, moziba, meg sétáltunk is jókat.
Szabadságosoknak sok-sok örömet kívánok, akik várakoznak, azoknak meg kitartást! Nálunk vannak gondok, de nem részletezem, majd megoldódik minden a maga idejében.
Cili: Engem is megkereshetsz, bár én debreceni vagyok, de ha írsz privit, megbeszélhetünk egy találkozót!
Szia!
Mit szeretnél tudni?:) 24 éves vagyok,vendéglátásban/szórakoztatóiparban dolgozom, 13 hónapja élek távkapcsolatban a párommal,és ez az első missziónk.(Meg remélem az utolsó is.)
Mi lett a vérvétel eredménye?Rendben vannak a lányok?
Chad-ban van 4 hónapig.Ha meg nem hosszabbítják vmi rumli miatt 6-ra.
Bp-s kirándulás a gyerkőcökkel?Csodák palotája,Sugar Shop,vagy merre mentek?:)
akkor most fordított a helyzet én depizek, pedig itthon van apa és szeretjük egymást agyon, de annyi minden összejön, hogy kezdek kibukni...
az hogy semmi nem akar bennem maradni, és már a víztől is megy fel a savam egy dolog lassan hozzászokok :)
de pl ma:
-apának telefonáltak a laktanyából, hogy beosztották valami hülyeségbe
-a bank bezárt amire végeztem melóban
-a mesterek rendeltek +7 vödör vakolatot (33e ft) erre megmaradt 6 vödör
és így tovább és így tovább
alig várom, hogy végre vége legyen az építkezésnek ez az elmúlt 1,5 év már picit sok volt... majd mesélek :D
syerra nem közösítünk ki senkit sőt :) érezzétek nagyon jól egymást és használjátok ki a szabit az élménybeszámolóra én is kíváncsi vagyok
dorka egy hős volt a csöpped tegnap legszívesebben én is sírtam volna a vérvétel előtt
én is szívesen válaszolok a kérdésekre a jó jegy reményében, ha tudsz utazni kedves cecilia
puszi mindenkinek kitartás csajok :)
Szabadságos Lányok!!!!!!!!!!!!
Apából szexrabszolgát!!!!:DDD
Én közöltem Párommal, hogy ez lesz a sorsa:D Azt mondta marad még egy kicsit kint:DDD
Pár napja 10felett van a hőmérséklet és a nap is süt, és marad is jövő hét közepéig. Nem lehet, hogy ezért ilyen felhőtlen a jókedvünk?:DDD
Na, akkor pár nap nagy öröm! Ezek mindig olyan jók!
Nagyon furcsa, hogy Boszniában nincs net... Pedig állítólag az összes misszió közül az az álmok netovábbja...., legalábbis ezt hallottam róla.
Én csak Afganisztánt és Koszovót éltem végig....Meg majd nemsoká ismétlés... :-)
Avi, szerdán hajnalban van visszaindulás...
de én is épp úgy vagyok vele, hogy bár közeledik újra a feketeleves, jövök majd ide vigaszért, de őszinte örömmel figyelem a visszaszámolásotokat... :-)
Syerre, igen-igen, várjuk az élménybeszámolót... lesz egy kis átfedés már a mi mélyrepülésünkkel, így az tényleg segítség a másiknak...
Milyen furcsa ez! Más topikon már szétkaptak volna irigységből, itt meg más öröméből is lehet erőt meríteni... de jó, hogy vagytok! :)
Sziasztok!
Dorka! De arik vagytok! Olyan jó olvasni, hogy családostul mentetek vérvételre, és együtt töltöttetek 1 mozgalmas napot! Meddig marad mér Apátok?
Syerra! dehogy leszel kiközösítve. Inkább kérjük a élménybeszámolókat. Vicces, de annyira jó olvasni Dorkáék örömét is, Ancikáékat, és a többieket. Én nem vagyok ilyenkor irigy. Inkább örülök, és tudom, hogy eljön még nálunk is az az idő amikor mi mesélünk az örömünkről. És akkor a többieknek is erőt adhat, hogy milyen jó is lesz Szóval érted! Gyere, és mesélj!:)))
Sziasztooook!!!
Ugyen nem tudom követni mostanság az eseményeket, de holnaptól-pár napra ugyan-de lesz egy egész katonááááám!! :D :D :D
Am rövid helyzetjelentés: Boszniában a helyzet változatlan, skype nincs, hívni is csak néha tud...de véééégre szabadság!!!! Most mennyire utáltok? :D Na megértem,ha erre a pár napra ki leszek közösítve! :P :D :D Utána megint búcsúzás.....:(
Nah de most megpozitivulok, nem akarok agyalni... :)
Sziasztok!
Kámea, annyira át tudom érezni a nagy visszaszámlálásotokat... tök jó, érződik a soraidból az izgalom.
A mai napunk hiper mozgalmas volt: reggel a felnőttek is szolidaritást vállaltak a csajokkal, éhgyomorra, pisikkel felszerelkezve elmentünk a vérvételre...
A várakozásokat most nem részletezem...
Zsozsi egy hang nélkül abszolválta a vérvételt, Réka már akkor sírni kezdett, amikor Zsozsi apával bement...
A F-O-G-nél egy csomót kellett várni, de késői reggelivel, játékkal eltelt az idő.
Rékának hólyagok vannak a dobhártyáján, ez egy speckó gyulladás.. azóta egyébként már átterjedt a jobb fülére is... cseppenteni kell bele és lámpázni ezerrel.
Zsozsinak meg van nagyobbodva az orrmandulája, orrspray-t kap egy hónapig minden este 1-1 nyomás...
Mind2 csajjal kontroll egy hónap múlva...
11 elmúlt, mire végeztünk, ezután voltunk bankban, apa munkahelyén, Jyskben, Dm-ben.. a Mc Donald's-ben kajáltunk,aztán még ruházati raktár, posta, Telenor, gyógyszertár, Decathlon, tankolás, bolt és háziorvos volt a menetrend.... (addigra a doki elektronikusan már meg is a kapta a laborvizsgálatok eredményeit)
Fél 5 elmúlt, mire hazaértünk... a csajok alvás nélkül nyomták, így 8-kor már 6 emelet mélyen aludt mind2.
Szép kis nap volt, de nagyon eredményes...
Sziasztok Lányok:)))
Nálam ,ráfogom minden rendben. Apa ,ma már azt mondta csomagol, mert novemberben le kell adni katonai dolgokat amit nem hoznak haza. Tehát a hónap közepe felé, egyszercsak megy a váltás:DDD naggyon visszafelé számolunk már tehát van ISTEN!!!!:DDD
Házi fronton, Raptorok egészségügyileg nagyon is jól :D:S Dávidomnak a füle is rendben van, amire a dr néni, vagy sámán tudja fene:D azt mondta van 3fülcsepp amit vény nélkül kaphatunk, próbáljuk ki melyik a jó:S
Utána maszekon 12ezer meg a gyógyszerek. Nyomnám az orra alá,hogy fizetheted te köcsög!!!!
Kinga tegnap fürdés közben kérdezte miért fogyókúrázok:) Mondom, mert nagy a seggem, meg a hasam:D Közölte velem, mert benne van a baba. És Ő szeretne tesót, de úgy, hogy én legyek az anyukája a párom meg az apukája. Mondom most így nem lehet, mert nincs itthon "apa". Közölte nem baj írjunk levelet, hogy küldje haza a tesót:DDD Gyerek fantázia felfogás imádom:DDD
Lányok akik babáztok, vártok, apát nélkülöztök kitartás!!:)
Avi nekünk meg lesz pár jó napunk:)) citromost már nem ihatunk, majd forralt bort:DDD
Dorka: Budapesten laknak a nagyszüleim, meg a nagynéném is, látogatunk, játszóterezünk, a Törpi Répimmel megyek baba fórumos talira is pénteken, szóval nem lesz uncsi hétvégénk :) Amúgy nem olyan nagy merészség ez, mert nekem a két nagy már inkább segítség, mint gond, ők hét és tíz évesek és nagyon önállóak! Mindenkinek van gurulós bőröndje, Levi meg a hátamon utazik a csatos Gremesében, így a két kezem szabad marad.
A fülgyuszihoz jobbulást nektek, kemény dolog, nekem is volt az utolsó trimeszterben Levivel és hát mikor három napon belül mindkét fülemet felszúrták...pfff... :S
Sziasztok!
Lia, merész vagy ezzel a 3gyerekes túrával! Merre fogtok kalandozni?
Ancika, kitartást a rókákhoz, émelygéshez...
Nekem az első terhességem végül Angyalbaba lett... :-( amikor a csajokat vártam, úgy örültem minden rókának és újabb ragyának, mert azt jelként fogtam fel, hogy jól vannak odabenn...
Szóval pocaksimi a legkisebbiknek! Jobb ötletem nincs...
Kámea, Avi: De jó....legalább lesz kivel örülni és babavárós drukkokat élesíteni... :-)
Seira, mi még nem ismerjük egymást.. mesélj kicsit magadról!
Réka fél 4-kor felsírt, hogy fáj a füle, úgyhogy azóta talpon vagyok.. Apa volt ma vele dokinéninél, holnap meg megyünk mind2 csajjal vérvételre, F-O-G-re... szuper... :-(
De a Zember ma megtapasztalta, milyen is lehet kb. a mi dolgunk egyedül és maximálisan elismerően szólt rólam és az egyedülálló feleségekről is... (oda kellett (volna) figyelni a megfelelő gyógyszer megfelelő időben történő beadására, a többszöri lámpázásra, a kuka kitevésére...és nem ment tökéletesen... és akkor kaja megvolt, házimunka sehol... Rékával aludtak 4 órácskát..)
Anett: Hát, kitartás, csajszi, én Hannával voltam ilyen émelygős, nem sírom vissza! De! Nem adnám a kis hisztis picsát semmiért!!! Imádom! Amúgy Leventét én is ügyeletesnél szültem, csak fogadott szülésznőm volt és most így három külömböző szüléssel a hátam mögött azt mondom, hogy ha vállalnék negyediket, akkor fogadott szülésznő, ügyeletes orvos kombo! Nagyon bejött!
Avi: :D Tök jó, hogy hamarosan megint együtt lesztek! Veletek örülök én is!
Seira: Merre kóborol az embered?
Kámea: Nektek mennyi van még?
Nálunk kissé kaotikus a helyzet, egyik eseményből a másikba esünk, a lakás még mindig szalad, nagyon pörgünk.
Holnap BP-re utazok a három gyerekkel kicsit kalandozni, Apa meg pecázni megy, amolyan idényzáró horgászat lesz ez neki a legjobb barátjával. Már nagyon várom a holnapi utazást, idejét sem tudom, mikor mozdultam ki pusztán kedvtelésből a városból! Happy hétvégének nézek elébe :)