Katonafeleségek (beszélgetés)
Nekem a fél év Afganisztánban nem tetszik.
A maximum nulla áldozattal pedig nagyon belemegy a témába. Ír a NATO-ról, az egész misszióról, és utána ír a missziókról testközelből is. Mivel én nem voltam misszióban nem tudom melyik a jobb, de a nulla áldozatos jobban tetszik. Igaz vannak száraz részek is, de olvasható.
OMLT Nem tudom mennyit írhatok róla. Végülis az mindenhol levan írva, hogy ők képzik ki az Afgán hadsereget, és mennek velük...
De akkor van 3?
Szabó Csaba: Fél év Afganisztánban
Szlankó Bálint Maximum nulla áldozattal
dr. Ambrus Péter: Az igazi misszió könyv
És akkor melyiket érdemes?? :-)
Szlankó Bálint Maximum nulla áldozattal
Februárban jelent meg!
Köszi! Azt pedig én fogom megvenni!:)
Végülis érdemes egyszer elolvasni, de én a közepétől már untam. Nekem a maximum 0 áldozattal jobban tetszett.
Látszik, hogy Pesten szmogriadó van. Egész nap itt ülök a gépnél. Közben persze a fiúkkal is elvagyunk. Így estére már nagyon fárasztó a 2 fiúval a 4 fal között. Jaj, de utálok itt élni!
Pedig a hozzászólásokban dícsérik.
dr. Ambrus Péter: Az igazi misszió könyv
Na, valamelyiket megveszem karira, hogy ne unatkozzon misszióban! :-)
Nekem megvan a könyv. nem nagy eresztés.
A 0 áldozatos pasi most megint kint volt. Van 1 másik könyv is amit érdemes lenne megszerezni. A címét nem tudom pontosan. Ambrus Péter írta. Az szerintem jobb lehet.
Nem is hallottam erről a könyvről. De most utána néztem, és majd megkérem karácsonyra! :-) Bár néhány évig ez a "veszély" nem fenyeget. Bár misszió- misszió.
Eszembe jutott a fényképes egérpad is. Netezni úgyis fog, bár nem biztos, hogy használ egérpadot.
Dorka:))
Igen jövök "APA" érkezése után is:) olyan kis családias ez nekem itt veletek:)) még akkor is ha ritkán vagyunk. Közös problémák, gondok, sírások, nevetések, örömködések:)
Na, ez megint tetszik: tarsoly... ebbe eldughatja a kis bigyót.
Más: Nem írhatnak naplót?! Akkor hogy írta meg xy srác a Fél év Afganisztában c. könyvét, mely a kint írt naplóján alapszik? Hol szolgál a párod?
Igazából mi sem voltunk felkészülve a misszióra. Sőt, derült égből érkezett. Egyik nap hazajött, hogy megy kiképzésre hétfőtől. Nekem lombikot kellett emiatt a szarság miatt lemondani. Én azt mondom nem bánom, hogy így alakult. Igaz szenvedünk nagyon, de sok minden miatt volt értelme. Pl. látom, hogy a környezetem mennyire nem érdemel semmit. Tudom kire számíthatok. Sikerült kimásznom olyan hétköznapi gondokból amik gátolhatták pl. a teherbe esésemet. És nem utolsósorban a kapcsolatunk is erősödött, és én is erősebb lettem. Mert azért ha 1 nő 6-7 hónapig egyedül látja el a háztartást, gyereket nevel, dolgozik az nem kis kihívás. Én azt hiszem jól vizsgáztam, és végülis így is nézhetjük a missziót. Nem szabad mindig a rossz oldalát nézni.
Ja! És nem utolsó sorban a missziónak köszönhetem, hogy vannak új barátaink is! Katonafeleségek!:DDD
Párom se hord ékszert, viszont én vettem neki 1 kis tarsoly szerűséget(Kis zsákocska) amit ha akar akkor zsebre dughat, vagy az övére rakhatja.:)
Én még adtam páromnak 1 naplót, azaz anyum vette neki, és nekem is egyet-egyet, hogy írjuk amíg külön vagyunk, és majd együtt elolvassuk. Sajnos párom nem tudta írni, mert tőlük elvették.:( no comment. Én írtam nyáron, de mióta elkezdödött a suli nem írom. A nyárról viszont minden megvan.
Köszi szépen a kommenteket!
Mindenkinek:
Nagyon köszönöm a tapasztalatokat, sokat segítettek. A fényképre én is gondoltam, a karácsonyi csomagba mindenképp szánok egy laminált képet rólam, kicsit pikánsabbat.
Rdorka:
A bicska eszembe jutott nekem is, de annyi kése van, Kfor-ból is, meg mindenünnen... kb. havonta új kést látok a konyhájában is... És igazad van tényleg minden praktikus dolga meg van a missziók után, ezért is kértem a segítségeteket. :) A fénykép valamire rányomtatása, viszont megfogott! Ez jól hangzik, köszönöm! (Nekem pl. a boxer ugrik be. Egy kérdés: csomagot lehet nekik küldeni?? Ezt nem is tudtam. Hogy működik ez?
Seira:
Kreatívkodni én is szoktam, de kicsit félek attól, hogy nem tudná értékelni az ügyeskedett dolgokat... nem tudom pontosan megmondani, hogy miért... Gyógyszeres doboza neki is van, tele gyógyszerekkel, és ő alapból is szed vagy 6-féle vitamint! :D Szóval erre sincs szüksége... :( A naptár nem rossz ötlet, de a baj az, hogy nincsenek nagyon közös képeink... Nem igazán szeret fotózkodni.
Aviubi:
Gondoltam az ékszerre én is (szív medál egyik fele, stb.), de tuti nem hordaná, nem is illik hozzá, akkor meg minek? Pedig az ötlet jó...
Mindenkinek még egyszer köszi, aranyosak vagytok!
Ez az ajándék téma személyiségtől is függ.
Én pl képtelen vagyok képeket, zenéket stb-ket válogatni. A Drágám viszont sokkal romantikusabb nálam.
Illetve az is személyiség függő, hogy kire milyen hatással vannak a személyes örömök, problémák.
Mi képesek voltunk neten keresztül, nagy távolságból is beolvasni egymásnak. :-) Persze utána édes a kibékülés.
Kyra! Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy valami közös képet kéne adni párodnak karácsonyra. Amikor írtál párodról olyan volt mintha a férjemről írtál volna. Magának való komoly ember tele lökött viccekkel..:) Én amikor kiment töltöttem a laptopjára képeket.
Talán ha már karácsonyi ajándék akkor rakathatsz 1 kis medálba 1 közös képet.
Sziasztok!
Na mi hazajöttünk Kámeáéktól! Nagyon jó volt!Én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megismertük egymást a búcsúztatón, és még jól meg is vagyunk. Így nagyon sokat segítünk egymásnak. És amikor találkozunk nagyon jól feltöltődünk. Raptorok pedig nagyon jól kitombolták magukat. Persze Bence fiam minden nap megajándékozott minket 1 jó kis dühkitöréssel.:(
Tessék akkor jönni napi szinten! Végre valaki, aki szintén februárig lesz szalma! Bocsi,nem más nyomorúságán örömködök, csak jó, hogy lesz társam a várakozásban december után is..
BÁÁÁÁÁR, a többiek beígérték a jelenlétüket apa
hazaérése utánra is!!! UGYEEEE?????
Okosság nincs, kitartás! Gyere gyakran, én nem is gondoltam volna, hogy ilyen segítség tud lenni más katonafeleségek bíztatása... ezt a helyzetet egy civil, akármennyire is közel áll hozzám, soha nem fogja megérteni...
Nálunk még mindig Afrika,februárig nem is látom.
Most ezen belül is 4 napos "akció", se net,se telefon,sms talán nagy sunyiban...
Amúgy sok a vita,veszekedés,nagyon rosszul viselem ezt a távollétet,szégyellem is magam.Tehetetlennek,és dühösnek érzem magam,hogy kiment,hogy még mindig nem élünk együtt,hogy másoknak van élete (a párjukkal együtt,vagy szinglin szabadon).Könyörögtem neki,hogy ne menjen ki,mert ez már sok lesz,de azt mondta nekünk kell ez a pénz kezdőtőkének...
Okosság lányok?
Becsülöm,hogy ilyen praktikusan tudod nézni a dolgokat:) Mondjuk már több éves rutinod van benne:)
Mikor jön haza legközelebb?