Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ovis szerepminták fórum

Ovis szerepminták (beszélgetés)

17. Regin_a (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 22:09
És ha holnap Pistike kis szoknyácskában megy óvodába és babázni fog, az is rendben?
tegnap 18:12
Biztosan öreg és begyepesedett agyú volt az óvónő.
tegnap 14:34
Ennél sokkal rosszabb , hogy a takarítógépek mindegyike is rózsaszínű.
tegnap 14:31
Egyik unokaöcsém óvodásként mindig örömmel segített a konyhában. Így jött a kívánság, hogy akkor karácsonyra babakonyhát veszünk neki. A térdemet lejártam mire sikerült egy nem csili-vili rózsaszínűre rálelni. Mert már a boltokban is csak lányoknak való volt, szinte mindenhol. Végül is sikerült és elég sokáig játszott is vele és az egyik legkedvesebb játéka lett. Ami a mostani elektronikus világban egy remek alternatíva.
13. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:29

Már leírtam, nem helyes, de az sem helyes, hogy ez számodra nem egyértelmű.

Neveld arra a gyermekedet, hogy nem mindig van a felnőtteknek igaza. A gyermek kicsi, de nem ostoba.

Udvariasan nyugodtan érvelhet az igaza mellett, csak tanulja meg, a problémáit beszélje meg veled.

Ha igaza volt erősítsd meg, hogy igen jól gondolta, igaza van, ha nem jól gondolta akkor azt is mond el neki, miért nem jó.

Sajnos vannak kiábrándító tapasztalataim és kitűnő tapasztalataim is.

Muszáj már gyerekként megtanítani, hogy nem kell meghunyászkodni, lehet neki is véleménye.

Nyílván nem abban, hogy magától elindulhat a zebrán stb.

De,ha a szülőt is határozatlannak látja, lehet ezt a mintát viszi tovább.

12. globus (válaszként erre: 9. - Elbb)
tegnap 14:09
Én is balkezes vagyok. Úgy, hogy át tudták programozni az írást, mert rám szóltak. Az ollót még igen, de kést, varrótűt, dobást, bármi kézi megmunkálását nem.
11. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:05

Nincs rendben egyáltalán.

Viszont, hogy a gyerekeim milyenek lettek, az a családban látottakon múlt, nem azon mit tart helyesnek, vagy helytelennek az óvoda, iskola.

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Elbb)
tegnap 12:59

De nem csak szakács, a főzés nem csak akkor érdekelhet egy férfit, ha karriert csinál belőle és pénzt keres vele, ahogy egy nőnél is alapvetés, hogy a háztartás része, nem jár érte fizetés... Ha valakit érdekel, szereti, az csak egy bónusz. Szerintem ez a lányok-konyha, fiúk-autó egy archaikus és ártalmas nézet. Illetve még benne van az is, hogy a fiúkba ezzel azt is belenevelik, hogy ami lányos, az nem kívánatos egy férfitől, mert ugye sírni csak a lányok sírnak, leegyszerűsítve a lányos tulajdonságok, lányokra jellemzőbb érdeklődési körök kevesebbet érnek, vagyis a lányok kevesebbet érnek...

Pont most dobta fel a reddit egyébként ezt a témát, ott láttam, hogy valaki írta, hogy a gyereke ovis csoportjában amíg a lányok lehúzzák az ágyneműhuzatot (15 perc), addig a fiúk betolják a székeket (1-2 perc), és mehetnek játszani. Ezzel már a kisgyerekeket arra nevelik, hogy a lányoknak masszívan több idejét veszik igénybe ezek a háztartási feladatok, a férfimunka meg napi pár perc (később hetente egy fűnyírás, vagy havonta valaminek a megjavítása a házban...)

9. elbb (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
tegnap 12:49

Az óvónő szerint ezek szerint rendben van. Ami tényleg elkeserítő.

És akkor nem is értem, azt a rengeteg férfi szakács létjogosultságát...

Ez kb olyan, mint a jobbkezesség-balkezesség. Tavaly tudtam meg azt, hogy eredetileg balkezes lettem volna, de az óvodában az óvónénik szerint a balkéz az a csúnyakéz, jobbkezet kell használni mindenhez. Anyukám mesélte, hogy sok harc volt emaitt az óvónénivel, de sajnos az ő nézete volt az erősebb. Így jelenleg mondhatni kétbalkezes vagyok. Szerencsére erről már leszoktak ahogy hallottam, de mikor én ovis voltam, sokan lettünk így "átprogramozva".

tegnap 08:43
Unokám négy éves kisfiú, és van játék konyhája. Szereti és játszik is vele. Sőt, most már a másfél éves kis öcsinek is süti a palacsintát 😀🤣
7. libikóka (válaszként erre: 6. - Libikóka)
tegnap 08:16
-bár:)
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 08:14

Nincs.

Bár van elképzelésem,hogy valami más indokból akart közbelépni,,csak rosszul terelt.

Bár inkább elméletinek gondolom a kérdést:)

5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 08:14
Hogy lenne rendben? A kérdést sem értem :D Van aki szerint ez rendben van?
4. I-I-I (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 08:11
Nincs rendben, egyáltalán. Rengeteg férfi szakács van. Ugyanúgy egy kislány is játszhat autókkal, ha ő azt szereti.
3. papája (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 08:09

Ez aztán az óvodapedagógus! Gratulálok!

Még jó, hogy jól meg vannak fizetve, ő legalább a semmiért.

tegnap 08:06
Nincs rendben
tegnap 07:45
Szerintetek rendben van, ha egy kisfiúra rászól az óvónő az oviban, hogy a főzőcske (játékkonyha) az lányoknak való?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook