Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Csalamádé parasztosan recept

Csalamádé parasztosan recept

Elkészítési idő 120 perc

A Csalamádé parasztosan hozzávalói:
a csalamádé: fél fej fejes káposzta, 2 db tv-paprika, 2 db kápia paprika, 2-3 szál sárgarépa, 1-2 db cukkini, 1-2 db uborka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 db csípős paprika, ha szeretjük, ecet, só, cukor ízlés szerint. A fűszerek: 2-3 db babérlevél, 1-1 kiskanál köménymag és kapormag,


A Csalamádé parasztosan elkészítési módja:
A fűszereket kb. 1 dl vízben felfőzzük és leszűrjük, kihűtjük s a felhasználásig félretesszük. Egy nagyobb tálba teszünk minden megtisztított, majd felszeletelt zöldséget. Az uborkát, a káposztát, a hagymát, a paprikákat legyaluljuk, a cukkinit és a sárgarépát megtisztítva vékonyan felszeleteljük. Ha ezzel végeztünk ráöntjük a fűszeres levet, és ráhintünk kb fél marék sót, három félmarék cukrot s fél dl ecetet, majd kézzel jól összekeverjük úgy hogy minden zöldség összekeveredjen mindennel, de ne nagyon törjön össze. Ezután üvegbe rakjuk majd ráöntjük a visszamaradó és felforrázott, majd visszahűtött levet és lezárva hűvös helyen tároljuk

tartósítószer nélkül is eltehető, de 1 mokkáskanál nátrium benzoát ajánlott, hatéli hónapokra készítettük.


Kategória: Savanyúságok receptjei

A receptet beküldte: , szept. 2. 19:47
A csalamádé parasztosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook