Karsai Dániel lett az év embere (beszélgetés)
"Magyarországon erre nincs jogi lehetőség, sőt, arra sincs mód, hogy ebből a célból valaki külföldre távozzon, és ott fejezze be emberhez méltón az életét."
Ez nem igaz, önállóan ki lehet menni, hisz az öngyilkosság nem büntetendő. De ez a legtöbb esetben már nem megvalósítható.
Az megint egy más kérdés hogy magyar hatóságok előtt az az orvos/személy állampolgárságától függetlenül is büntetendő aki külföldön egy magyar állampolgárnak a sikeres öngyilkossághoz segítséget nyújt. Passzív személyi elv.
"Akkro már nem is veszem komolyan, különben is régóta arra gondolok, mit mártírkodik, van pénze, menjen ki Svájcba és rendezzék le."
Aki segít neki kijutni meghalni itthon elfogható és büntetendő. Ezért. Milliószor elhangzott, elmondta ő is hogy senkit nem akar veszélybe sodorni, ezért beszélt a 2 köztársasági elnökkel is.
Hagyjuk, kedves Regina!
(Egy kis segítség - tőlem: fellapozod az idegen szavak szótárát, megkeresed, hogy mit jelent a "profán", mit a "materializmus". Rá kéne, hogy jöjjél, mit jelentenek így egymás mellett!)
Nem helyesírásról kommenteltem
Segitek "promán materializmus"
Én ezt úgy képzelem, hogy még életemben, mittudomén, 43 éves koromban hivatalosan nyilatkozom; balesetből, vagy szervi betegségből kifolyólag olyan helyzetbe kerülök, hogy gépi életbentartás szükséges, ezzel nem élek.
Erre lenne egy űrlap, vagy nevezzük aminek akarják, és ezt estleg 5 évente frissíteni, aláírásommal.
Oké, Te így gondolod.
Másrészt pedig elnézést, hogy melléütöttem néhányszor! (Új a billentyűzetem, kicsit még szokatlan.)
Neked is szép napot!
"aíokról aí eutanáziapártiakról gondolom azt, amit írtam, akik itt, ezen a fórumon nyilatkozatot tettek ebben a dologban."
Írtál pár mondatot aminek semmi értelme nem volt
Megnyilatkoztam ebben a témában, de mi a te véleményed, vagy esetleg mi is a profán materializmusomról a véleményed?
" profán materializmus" önmagában egy megerőszakolt szókapcsolat
Az állatok helyett dönthet a gazdi. vagy azért altatjuk el a kedvencet mert nem tudjuk elviselni a szenvedését, vagy mert nincs pénzünk a kezelésére, ahogy van, úgy meg csak szenved és ez a gazdi lelkének nagy tehet.
Az ember ugye saját magának kérhetné az elaltatást már ha joga lenne ehhez, de elmeorvosi szakvélemény is kellene az engedély megadásához, mert csak józan ítélőképességű beteg kaphatja meg. És rengeteg más feltételnek is együtt kell lenni. Tehát másutt se az van hogy aki kéri automatikusan megkapja. Nagy tortúra ez.
Nem tudom, nem is értem, szerintem is jobb lenne..ha lenne.:)))
50 körüli személyes ismerősöm férje évek óta van gépen, egy baleset miatt. Számomra érthetetlen, mert valaki írta itt, hogy a menthetetlen állatokat a felelős gazdi elaltatja. Akkor igaz, hogy az állatoknak több joguk van.
De igen, és tegnap még interjút is adott. Reagált az Európai bíróság döntésére. Az interjút láttam, feliratozták, és azt mondta "Most higgadtan többször el fogjuk olvasni a döntést a kollegáimmal. Azután beadjuk a Nagykamara eljárása iránti kérelmünket, melyre három hónapunk van. Senki ne aggódjon, megyünk tovább!"
Ezt kimásoltam, mert fent van a neten.
Az utolsó esély hogy másodfokra akarják vinni az ügyet. ha az is lezajlik és ott is elutasítást kapnak, akkor tovább nincs hova harcolni. Azzal vége lesz.
Érdekes hogy vannak EU-s országok ahol engedélyezik, és vannak ahol tiltják. Miért nem lehetnek az embereknek egyforma jogaik legalább az unión belül?
Kíváncsi leszek, meddig harcol a testvére, ha ő meghal. Akkor visszatérhetünk rá.
Legutóbbi értesülésem, hogy nincs már igazi kommunikációja a családdal.
"Senki nem bántja, van elég baja, de véleményem szerint, akkor sem jó út, amit próbál elérni." - Szerinted és sok más ember szerint nem jó út, amit próbál elérni. Szerintem és sok más ember szerint pedig igenis jó.
Teljesen más dolog, hogy a jelenlegi állás szerint a törekvése nem ér célba. Erről már írtam korábban.
"Miért akarjátok ráerőltetni másokra, hogy ők is azt gondolják, amit ti?" - Senkire nem erőltetem, soha nem is erőltettem rá másokra, hogy ők is azt gondolják, amit én. A többes szám jellemző rád, ha nekem írsz, akkor ne többes számban tedd.
Ha egyetlenegy olyan hszt-t idézel tőlem, amiben azt olvastad, hogy valaha bárkire ráerőltettem volna a véleményemet, vagy azt sugalltam volna, hogy az én véleményem vitathatatlan, esetleg láttál olyan hsz-t, amiben az igazamat bizonyítgattam volna, akkor tedd meg. Ha nem tudsz ilyet, akkor pedig ne írj ilyeneket, mert az csak vagdalkozás.
"Lehet az embernek saját véleménye és nem olyan, amit egy horda diktál..." - nemrég írtam egy másik témában hasonló szöveget. Nekem senki nem diktál. Nem semmilyen "horda" tagja. A feltételezésed is sértő.
Igen. Már váltottunk szót a témában. Utána is néztem, pontosan miről volt szó akkor.
Egyetértek. Többet nem is kell erről kettőnknek tovább beszélni.
Köszönöm, nekem szép napom van.
Legyen neked is szép!
Ahogy írod, pontosan úgy van: mindez rám nem vonatkoztatható. Legalábbis ebből a szemszögből láttatva, ahogy írtad.
A világnézetről alkotott véleményünk - ezek szerint - szintén nem egyezik. "És pont." Jó, ezennel én is pontot teszek rá. Pont.
Senki nem bántja, van elég baja, de véleményem szerint, akkor sem jó út, amit próbál elérni.
Miért akarjátok ráerőltetni másokra, hogy ők is azt gondolják, amit ti?
Lehet az embernek saját véleménye és nem olyan, amit egy horda diktál...
Tehát, kedves Judit!
Én ferdítettem?
Jó lenne, ha mielőtt leírsz valamit, azelőtt végig gondolnád!
Én kérek elnézést, hogy nem értek egyet az eutanáziával és nem tudsz rábeszélni. Mert ugye megpróbálod befolyásolni a véleményemet és azt szeretnéd, hogy mindenki veled értsen egyet. Hát én nem tartozok senki csapatába! Nem foglak se téged követni, se másokat. Van saját véleményem és eszem ahhoz, hogy tudjam mit gondolok.
Nem tudom, hogy mennyire megbízható forrás, de itt van a cikk:
Kiemelem azt a részt, amiről beszélek:
Nem lehet vastagítani...
'Az alkotmányjogász tavaly szeptember végén jelentette be, hogy ALS-betegségben szenved.
!!!!!Bár ő maga azt mondta, hogy akkor sem élne az eutanáziával, ha engedélyeznék, mégis azért küzd, hogy az embernek legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét. !!!!!!
Magyarországon erre nincs jogi lehetőség, sőt, arra sincs mód, hogy ebből a célból valaki külföldre távozzon, és ott fejezze be emberhez méltón az életét. Karsai Dániel ezért pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, beadványában azt kérte, kötelezzék a magyar államot olyan jogszabályok megalkotására, amelyek lehetővé teszik az életvégi döntés szabadságát.
Hogy Gulyásnak mondta e vagy csak úgy megemlítette nem derült ki a cikkből.
Pont ezt gondolom én is. Menjen ki és tegye meg ott...
És még valami:
Eszembe jutott, kedves Smaragdzöld, hogy mi ebben a témában már váltottunk szót.
(Ott valahol a 100. háesz körül.)
Többet azonban nem fogunk, mert én ezennek befejezem itt a társalgást.
Legyen szép napod!
Akkor pontosítok: aíokról aí eutanáziapártiakról gondolom azt, amit írtam, akik itt, ezen a fórumon nyilatkozatot tettek ebben a dologban.
Rájuk vonatkozik az az állításom is, hogy nem látnak (nem akarnak látni), csak az orrukig, amikor ebben az ügyben verik a vasat. Mégpedik a humanizmusra hivatkozva.
Amikor világnézetről beszélek, akkor pedig a profán materializmusra gondolok. Miszerint az ember azonos a testével. És pont.
Örömömre szolgál, hogy mindez Rád nem vonatkoztatható!
További ajánlott fórumok:
- Feleségem mellett másba vagyok szerelmes, és emiatt megöl a bűntudat.Kérem, olyan emberek írjanak, akik átéltek hasonlót a házasságuk alatt!
- Holttest mellett vásároltak emberek a Lidlben
- Miért divat manapság a válás? Miért nem tartanak ki egymás mellett az emberek?
- Sajnálom Karsai Dánielt és a többi súlyos beteget...
- Meghalt Karsai Dániel
- Karsai Dániel