Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellkrémes süti recept

Karamellkrémes süti recept

Elkészítési idő 50 perc

A Karamellkrémes süti hozzávalói:
Piskótához:

44 dkg finomliszt
30 dkg cukor
6 tojás
1,5 dl olaj
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
4 ek méz
Krémhez:

1/2 l tej
6 ek liszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj/ margarin
kis doboz Hulala
Tetejére:

durvára tört dió/ szeletelt mandula


A Karamellkrémes süti elkészítési módja:
Tészta készítése: A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünk még egy lapot. Krém készítése: Edénybe 1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuk a cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet). Addig kavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon. (Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.) Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe. Süti összeállítása: Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellkrémes süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook