Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Csalamádé egyszerúen recept

Csalamádé egyszerúen recept

Elkészítési idő 75 perc

A Csalamádé egyszerúen hozzávalói:
a csalamádé: fél fej fejes káposzta
2 tv paprika
2 kápia paprika
2-3 sárgarépa
1-2 cukkini
1-2 uborka
3-4 vöröshagyma
1-2 csípős paprika
ha szeretjük
ecet

cukor ízlés szerint
A fűszerek: 2-3 babérlevél
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál kapor
ezeket kb
1 dl vízben felfőzzük és leszűrjük amikor kihűlt.


A Csalamádé egyszerúen elkészítési módja:
Egy nagyobb tálba teszünk minden megtisztított, majd felszeletelt zöldséget . Az uborkát, a káposztát, a hagymát, a paprikákat gyalun, a káposzta reszelőn a cukkinit és a sárgarépát. Ha ezzel végeztünk ráöntjük a fűszeres levet, rászórunk kb. fél marék sót, három félmarék cukrot, kb. fél dl ecetet és összekeverjük kézzel, úgy hogy minden zöldség összekeveredjen mindennel, de nagyon ne törjük össze. Ezután üvegbe rakjuk majd ráöntjük a visszamaradó és felforrázott, majd visszahűtött levet és lezárva hűvös helyen tároljuk


Kategória: Savanyúságok receptjei


A csalamádé egyszerúen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook