Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Katonafeleségek fórum

Katonafeleségek (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
1682. aviubi (válaszként erre: 1679. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 19:53

Nekem a fél év Afganisztánban nem tetszik.

A maximum nulla áldozattal pedig nagyon belemegy a témába. Ír a NATO-ról, az egész misszióról, és utána ír a missziókról testközelből is. Mivel én nem voltam misszióban nem tudom melyik a jobb, de a nulla áldozatos jobban tetszik. Igaz vannak száraz részek is, de olvasható.

OMLT Nem tudom mennyit írhatok róla. Végülis az mindenhol levan írva, hogy ők képzik ki az Afgán hadsereget, és mennek velük...

1681. Kyra_90 (válaszként erre: 1680. - Énvagyok73)
2011. nov. 4. 19:52
Áhh Szabó Csaba!! na ezt nem tudtam, a másik kettőről meg azt sem, h létezik... Az afganisztános-csabás állítólag szar (én azt jellemeztem), de a kedves már elvileg 2 hónapja kérdez nekem utána... Ha lesz infóm, megosztom!
2011. nov. 4. 19:46

De akkor van 3?

Szabó Csaba: Fél év Afganisztánban

Szlankó Bálint Maximum nulla áldozattal

dr. Ambrus Péter: Az igazi misszió könyv

És akkor melyiket érdemes?? :-)

1679. Kyra_90 (válaszként erre: 1677. - Aviubi)
2011. nov. 4. 19:44
És ez a nem jó könyv?
1678. Kyra_90 (válaszként erre: 1674. - Énvagyok73)
2011. nov. 4. 19:43
Én is ezt akartam kérdezni... :)
1677. aviubi
2011. nov. 4. 19:42

Szlankó Bálint Maximum nulla áldozattal

Februárban jelent meg!

1676. Kyra_90 (válaszként erre: 1671. - Aviubi)
2011. nov. 4. 19:42
Igen, az afganisztánost nem nagyon dicsérik... úgyhogy nem bizti, hogy el akarom olvasni, mert a párom egyes munkatársai szerint (akik voltak afganisztáni PRT misszión és el olvasták a könyvet) egy negatív értelemben hősköltemény, és nagyon el van túlozva. De azért még utána kérdez nekem a kedves, hogy hogy is van ez, ill. azt szeretném megtudni, hogy a környezetrajz, és az egyes szituációkban felmerülő érzések helytállóak-e. Ha meg tudok valamit megosztom nektek! De ezt a könyvet nem tudom ki írta, mert a hivatalos oldalán sincs fennt! A másikról viszont nem hallottam (azt írta Ambrus Péter?), az melyik misszióról szól? Egyébként az OMLT-vel nemigen vagyok képben...
1675. ancika001 (válaszként erre: 1654. - Seira)
2011. nov. 4. 19:36
kedves nagyon megértelek ezen én is átmentem hidd el ez is el fogg múlni:)
1674. énvagyok73 (válaszként erre: 1673. - Aviubi)
2011. nov. 4. 19:29
Mi ez a 0 áldozat, amit többször említettél...nem értem...
1673. aviubi (válaszként erre: 1672. - Énvagyok73)
2011. nov. 4. 19:26

Köszi! Azt pedig én fogom megvenni!:)

Végülis érdemes egyszer elolvasni, de én a közepétől már untam. Nekem a maximum 0 áldozattal jobban tetszett.

Látszik, hogy Pesten szmogriadó van. Egész nap itt ülök a gépnél. Közben persze a fiúkkal is elvagyunk. Így estére már nagyon fárasztó a 2 fiúval a 4 fal között. Jaj, de utálok itt élni!

1672. énvagyok73 (válaszként erre: 1671. - Aviubi)
2011. nov. 4. 19:21

Pedig a hozzászólásokban dícsérik.

dr. Ambrus Péter: Az igazi misszió könyv

Na, valamelyiket megveszem karira, hogy ne unatkozzon misszióban! :-)

1671. aviubi (válaszként erre: 1670. - Énvagyok73)
2011. nov. 4. 19:09

Nekem megvan a könyv. nem nagy eresztés.

A 0 áldozatos pasi most megint kint volt. Van 1 másik könyv is amit érdemes lenne megszerezni. A címét nem tudom pontosan. Ambrus Péter írta. Az szerintem jobb lehet.

1670. énvagyok73 (válaszként erre: 1665. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 19:02

Nem is hallottam erről a könyvről. De most utána néztem, és majd megkérem karácsonyra! :-) Bár néhány évig ez a "veszély" nem fenyeget. Bár misszió- misszió.

Eszembe jutott a fényképes egérpad is. Netezni úgyis fog, bár nem biztos, hogy használ egérpadot.

1669. aviubi (válaszként erre: 1666. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 18:56
Nekem sokat segít. Tudom, hogy nem vagyok egyedül. Jó kiírni magamból azt amit a környezetemben már nem is mondok, mert nem értik. Nekem szar az, hogy sokan nem értik miért vagyok már ki a gyerekektől. Közben pedig senki nem vitte el a gyerekeket. Csak magyaráznak hülyeségeket. Akik itt vannak, csak azok értik milyen ez az egész!
1668. Kámea33 (válaszként erre: 1655. - Rdorka)
2011. nov. 4. 18:55

Dorka:))

Igen jövök "APA" érkezése után is:) olyan kis családias ez nekem itt veletek:)) még akkor is ha ritkán vagyunk. Közös problémák, gondok, sírások, nevetések, örömködések:)

1667. aviubi (válaszként erre: 1665. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 18:53
Ez nekem is új volt. Mármint, hogy összeszedték a naplókat. Nemrég mondta, mikor kérdeztem tőle, hogy írja-e. Amúgy OMLT
1666. Kyra_90
2011. nov. 4. 18:28
Egyébként segít nektek a fórumozás a nehéz idők átvészelésében?? Menedéket jelent az, ha tudjátok nem vagytok egyedül? Mert én végül is nem az ajándék téma miatt regisztráltam... vagyis most emiatt, de később amúgy is megtettem volna. Valószínű most még ritkábban leszek fönt, nincs is sok időm, mert most írom a szakdolgozatomat. De februártól elképzelhető, hogy hozzátok menekülök a hiánya elől.
1665. Kyra_90 (válaszként erre: 1663. - Aviubi)
2011. nov. 4. 18:23

Na, ez megint tetszik: tarsoly... ebbe eldughatja a kis bigyót.

Más: Nem írhatnak naplót?! Akkor hogy írta meg xy srác a Fél év Afganisztában c. könyvét, mely a kint írt naplóján alapszik? Hol szolgál a párod?

1664. aviubi (válaszként erre: 1661. - E95c3f87e3)
2011. nov. 4. 18:03

Igazából mi sem voltunk felkészülve a misszióra. Sőt, derült égből érkezett. Egyik nap hazajött, hogy megy kiképzésre hétfőtől. Nekem lombikot kellett emiatt a szarság miatt lemondani. Én azt mondom nem bánom, hogy így alakult. Igaz szenvedünk nagyon, de sok minden miatt volt értelme. Pl. látom, hogy a környezetem mennyire nem érdemel semmit. Tudom kire számíthatok. Sikerült kimásznom olyan hétköznapi gondokból amik gátolhatták pl. a teherbe esésemet. És nem utolsósorban a kapcsolatunk is erősödött, és én is erősebb lettem. Mert azért ha 1 nő 6-7 hónapig egyedül látja el a háztartást, gyereket nevel, dolgozik az nem kis kihívás. Én azt hiszem jól vizsgáztam, és végülis így is nézhetjük a missziót. Nem szabad mindig a rossz oldalát nézni.

Ja! És nem utolsó sorban a missziónak köszönhetem, hogy vannak új barátaink is! Katonafeleségek!:DDD

1663. aviubi (válaszként erre: 1662. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 17:54

Párom se hord ékszert, viszont én vettem neki 1 kis tarsoly szerűséget(Kis zsákocska) amit ha akar akkor zsebre dughat, vagy az övére rakhatja.:)

Én még adtam páromnak 1 naplót, azaz anyum vette neki, és nekem is egyet-egyet, hogy írjuk amíg külön vagyunk, és majd együtt elolvassuk. Sajnos párom nem tudta írni, mert tőlük elvették.:( no comment. Én írtam nyáron, de mióta elkezdödött a suli nem írom. A nyárról viszont minden megvan.

1662. Kyra_90
2011. nov. 4. 17:34

Köszi szépen a kommenteket!

Mindenkinek:

Nagyon köszönöm a tapasztalatokat, sokat segítettek. A fényképre én is gondoltam, a karácsonyi csomagba mindenképp szánok egy laminált képet rólam, kicsit pikánsabbat.

Rdorka:

A bicska eszembe jutott nekem is, de annyi kése van, Kfor-ból is, meg mindenünnen... kb. havonta új kést látok a konyhájában is... És igazad van tényleg minden praktikus dolga meg van a missziók után, ezért is kértem a segítségeteket. :) A fénykép valamire rányomtatása, viszont megfogott! Ez jól hangzik, köszönöm! (Nekem pl. a boxer ugrik be. Egy kérdés: csomagot lehet nekik küldeni?? Ezt nem is tudtam. Hogy működik ez?

Seira:

Kreatívkodni én is szoktam, de kicsit félek attól, hogy nem tudná értékelni az ügyeskedett dolgokat... nem tudom pontosan megmondani, hogy miért... Gyógyszeres doboza neki is van, tele gyógyszerekkel, és ő alapból is szed vagy 6-féle vitamint! :D Szóval erre sincs szüksége... :( A naptár nem rossz ötlet, de a baj az, hogy nincsenek nagyon közös képeink... Nem igazán szeret fotózkodni.

Aviubi:

Gondoltam az ékszerre én is (szív medál egyik fele, stb.), de tuti nem hordaná, nem is illik hozzá, akkor meg minek? Pedig az ötlet jó...

Mindenkinek még egyszer köszi, aranyosak vagytok!

2011. nov. 4. 15:56
Sziasztok!Már egy ideje olvasgatlak benneteket,mert jó érzéssel tölt el,hogy nem vagyok egyedül a gondjaimmal ebben a nagyvilágban,látom vagyunk egy páran akikre ezt a szép kis terhet tette az élet.Első (remélem utolsó is)missziót kezdte a Férjem Szeptemberben.Afganisztánban szolgál Márciusig.15 éve vagyunk együtt és még eddig soha nem voltunk külön egymástól.Van két gyermekünk is 9 és 12 évesek.Iszonyatosan nehéz nélküle,gondoltam,hogy nagyon hiányzik majd,de nem számítottam erre a sokkra amit okozott a távollétével.Tudni kell,hogy nagy ellenzője voltam ennek a missziós dolognak,de aztán elértünk egy pontot amikor láttam,hogy nem szabad őt visszatartsam.Közületek volt valaki hasonló helyzetben?
2011. nov. 4. 15:02

Ez az ajándék téma személyiségtől is függ.

Én pl képtelen vagyok képeket, zenéket stb-ket válogatni. A Drágám viszont sokkal romantikusabb nálam.

Illetve az is személyiség függő, hogy kire milyen hatással vannak a személyes örömök, problémák.

Mi képesek voltunk neten keresztül, nagy távolságból is beolvasni egymásnak. :-) Persze utána édes a kibékülés.

1659. aviubi (válaszként erre: 1655. - Rdorka)
2011. nov. 4. 10:07
IIIIGEN!!! Dorka! Látod a többiek sem tűntek el teljesen. Itt van Ancika, és Liababy is!
1658. aviubi (válaszként erre: 1654. - Seira)
2011. nov. 4. 10:05
Túl sok okosat nem tudok mondani. Amit én nagyon fontosnak tartok, hogy amíg kint van addig nem nagyon szabad őket terhelni a mi nyűgeinkkel. Persze könnyű mondani, néha én is kifakadok, de azért mostmár így a vége felé elmondhatom sikerült. Persze tényeket elmondok, de nem hisztizek a magam érzéseiről. ha nagyon haragszol rá, vagy nagyon padlón vagy próbálj arra gondolni, hogy a közös jövőtökért teszi..
1657. aviubi (válaszként erre: 1645. - Kyra_90)
2011. nov. 4. 10:02

Kyra! Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy valami közös képet kéne adni párodnak karácsonyra. Amikor írtál párodról olyan volt mintha a férjemről írtál volna. Magának való komoly ember tele lökött viccekkel..:) Én amikor kiment töltöttem a laptopjára képeket.

Talán ha már karácsonyi ajándék akkor rakathatsz 1 kis medálba 1 közös képet.

1656. aviubi
2011. nov. 4. 09:58

Sziasztok!

Na mi hazajöttünk Kámeáéktól! Nagyon jó volt!Én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megismertük egymást a búcsúztatón, és még jól meg is vagyunk. Így nagyon sokat segítünk egymásnak. És amikor találkozunk nagyon jól feltöltődünk. Raptorok pedig nagyon jól kitombolták magukat. Persze Bence fiam minden nap megajándékozott minket 1 jó kis dühkitöréssel.:(

1655. Rdorka (válaszként erre: 1654. - Seira)
2011. nov. 4. 09:34

Tessék akkor jönni napi szinten! Végre valaki, aki szintén februárig lesz szalma! Bocsi,nem más nyomorúságán örömködök, csak jó, hogy lesz társam a várakozásban december után is..

BÁÁÁÁÁR, a többiek beígérték a jelenlétüket apa

hazaérése utánra is!!! UGYEEEE?????

Okosság nincs, kitartás! Gyere gyakran, én nem is gondoltam volna, hogy ilyen segítség tud lenni más katonafeleségek bíztatása... ezt a helyzetet egy civil, akármennyire is közel áll hozzám, soha nem fogja megérteni...

1654. Seira
2011. nov. 4. 09:15

Nálunk még mindig Afrika,februárig nem is látom.

Most ezen belül is 4 napos "akció", se net,se telefon,sms talán nagy sunyiban...

Amúgy sok a vita,veszekedés,nagyon rosszul viselem ezt a távollétet,szégyellem is magam.Tehetetlennek,és dühösnek érzem magam,hogy kiment,hogy még mindig nem élünk együtt,hogy másoknak van élete (a párjukkal együtt,vagy szinglin szabadon).Könyörögtem neki,hogy ne menjen ki,mert ez már sok lesz,de azt mondta nekünk kell ez a pénz kezdőtőkének...

Okosság lányok?

1653. Seira (válaszként erre: 1644. - Rdorka)
2011. nov. 4. 09:10

Becsülöm,hogy ilyen praktikusan tudod nézni a dolgokat:) Mondjuk már több éves rutinod van benne:)

Mikor jön haza legközelebb?

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook