Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Milyen önsegítő könyvek segítettek? fórum

Milyen önsegítő könyvek segítettek? (beszélgetés)

13. Channa* (válaszként erre: 7. - Kentaurcica)
tegnap 09:08
Én még véletlenül sem vettem ilyet rajtad.
12. komor (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 20:48

Az a gond, hogy ezeket az önsegítő könyveket is ugyanúgy árulják a boltokban, mint a többit. Vagyis új pénzhez új könyvet kell a piacra dobni, ezért az önmegváltó könyvek százai, ha nem ezrei olvashatók ma már. Vannak erre a témára szakosodott kiadók is, akik ezekből élnek.

Én még a Vörös oroszlánt olvastam fiatal koromban, nagy élmény volt, és azt hittem, hogy olyan nagyon sok újat nem tud az író mondani. Ennél nagyobbat ritkán tévedek.

Szóval egy élet nem elég arra, hogy az országban fellelhető összes önsegítő könyvet végigolvasd. De ha egy jót találsz, akkor abban, mint cseppben a tengert, mindet megismerheted.

11. Tien (válaszként erre: 10. - Tien)
tegnapelőtt 20:38

A fórumhoz hozzászólva.

Sokan nagyon jó szakembernek tartják Máté Gábort pl.

Popper Péter:Lélekrágcsálók.

Ezeket különböző fórumokon szemezgettem és ezekre jött a legtöbb szavazat.

10. Tien (válaszként erre: 7. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 20:33
Fúúú,akkor én nagyon benéztem(hozzászólásaid alapján), mindennek gondoltalak,csak pont ezeknek nem.
9. I-I-I (válaszként erre: 7. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 19:54
Egyik sem vagy.
8. Channa* (válaszként erre: 6. - Globus)
tegnapelőtt 18:16

Pont ezt gondolom!

Kb. olyan, mint az asszertív kommunikáció.

Egy kollégámnak, valószínű, hogy rossz napjai voltak? És úm. telefonon zaklatott. héten át felhívott és elküldött a k.anyámba, pi.csába, üvöltve közölte, hogy lusta vagyok, nem értek semmihez, stb.

2 héten át, naponta percig hallgattam ezt.

Szinte minden vezetőm szabin volt, így csak később tudtam elmondani. Volt amelyik azt mondta, hogy: ááá, ő ilyen! Hagyd. Volt amelyik megkérdezte, hogy te tényleg ilyen körülmények között dolgozol? De nem tudom, hogy tettek e valamit.

Majd egy ilyen asszertív kommunikációs tréningen elmeséltem. A tanács az volt, hogy hallgassam végig, majd kérdeztem, hogy min tudnék változtatni magamon, hogy ne gondolj ilyeneket rólam és ne kelljen üvöltened velem?

Végig hallgattam, nem küldtem el én is csába, de nem jutott eszembe, hogy nekem kellene megváltoznom azért, hogy ő ne legyen paraszt.

7. kentaurcica (válaszként erre: 5. - Channa*)
tegnapelőtt 18:09
Hogy ne legyek ilyen nyomorult és szerencsétlen.
tegnapelőtt 18:08
Régebben olvastam, de egy idő után idegesítőek. Mindegyik azt mantrázza, hogyan alkalmazkodjak ÉN. Hát a lónak lógója, miért kellene mindig félreállni. Tárgyilagosan szemlélni a problémát, másoknak mindig tudunk tanácsot adni, ugyanúgy.
5. Channa* (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 18:06

Neem! Tudom, hogy ez kevés, amit itt tapasztalok, csak gondoltam leírom;)

És min szeretnél segíteni?

4. kentaurcica (válaszként erre: 3. - Channa*)
tegnapelőtt 18:04
Ismersz személyesen és behatóan?
3. Channa* (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 18:02
És min akarsz segíteni? Mi bajod van? Én nem veszek rajtad észre semmi problémát, de én ilyen szempontból rossz megfigyelő vagyok;)
2. I-I-I (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 17:58

Szepes Mária A mindennapi élet mágiája, itt egy videó több különböző olvasó szemszögéből:

[link]

tegnapelőtt 17:53

És miben?

Másik oldalon javasolták, hogy olvassák önsegítő könyveket. Tudnátok jókat ajánlani? A cél önbizalom, ismerkedés, kapcsolat, szebb és jobb élet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook