Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kapcsolat koronás személlyel fórum

Kapcsolat koronás személlyel (beszélgetős fórum)


febr. 3. 13:54
Szuper!
febr. 3. 13:05

Sziasztok,


köszi szépen a válaszokat.


6 nap után (önköltséges) PCR teszte negatív lett. :)

22. syria (válaszként erre: 21. - Globus)
jan. 26. 11:37
Ó, mekkora nimnula vagyok! Kérdezés nélkül is tudhattam volna a választ, miután 23 évet lehúztam az államigazgatásban. Tényleg, nekem is hány olyan több oldalas anyagot kellett elolvasnom, értelmeznem, amiben a lényeg nem volt több 2-3 összetett mondatnál. Nem az a főbűnös, aki kinyomtat 30 oldalt, hanem az, aki 30 oldalon írja le azt, amit 3 oldalon is le lehetne. Az egy dolog, hogy úgy írják a leveleket, utasításokat, eljárásrendeket, mintha a fizetésüket a karakterszám, az oldalszám mennyiségével egyenes arányban kapnák, de hogy azt se gondolják át, kire, mi tartozik! Ja persze, ahhoz is gondolkodni kellene.
21. globus (válaszként erre: 20. - Syria)
jan. 25. 11:08
Szerintem azért, mert naponta 15 ilyen levelet kapnak különböző helyekről. Több órába telik ezek elolvasása, értelmezése. Sokszor olyanokat is küldenek, ami nem vonatkozik a címzettre, pl védőnői, gyerekorvosi, szociális témák, csak mert rajta van a levelezőlistán. Ugyanazon levél több feladótól (köremail), +e-jelentés oldaláról, a helyi ÁNTSZ-ektől. Valahol elvesztik a fonalat, aztán pont lexarják... őszintén, én a védőoltással kapcsolatos inváziót olvasatlanul áthelyezem egy e célra létrehozott mappába. Majd ha ráérek, elolvasom 😁 Idősebb dolgozók azt sem tudják, mi az az email. Ha kinyomtatok 30 oldalt, még le is hordanak. Oké, közelítsük meg egyszerűbben. Elolvasom, kijegyzetelem, megpróbálom röviden összefoglalni. Reakció: fogd be a szád, nem érdekel az agymenésed 😁 Gondolhatod, hogy innentől engem sem.
20. syria (válaszként erre: 18. - Globus)
jan. 25. 10:56
Ezt nekem elolvasni is fárasztó volt, nem hogy értelmezni. :( A szakmabelieknek nyilván könnyen megy kihámozni a lényeget. Miért nem tartják be?
19. globus (válaszként erre: 16. - Syria)
jan. 24. 18:57
Úgy emlékszem, a kontakt személyeknek eleinte sem volt teszt, csak 14 nap karantén, ami 10-re csökkent. Ha közben tünetei lennének, nyilván meg kell csinálni. 10 nap múlva futni hagynak, ha még pozitív vagy, akkor is.
18. globus (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 18:55

November eleje óta él az az eljárásrend, ami alapján az orvos köteles tesztet kérni, ha tünetes beteg jelentkezik.

[link]

Csak be kellene tartani.

17. timycat (válaszként erre: 14. - Asgardi)
jan. 24. 18:47

Nem vettem magamra. Mert amúgy "kiérdemeltem" a tesztet, pozitív lett.

A lehetőséget sem vettük el senkitől, mert aznap az egész városból (cca 150ezres vonzáskörzettel) a mintavételező pasi elmondása szerint 8 db teszt készült, ebből 3 mi voltunk.

16. syria (válaszként erre: 13. - Asgardi)
jan. 24. 14:35
Nincs itt normális rendszer; rendszar van. :( Kamuzni kell, hogy valaki teszthez jusson, mert fél, és nincs pénze kifizetni? Szánalmas ez az egész együtt sikerülni fog, meg minden élet számít, mindenkit meggyógyítunk blablablabla... :(
jan. 24. 14:20

Sziasztok,


köszönöm szépen mindekinek!


Sajnos én már más probléma miatt rutinos beteg vagyok, az állami egészségügyben nem is reménykedtem... :( Saját finanszírozásban gondoltam a pcr tesztet. Ezért is kérdeztem, mikor, mert azért kettőt nem biztos, hogy kifizetnék, ha van olyan időpont, amikor relatív biztosan mutat.


Amúgy nem magamat féltem, krónikus beteg családtagot nem fertőznék meg, szóval most el vagyok szeparálva a lakásban, amennyire lehet, és rossz ez így, egyedül, kattogni, hogy mi lesz, hogy lesz...


Köszi még egyszer!

14. asgardi (válaszként erre: 12. - Timycat)
jan. 24. 09:36

Ne haragudj, nem veled akartam nyers lenni, csak ahogy mi tapasztaltuk, elkeserítően nem működik a rendszer és nem tudok róla indulatok nélkül megnyilvánulni.

Persze ez nem a Te hibád...

13. asgardi (válaszként erre: 12. - Timycat)
jan. 24. 08:54

Én ezt értem, de ha elolvasod, amit írtam... Apa nem tudott 3 mondatnál többet elmondani, úgy köhögött hetekig. Szerintem ha az ember szarul van, nem azon gondolkodik, hogy csessze át a rendszert, már bocs. Szomorú, látod, valakinek ez sem elég a becsületes ellátáshoz, pedig komolyabb gondjai voltak annál, hogy nem érez ezt vagy azt és ezt a vonal másik végén is lehetett hallani.

Az ilyen típusú dokikra mondhatod, hogy nem kell mindig őszintének lenni, ugyanúgy tenni fognak a te fejedre is. Valahol egyébként furcsának tartom azt is, hogy más esetleg tünetes/rosszabb állapotban levő emberek elé beslisszanva tovább terheli a kapacitást biztos pozitív kontakt és tünetek nélkül... de biztos. Ember és ember. Erre nem tudok mást mondani.


Szerintem ez addig vihar a biliben, amíg ki nem derül, hogy az ismerőse + vagy nem.

12. timycat (válaszként erre: 11. - Asgardi)
jan. 24. 08:44

Nem kell mindig őszintének lenni, kb ennyi.


Engem egy szimpla szaglásvesztésre kiírtak tesztre. Persze ez egy tipikus tünet, de ellenőrizhetetlen.

11. asgardi (válaszként erre: 9. - Timycat)
jan. 24. 08:31

Nálunk nem írták ki édesapám, voltak tünetei és nem volt jól. Igaz a klasszikus szaglásvesztés és láz nem volt, de végtagfájdalom, iszonyatos köhögés, stb igen... Tehát jól hangzik, hogy ki kell írni, csak a valóságban nem így van. (Persze máshol még működhet a rendszer ettől függetlenül, de ez sajnos nem az egyetlen ilyen eset, amiről tudok.) Plusz ha követed a naponta elvégzett tesztek számát, az sem azt sugallja, hogy minden betelefonálásra mehetsz teszteltetni.

A háziorvos jóindulatának/leszaromságának függvénye, kit küld el tesztre, utána pedig a helyi ÁNTSZ hatásköre, hogy hány sorozatban produkált pozitív teszt után (negatív nélkül!) akarják visszaküldeni mondjunk apa esetében gyerekek közé dolgozni...

Kapcsolat kapcsolata kellett hozzá, hogy a dokit megkerülve a kh-ban teszteljék. Nyilván pozitív lett, és anyát az "enyhe" tüneteivel csak ezért tesztelték egy héttel később. Erről ennyit.

10. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 08:21

Kicsi az esély, maszk is volt rajtatok.


Én utaztam egy autóban, maszk nélkül, cca. 8 órát olyan nővel, akinek a vele élő fiáról derült ki hogy koronás, aztán nem kaptam el tőle.


Mikor én lettem koronás itthon nem kapták el tőlem a velem élő családtagjaim.

9. timycat (válaszként erre: 7. - Asgardi)
jan. 24. 08:19
Ha tünetet kamuzik akkor kiírják tesztre. Telefonon úgy se tudják ellenőrizni, sőt még személyesen se tudnák.
8. asgardi (válaszként erre: 7. - Asgardi)
jan. 24. 08:18

Mármint a FI nem tud kérni. Max magánúton. Kedves FI! Előbb derítsd ki, hogy akivel találkoztál, megfertőződött-e? Ha egy háztartásban él a családdal, akkor elvileg tesztelték, és ha pozitív lenne, nem lófrálhatna kinn.


El tudod érni az illetőt? Először tegyél egy próbát ezzel! Fölöslegesen ne túráztasd magad! Majd azért írd meg, hogy sikerült-e kideríteni, mi a helyzet a kontaktoddal!

(Nálunk édesapám és édesanyám elkapta, öcsém otthon volt velük, ő nem. Én máshol élek.)

7. asgardi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 08:12

Egyébként te kontakt kontakjának számítasz, mivel azt írtad, hogy nem az beteg, akivel találkoztál, hanem a családjában van. Egy háztartásban élnek? (Nem jelenti azt, hogy ő is elkapta!)


Állami tesztelésre ezek alapján ne is számíts... (A napi tesztszámokat elnézve meg pláne.) Abban a megyében, ahol én élek,ezzel nagyon hamar leráznak. Ha a háziorvos nem utal ki tesztet,ő nem tud kérni.

6. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 08:09

Megúszni van esély, de az idő és a tesz adja meg majd a választ.


Egy félszobányi irodában ültem a kolléganőmmel egész nap maszk nélkül. Kevesebb mint 1,5 m távolság volt a fejünk között. Ő másnap beteg lett tünetekkel. Pozitív lett a tesztje. Párja is elkapta.

Én negatív lettem.

jan. 24. 07:34
Ha biztosra szeretnél menni, a három nap kevés... jó az 5-6-nak is.
jan. 24. 07:28
Ugyanmár.
3. NomNom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 05:08

3 napot szokás várni, hogy biztosan kimutassa a PCR. Nekünk legalábbis annyit kellett utazás után. Addig persze nem mentünk sehová.

Esély van persze, szóval addig ne menj emberek közé.

2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 03:41
A háziorvosod mit mond? Kérhetsz tesztet házhoz.
jan. 24. 01:37
A héten hétfön, kedden és szerdán találkoztam valakivel, akiröl kiderült utána, hogy koronás beteg van a családjában. Ö végig maszkban volt. Nekem le kellett vennem: hétfön kb 2 percre, szerdán kb 10 percre. A találkozók zárt térben voltak, fél és egy óra között zajlottak. Mennyi esélyem van megúszni? Ha megkaptam, melyik naptól mutatja pcr teszt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook